Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ εσύ με ποιον μοιράζεσαι τη χαρά και τη λύπη;


Καληνωρίσματα. Ως έλληνες, δεν μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρούμε μια αφορμή να ενθουσιαστούμε, να γκρινιάξουμε ή να νευριάσουμε. Καλό ή κακό, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του λαού μας και έχουμε μάθει να το βιώνουμε είτε προέρχεται από άλλους είτε πηγάζει από τα δικά μας συναισθήματα. Και ποιος έλληνας είναι μόνος σε μία έντονη στιγμή της ζωής του; Συνήθως… κανείς!
Πάντοτε υπάρχει δίπλα μας ο άνθρωπος με τον οποίο θα μοιραστούμε τα συναισθήματα μας. Εκείνος που θα γίνει δέκτης της επιτυχίας μας και του άκρατου ενθουσιασμού μας κι εκείνος που θα κληθεί να μας παρηγορήσει και να μας ηρεμήσει στα δύσκολα. Ποιός όμως είναι αυτός;
  1. Η οικογένεια. Οι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε. Ξέρουν τα πάντα (;) για εμάς κι έτσι είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα να κάνουμε. Να μοιραστούμε τις στιγμές μας μαζί τους. Είναι αυτοί που θα είναι για πάντα δίπλα μας και θα μας στηρίζουν.
  2. Οι φίλοι. Την οικογένεια δεν την διαλέγεις, τους φίλους όμως ναι. Και μπορεί πολλές φορές να ακούσαμε για φιλίες που έληξαν άδοξα, όμως ο φίλος σου. Εκείνος που ξέρεις πως είναι το συμπλήρωμα σου όταν χρειαστεί και θα είναι πάντα εκεί για σένα για να σε βοηθήσει στο πρόβλημα ή να μοιραστεί τη χαρά σου.
  3. Ο/Η σύντροφος. Το άλλο σου μισό. Ανάλογα τη φάση της σχέσης σας, ξέρεις πως είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα δημιουργήσεις οικογένεια. Ξέρει τα πάντα για σένα και θέλει να είναι εκεί σε κάθε στιγμή της ζωής σου.
  4. Ο τυχαίος απρόσωπος και άγνωστος. Μπορεί να είναι συνεπιβάτης στο λεωφορείο ή κάποιος που συνάντησες σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Θες να του μιλήσεις όσο ανοιχτά γίνεται, διότι ξέρεις πως δεν θα έχεις συνέπειες από αυτόν, όσο υπερβολική κι αν είναι η τοποθέτηση σου. Όταν στραφείτε σε αντίθετη κατεύθυνση δε θα ξαναβρεθείτε ποτέ. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία!
  5. Ο ίδιος μας ο εαυτός! Γιατί να στραφείς σε άλλους όταν μπορείς να μείνεις μόνος, να συγκεντρωθείς στο γεγονός και να αντιδράσεις αναλόγως; Άλλωστε ξέρεις πως ο μοναδικός που δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ(;) είσαι εσύ!

Εσείς; Με ποιον μοιράζεστε τα έντονα συναισθήματά χαράς και λύπης; Επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει από το πάνω δεξιά πτυσσόμενο μενού της σελίδας με το παρακείμενο εικονίδιο.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

2 σχόλια:

  1. Γιάννη χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα με υγεία!!
    Πάω να απαντήσω λοιπόν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου. Εύχομαι και σε εσένα τα καλύτερα!
      Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου (στην παλαιότερη ενότητα του ιστολογίου)!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το