Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

αφιέρωμα #εκλογές2015 στο yannidakis ~ οι εκτός βουλής

#εκλογές2015 στο yannidakis
το πριν...
η μέρα...
το μετά...
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ουσιαστικά το μεγάλο πολιτικό ερώτημα ήταν το αν Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου θα κατάφερνε και αν θα προλάβαινε να μπει στη Βουλή. Ο Παπανδρέου έπρεπε να βρει κάτι πολύ ενδιαφέρον για να προκαλέσει τον πολίτη κι έτσι σκέφτηκε το δημοψήφισμα. Ήταν πιασιάρικο όχι όμως τόσο που να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τα συναισθήματά του για αυτόν.

Όπως εξελίχθηκε η διαδικασία η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτώταν από την είσοδο ή όχι του Κινήματος στη Βουλή. Οι αναλυτές έλεγαν πως αν δεν τα καταφέρει ο Παπανδρέου θα αποκτήσει αυτοδυναμία ο Τσίπρας. Τελικά βέβαια δεν έγινε τίποτα από τα δύο.

Ο άλλος που είχε μεγάλη εξάρτηση από τον Παπανδρέου ήταν το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και με τους ψηφοφόρους που έχασε από το Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω πως θα κατάφερνε να βγει τρίτη δύναμη, όμως κατέληξε να διεκδικεί την προτελευταία θέση στη Βουλή. Οι βολές εναντίον του Παπανδρέου ήταν ανοιχτές από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος, βγήκε πριν ολοκληρωθεί το ζήτημα της εισόδου του στην Βουλή και προανήγγειλε ότι το Κίνημα θα συνεχίσει την δράση του κλπ κλπ.

Στα αξιοσημείωτα νούμερα των κομμάτων εκτός Βουλής θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την Ένωση Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης κατάφερε να πετύχει ένα πραγματικό θαύμα ανεβαίνοντας στο 1,79% και ενώ δεν βγήκε στην Βουλή κατάφερε να πάρει την κρατική επιχορήγηση δίνοντας ραντεβού με την επόμενη δοκιμασία του.

Αυτό που ειλικρινά με εξέπληξε ήταν το 1,77% της Τελείας του Απόστολου Γκλέτσου, ενός εξαιρετικού ηθοποιού του οποίου έτυχε να παρακολουθήσω κάνα δεκάλεπτο (τόσο άντεξα) από την διακαναλική του συνέντευξη. Με λύπη διαπίστωσα πως ο καημένος δεν μπορεί να μιλήσει με ορθό λόγο, ίσως έχει δυσλεξία. Ξέρω γω; Αυτοί οι σχεδόν εκατό δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας που τον στήριξαν... τι να πω; 

Λίγο πιο κάτω βρήκαμε τον Λαϊκό Συναγερμό του Καρατζαφέρη που πραγματικά δεν κατάλαβα ότι κατέβαινε στις εκλογές. Ίσως έκανε προεκλογική εκστρατεία μόνο στο ΑΡΤ. Ένα κόμμα που στο παρελθόν γνώρισε δοξασμένες στιγμές στη Βουλή, έγινε περίγελος του εαυτού του.

Προφανώς στο yannidakis δεν θα ασχοληθούμε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ίσως ετοιμάζει την επόμενη της επίθεση στις πλατείες και τα μαγαζιά με μολότοφ.

Και τέλος το φοβερό! 0,49% στο πρώην κόμμα-κλειδί της Δημοκρατικής Αριστεράς! Ο Κουβέλης
για μία ακόμα φορά στη ζωή του τα έκανε μούσκεμα. Μην ξεχνάτε πως το 2012 ήταν το κόμμα με το οποίο έπρεπε να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κυβέρνηση. Συνεργάστηκε με την Νέα Δημοκρατία, έγινε συγκυβέρνηση, το μετάνοιωσε, έπεσε στην αφάνεια. Την αστάθεια αυτή ο κόσμος την τιμώρησε τελικά τώρα. 

Το γενικό μου συμπέρασμα για τα εκτός Βουλής κόμματα είναι πως δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης. Όσοι τα στήριξαν (εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το έκαναν όχι από ιδεολογία αλλά από αντίδραση ή έμπνευση. Έχω ξαναγράψει ότι δεν χρειάζονται τόσα κόμματα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που η άκρα Αριστερά και άκρα Δεξιά χώρεσαν στην Βουλή προφανώς είναι μεγάλη η ανάγκη να συσπειρωθούν τα υπόλοιπα νέα μεγάλα κόμματα. Ας μην ξεχνάμε πως αυτοί οι... εκτός Βουλής άγγιξαν το 8,62% που αντιστοιχεί σε ένα τεράστιο ποσοστό συμπολιτών μας που θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση, πέραν των αδικαιολόγητων που απείχαν...  +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το