Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ τούρκοι οι μεγαλύτεροι ψεύτες του κόσμου (έρευνα)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είναι λίγος καιρός που κυκλοφόρησε μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας και η οποία πραγματεύτηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα το οποίο αφορά στην ειλικρίνεια κάθε χώρας. Το δείγμα περιελάμβανε μόλις δεκαπέντε χώρες, όμως σε αυτές συμπεριλήφθηκαν και η Ελλάδα και η τουρκία, οπότε ξαφνικά το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα!

Η έρευνα έγινε με την μορφή ερωτήσεων και μάλιστα επί πληρωμή και ως πιο ειλικρινή χώρα την Ιαπωνία, με την Ελλάδα να βρίσκεται κάπου στην μέση και τους περισσότερο ψεύτες πολίτες να βρίσκονται σε... Κίνα και τουρκία! Ναι, υπήρξαν ερωτήματα στα οποία οι τούρκοι διέπρεψαν με την υποκρισία τους και μάλιστα σε ένα σεβαστό δείγμα χιλίων πεντακοσίων ατόμων. Λεπτομέρειες και γραφήματα θα βρείτε στην δημοσιευμένη έρευνα.

Αφήνω τους κινέζους -αν και θα αποτελούσαν ένα ιδιαίτερο θέμα προβληματισμού- και καταπιάνομαι με την σύγκριση ελλήνων και τούρκων με βάση την έρευνα πάντα. Δεν σας κρύβω ότι είχα την εντύπωση πως ο έλληνας είναι πολύ ψεύτης, αλλά φαίνεται πως δεν είχα ιδέα από τούρκους εξαιρώντας ένα-δυο άτομα που γνώρισα στα χρόνια μου στην Αμερική και στο ταξίδι μου στην Πόλη. Εκεί -τώρα που το σκέφτομαι- θυμάμαι την αγορά της πόλης και το πόσο πιεστικοί ήταν οι έμπορες με έναν ύπουλο τρόπο που δεν συνάντησα ούτε στην αγορά της Βουλγαρίας, ούτε της Αθήνας (όταν την επισκέφθηκα ως τουρίστας), ούτε της Βενετίας.

Αλλά γιατί να μιλάμε για απλούς πολίτες, όταν αποδεδειγμένα οι τούρκοι πολιτικοί παίζουν εξαίρετα το παιχνίδι της υποκρισίας, της διπλωματίας και της απειλής; Με ένα ορχηστρικά καταστρωμένο σχέδιο, μετέφεραν την Συρία στην Ελλάδα, ωστόσο είχαν προλάβει να καταρρίψουν ρώσικο αεροσκάφος προκαλώντας ένταση ακριβώς στον βαθμό που επιθυμούσαν κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν διεκδικούν με απειλές την είσοδο τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, κάτι που αποδεικνύεται φυσικά και από ον τρόπο που εκείνοι αντιλαμβάνονται τις έννοιες της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απόδειξη; Η πρόσφατη φίμωση εφημερίδας και το ξύλο που έφαγαν οι γυναίκες από την αστυνομία ακριβώς την ημέρα του εορτασμού της!

Δεν ξέρω αν χίλια πεντακόσια άτομα μπορούν να καθορίσουν την... ειλικρίνεια ή μη, μίας χώρας, όμως οι ενδείξεις είναι εκεί και δεν μπορεί να τις αγνοήσει κανείς σε μία έγκυρη έρευνα ενός έγκυρου πανεπιστημίου. Οι ψεύτες τούρκοι κατέληξαν να κάνουν κουμάντο σ' όλη την Ευρώπη..! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το