Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

EPΩΤΗΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ κρίνοντας επαγγελματίες από την προσωπικότητά τους

Καληνωρίσματα. Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο να ανήκουν στο παρελθόν εδώ και καιρό, όμως αυτό που θα μας μείνει εδώ στην Ελλάδα από την δική μας Ολυμπιακή ομάδα πέρα της αποτυχίας μας από πλευράς συγκομιδής μεταλλίων, είναι ασφαλώς το θέμα που προέκυψε με την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου και τον αποκλεισμό της παραμονές των αγώνων.

Για όσους έτυχε να μην γνωρίζετε, η αθλήτρια είχε αναρτήσει σε λογαριασμό της σε κοινωνικό δίκτυο κάποιο ανέκδοτο το οποίο όμως ήταν ρατσιστικό για τους μετανάστες. Η Ολυμπιακή Επιτροπή την απέκλεισε και ένας διχασμός επήλθε στην ελληνική κοινωνία. Το παράδειγμα της αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την σημερινή διχασμένη κοινωνία κι έτσι έχει ενδιαφέρον να προβληματιστούμε σήμερα πάνω σε αυτό.

Ας δούμε πρώτα τα δεδομένα. Προφανώς η νεαρή αθλήτρια imageανήκει σε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού (σύμφωνα με τελευταίες έρευνες) που δεν επιθυμεί άλλο την ύπαρξη των μεταναστών στην Ελλάδα καθώς επιβαρύνουν την κρίση. Σωστό ή λάθος; Τι σημασία έχει; Δημοκρατία έχουμε! Ίσως η Παπαχρήστου να είναι και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής. Σωστό ή λάθος; Τι σημασία έχει; Δημοκρατία έχουμε! Είναι γεγονός πάντως πως μία αθλήτρια που εκπροσωπεί την χώρα της και μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι δημόσιο πρόσωπο και άρα πρότυπο για πολλούς νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να προσέχει την εικόνα της: Τι κάνει, τι λέει κλπ. Ακόμα κι αν είναι ενάντια στους μετανάστες, καλό θα είναι να προσέχει πως και πότε το εκφράζει, σωστά;

Όμως για να δούμε την άλλη πλευρά. Μια αθλήτρια που έπιασε με άνεση το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων και που έχει εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε άλλες διοργανώσεις κρατώντας με περηφάνια την ελληνική σημαία. Μία από τις ελάχιστες φέτος συμμετοχές μας σε μια από τις πιο φτωχές ολυμπιακές αποστολές και μάλιστα με αρκετές ελπίδες για μετάλλιο! Η Παπαχρήστου ταξίδευε στο Λονδίνο εξαργυρώνοντας τον δικό της προσωπικό κόπο, την δική της αθλητική επιτυχία και ξαφνικά μια… “ελληνική ολυμπιακή επιτροπή” που κάθεται στο γραφείο, αποφασίζει να την αποκλείσει εξαιτίας ενός ανέκδοτου σε έναν προσωπικό λογαριασμό κοινωνικού δικτύου.

Ας το γενικεύσουμε τώρα. Πρέπει και μέχρι ποιο σημείο να επηρεάζεται η γνώμη μας για έναν αθλητή, πολιτικό ή γενικά επαγγελματία, από τις προσωπικές του πεποιθήσεις ή απόψεις; Έναν γιατρό αλλόθρησκο, έναν πολιτικό ομοφυλόφιλο, έναν αθλητή εθνικιστή. Μας ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο (κατά αντιστοιχία) κάνει πετυχημένες εγχειρήσεις, προασπίζει τα συμφέροντα του κράτους, επιτυγχάνει σημαντικές επιδόσεις; Να εστιάζουμε στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου από τον οποίο ενδιαφερόμαστε για την επαγγελματική του ιδιότητα; Ο λόγος σε εσάς :[

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

4 σχόλια:

  1. Γενικὰ ἐνδιαφέρονται μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο μόνο οἱ «δημοκράτες». Ἔχουν τὴν πλήρως φασιστικὴ νοοτροπία νὰ ἐπιβάλλουν δικτατορικὰ τὶς ἀπόψεις τους.
    Κατὰ τὸν Τσίπρα ἡ ἀλλαγὴ τοῦ νόμου ποὺ θὰ ἔκανε τὴν Ἑλλάδα ξέφραγο ἀμπέλι, δίνοντας (ἂν εἶναι δυνατὸν)δικαίωμα ψήφου στοὺς λαθρομετανάστες εἶναι φασιστικὴ νοοτροπία. Μόνο ἡ δική του νοοτροπία ποὺ θεωρεῖ τοὺς Ἕλληνες συλλήβδην φασίστες ἐφόσον δὲν συμφωνοῦν μαζί του, εἶναι «καλὴ καὶ δημοκρατική».
    Ἂν γιὰ παράδειγμα ἡ Παπαχρήστου ἔγραφε ὅτι οἱ Χρυσαυγίτες πρέπει νὰ κρεμαστοῦν στὴν πλατεία «σὰν καθάρματα ποὺ εἶναι», ἢ ὅτι οἱ Ἕλληνες εἶναι «κατώτερα ὄντα», νὰ εἴσαστε σίγουροι ὅτι καμία ὀλυμπιακὴ ἐπιτροπὴ δὲν θὰ χάλαγε τὴν ζαχαρένια της.
    Ἔτσι κι ἀλλιῶς αὐτὴν τὴν στιγμή, ἐκτὸς ἀπὸ μία δεύτερη μουσουλμανικὴ εἰσβολή ἀντίστοιχή της τουρκοκρατίας, ἔχουμε καὶ μία ἰδιότυπη σκληρὴ ἀριστερὴ δικτατορία σταλινικοῦ τύπου. Εὐτυχῶς ποὺ λόγω τῶν ἀνεγκέφαλων καὶ ὑπεροπτῶν ἀρχηγῶν της ἡ Ἀριστερὰ δὲν θὰ μπορέσει νὰ ἐπαναλάβει τὰ σταλινικὰ κατορθώματα τῆς ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοποθετήθηκες επί του παραδείγματος και δεν κατάλαβα την άποψη σου για το γενικότερο θέμα.
      Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να ψηφίσεις και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας :[

      Διαγραφή
  2. Σε χαιρετώ.
    Δυστυχώς, έχουμε "μάθει" να θέλουμε στο ηθικό απυρόβλητο (τρομάρα μας), τους ανθρώπους που μας "υπηρετούν" είτε μας προσφέρουν τις όποιες υπηρεσίες τους.
    Προσωπικά, αρχικώς πιθανών να με παραξενέψει η "διαφορετική" συμπεριφορά του. Αλλά και βέβαια δεν θα διστάσω, ούτε στιγμή, να αξιοποιήσω την οποιαδήποτε υπηρεσία του.
    Δηλαδή, οι προσωπικές του απόψεις δεν θα με επηρεάσουν εάν και φυσικά δεν σχετίζονται με την όποια συναλαγή μας...
    Καλησπέρα και στους δυό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι σημαντικός ο διαχωρισμός που κάνεις. Και φυσικά θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτόν.
      Με την ευκαιρία να σου θυμίσω να ψηφίσεις και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το