Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠPOΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ μήπως οι παλαιστίνιοι παίρνουν ότι αξίζουν;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Με (σχετική) έκπληξη μάθαμε πριν μερικές ημέρες πως η Χαμάς αρνήθηκε την παράταση της εκεχειρίας στην Γάζα. imageΑπό την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι έχουν δίκιο να ζητούν την άρση του αποκλεισμού των συνόρων τους από τη θάλασσα και νότια στην ξηρά, όμως όσο παιδιά σκοτώνονται, πρέπει να αναρωτηθούμε αν υπάρχει νόημα σε όλο αυτό.

Από την πλευρά τους οι ισραηλινοί είναι έτοιμοι να συνεχίσουν επ’ αόριστο τις επιθέσεις, αφού τόσο σε χρήμα, όσο σε πολεμοφόδια και ανθρώπινο δυναμικό είναι επαρκέστατοι. Πάραυτα συμμετέχουν ενεργά στις διαπραγματεύσεις που κατά κύριο λόγο λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο. Εκεί, η Παλαιστίνη έχει πολιτική εκπροσώπηση η οποία όμως χειραγωγείται ξεκάθαρα από την Χαμάς η οποία φέρεται να προτιμά τον πόλεμο!

Ποια είναι όμως η Χαμάς; Πρόκειται για μια εθνικιστική παραστρατιωτική οργάνωση με βασικό στόχο την αντίσταση με καθαρά εθνικιστική ιδεολογία η οποία στις τελευταίες εκλογές κέρδισε την πλειοψηφία του λαού της Παλαιστίνης και πλέον αποτελεί νόμιμο εκπρόσωπο του λαού. Άρα μήπως θα ήταν καλύτερο να αναρωτηθούμε ποιος είναι ο μέσος παλαιστίνιος πολίτης που ψήφισε την Χαμάς και που συνεχίζει να την στηρίζει εν καιρώ πολέμου; Γιατί ναι, τα παιδιά είναι άμοιρα ευθυνών και τα απόλυτα θύματα, όμως όταν οι πατεράδες τους υποστηρίζουν τον πόλεμο που διεξάγεται κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους, τότε κατά πόσο υπεύθυνη είναι η Χαμάς για την κατάσταση που επικρατεί; Το πάω λίγο πιο πέρα λέγοντας πως δεδομένου πως ναι, είναι μία παραστρατιωτική και ίσως τρομοκρατική οργάνωση, κατά πόσο υπεύθυνο είναι το Ισραήλ για ότι συμβαίνει το οποίο βρίσκει και (τα) κάνει;

Μην με παρεξηγήσετε. Γνωρίζετε καλά από τα κείμενα του yannidakis τον τελευταίο μήνα, πως κάθε άλλο παρά υπέρ του Ισραήλ είμαι, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί η Παλαιστίνη πρέπει να προκαλεί πολεμικά την δεύτερη παγκοσμίως (νομίζω) μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη. Θα μπορούσε κάλλιστα στην θέση της Χαμάς να βρισκόταν μία πολιτική δύναμη που θα επιζητούσε την διπλωματική και πολιτική διαπραγμάτευση, ειδικά από πέρσι όπου η Παλαιστίνη έγινε επίσημο μέλος των Ηνωμένων Εθνών και η φωνή της γίνεται επίσημα γνωστή. Ποιος φταίει λοιπόν που η μόνη λύση προτιμάται να είναι η… ρουκέτα; Φταίει ο ενήλικος λαός της Παλαιστίνης που ψήφισε άρχοντες που ξέρουν να χρησιμοποιούν μόνο τα όπλα.

Απόψε ολοκληρώνεται άλλη μία τριήμερη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών και έχει ενδιαφέρον αν δούμε πως θα πορευτούν οι δύο πλευρές στη συνέχεια. Οι προηγούμενες πάντως ας μην ξεχνάμε πως έληγαν πριν το χρονόμετρο δείξει το μηδέν, αφού άλλοτε ο ένας κι άλλοτε ο άλλος, ξεκινούσαν επιθέσεις λίγες ώρες πριν, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο και με αποτέλεσμα παιδιά που έβρισκαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στις παιδικές χαρές, να γίνονται οι τελευταίοι μάρτυρες του ανθρώπινου πολιτισμού. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα στεναχωρηθείτε για τα τεκταινόμενα στην Γάζα, σκεφτείτε ποιοι πραγματικά φταίνε για το μακελειό αυτό.

Οι προβληματισμοί για τη Γάζα θα συνεχιστούν μέσα στον Αύγουστο, αφού όπως ίσως ήδη έχετε παρατηρήσει, οι περισσότερες από τις μηνιαίες μας ενότητες έχουν… πολεμική θεματολογία. Μπορεί τον Αύγουστο να συνηθίζαμε να χαλαρώνουμε την θεματολογία μας, όμως κρατάμε την όρεξη μας για τον Σεπτέμβριο… +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. Φυσικά παίρνουν ότι τους αξίζει. Αντίστοιχα εμείς με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουμε και με τις πολιτικές πεποιθήσεις που μας δέρνουν έχουμε καταντήσει ο σκλάβοι και ο σκουπιδοτενεκές της ΕΕ. Και σε λίγο θα έχουμε την μοίρα των Παλαιστινίων.
    Οι Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε θρησκευτικά κόμματα, αρχηγίσκους, παραστρατιωτικές οργανώσεις και ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ, και είναι ανίκανοι να διαχειριστούν οτιδήποτε. Η μοίρα τους είναι να κάθονται και να τους σφάζουν, μέχρι κάποτε να βάλουν μυαλό, αν βάλουν ποτέ.
    Το πρώτο στρατηγικό σφάλμα που έκαναν ήταν όταν άρχισαν να πουλάνε την γη τους στους Εβραίους μετά από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Έτσι κατάντησαν ξένοι στην ίδια τους την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προχωράς πολύ συγκρίνοντας την Παλαιστίνη με την Ελλάδα ακόμα και αναφερόμενος σε μελλοντικό χρόνο.

      Διαγραφή
    2. Πού βλέπεις την υπερβολή;
      Είμαστε διαιρεμένοι σε κόμματα και φατρίες. Το ίδιο και αυτοί.
      Έχουμε κάνει εμφύλιους. Το ίδιο και αυτοί.
      Εξαιτίας των ολιγόψυχων πολιτικών μας, που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους, είμαστε στην σημερινή μας κατάσταση. Το ίδιο και αυτοί.
      Το μόνο που λείπει για να μοιάσουμε πλήρως είναι να αρχίσει στην Ελλάδα θρησκευτικός πόλεμος με τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους που ήρθαν σαν μετανάστες.
      Ελπίζω ότι τουλάχιστον ο καλός θεούλης δεν θα το επιτρέψει αυτό το τελευταίο.

      Διαγραφή
  2. Οι μεν αξίζουν τους δε. Το λέω πολλά χρόνια.

    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το