Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

προβληματισμός πέμπτης ~ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑPTEΣ

Καληνωρίσματα. Ίσως κάποτε να μην δίναμε μεγάλη βαρύτητα σε τυχόν προσφορές ή τιμολογιακές ευκαιρίες στα ψώνια μας, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Ο καθένας δίνει μεγάλη σημασία στο πως θα σώσει έστω και ένα μικρό ποσοστό της αξίας των αγορών του.

Την ιδέα αυτή είχαν αρκετές ομάδες που έφτιαξαν μία κάρτα η οποία δίνεται στους καταναλωτές. Στην κάρτα συμμετέχουν μία σειρά από συμβεβλημένα καταστήματα. Επιχειρήσεις δηλαδή, που θέλουν να συμμετέχουν με μικρές εκπτώσεις στους χρήστες της κάρτες. Ποιοι κερδίζουν από την ιδέα αυτή; Όλοι!
  • Ο καταναλωτής και κάτοχος της κάρτας με ένα μικρό αντίτιμο αποκτά την προνομιακή κάρτα και απολαμβάνει εκπτώσεις. ευκολίες πληρωμής και άλλους ευνοϊκούς όρους συναλλαγών, ανάλογα με το τι προσφέρει η κάθε συμβεβλημένη επιχείρηση.
  • Η επιχείρηση συμμετέχει με κάποια έκπτωση στο πρόγραμμα της κάρτας και φυσικά εξασφαλίζει την μόνιμη προβολή της στην διαφημιστική καμπάνια της κάρτας αλλά και το συγκριτικό πλεονέκτημα της επιλογής του πελάτη-κατόχου της κάρτας έναντι μιας ομοειδής επιχείρησης με το δέλεαρ της έκπτωσης. Ουσιαστικά η επιχείρηση με κάποια έκπτωση εξασφαλίζει και περισσότερους πελάτες και περισσότερη προβολή. Καθόλου άσχημα, έτσι;
Τα παραδείγματα αυτά που πιστέψτε με είναι πολλά, imageφανερώνουν την μεγάλη ανάγκη του καταναλωτή να νοιώθει πως ανήκει σε μία ομάδα από την οποία θα έχει οφέλη διατηρώντας την απλή δέσμευση του να συναλλάσσεται με τα σημεία που συμβάλλουν στο κέρδος του. Από την άλλη παρατηρούμε πως οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη να συνασπίζονται ώστε να εκμεταλλεύονται ευκαιρίες κοινής προβολής σε χαμηλό κόστος και να εξασφαλίζουν ένα πελατολόγιο χωρίς που πηγάζει από προσπάθεια που δεν προωθεί η ίδια η επιχείρηση αλλά η… κάρτα.

Σε γενικές γραμμές και οι μεν και οι δε επιθυμούν να πετύχουν περισσότερα με το μικρότερο δυνατό κόστος και η συμμετοχή σε μία τέτοια προσπάθεια δείχνει πως εφόσον υπάρχει ανάγκη και θέληση, πολλά μπορούν να επιτευχθούν για το κοινό καλό μέσα από στρατηγικές συμμαχίες.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το