Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ~ οικονομικοί μετανάστες: μια ανεξέλεγκτη πυριτιδαποθήκη στη χώρα μας

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Η Έλλειψη διαχείρισης ουσιαστικής του σοβαρότατου για την χώρα μεταναστευτικού προβλήματος, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας, αδιαφορίας, μη λήψεως στοιχειωδών μέτρων, ώστε να φθάσει σήμερα το πρόβλημα σε ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση.

- Εδώ και πλέον των έξι μηνών, διάφοροι σκεπτόμενοι Έλληνες αρθρογράφοι και ομιλητές των τηλεοράσεων, επισήμαναν την καταιγίδα που έρχεται. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση παρέμενε απαθής, περιοριζόμενη στη μεταφορά των Προσφύγων-Μεταναστών στο Ελλαδικό ηπειρωτικό χώρο από τα νησιά μας. Στην συνέχεια αυτοί, έρμαια των Ελλήνων διακινητών και όχι μόνον, κινούνται ανεξέλεγκτοι προς την Ειδομένη. Πλήρης απουσία της Πολιτείας, με μια εικόνα που θυμίζει τους στοίχους του Αλεξανδρινού: «…βαθειά κοιμάται ο Νέρων, ασυνείδητος, ήσυχος και ευτυχής…».

- Η Συγκέντρωση στην Ειδομένη και η αδιαχείριστη κίνηση αυτών με σκοπό να περάσουν τα σύνορα των Σκοπίων, προμηνύει θύελλα που κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει. Δείτε τι γίνεται στο Καλαί.

- Λάθη και ευθύνες τεράστιες, της σημερινής Κυβέρνησης, τα οποία βλέπει και ο τελευταίος σκεπτόμενος Έλληνας. Αλλά! σήμερα φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε χρόνο να παρελθοντολογούμε, πρέπει η Κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, με συντονισμένες και ενδεδειγμένες ενέργειες, να οργανώσουν το όλο σύστημα χειρισμού του μεταναστευτικού προβλήματος (υποδοχή, διακίνηση, παραμονή, προώθηση ή επιστροφή στις χώρες των):

ΠΡΩΤΟΝ: Άμεση συγκρότηση Διυπουργικού συντονιστικού Οργάνου, με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, με δικαιώματα και υποχρεώσεις εξ ολοκλήρου σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση συγκρότησε για το θέμα αυτό Συντονιστικό όργανο υπό τον ΥΦΕΘΑ, είπαμε επιτέλους να μια καλή αρχή. Η απογοήτευση όμως ήλθε αμέσως, όταν ενημερωθήκαμε ότι το όργανο αυτό θα συντονίζει μόνο την πληροφόρηση. Η Ελλάδα αγαπητοί μου είναι Δημοκρατική χώρα, αφήστε την πληροφόρηση του Ελληνικού Λαού στους δημοσιογράφους, διότι αυτή είναι η βασική αποστολή των.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Άμεση δημιουργία χώρων Υποδοχής και προσωρινής Διαμονής (hot spots), σ’ όλους τους Δήμους της Ελλάδος, ανάλογα με τον πληθυσμό του Δήμου 1 ή 2 χώρους διαμονής, με οργάνωση και λειτουργία αυτών (Διοίκηση-Επιτελείο, Διοικητική Μέριμνα, Ιατρική υποστήριξη, ασφάλεια κ.λπ.), με αριθμό να μην υπερβαίνει τους τετρακόσιους (400), για να ελέγχεται η κατάσταση και να υπάρχει μια ανθρώπινη διαβίωση αυτών, με δίκαιη κατανομή των βαρών σ’ όλους τους Δήμους.

ΤΡΙΤΟΝ: Άμεσος διαχωρισμός των προσφύγων, σε Πρόσφυγες και οικονομικούς Μετανάστες. Εργασία η οποία πρέπει να γίνεται, στα αντίστοιχα κλιμάκια των νησιών και για τους ήδη ευρισκόμενους στον Ελλαδικό χώρο, τώρα όπου και αν είναι. Έτσι οι οικονομικοί μετανάστες να μεταφέρονται, στους χώρους υποδοχής των Δήμων της Πελοποννήσου, με προοπτική να επιστρέψουν στις πατρίδες των εφ’ όσον δεν τους δέχονται τα Ευρωπαϊκά Κράτη. Οι δε πρόσφυγες να προωθούνται με μέριμνα του Διυπουργικού οργάνου και να κατανέμονται στους χώρους υποδοχής των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδος και της Μακεδονίας. Με την προοπτική να προωθηθούν κατόπιν συνεργασίας με την Ευρώπη σε ευρωπαϊκά Κράτη και με την προοπτική όταν δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες στις Πατρίδες των, να επιστρέψουν σ’ αυτές. Απαιτείται επίσης άμεση και κοινή προσπάθεια των Κρατών της Ε.Ε. και όχι μόνο, μειώσεως στο ελάχιστο εισόδου μεταναστών στη Χώρα μας, δηλ. στην Ε.Ε.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Άμεση αποσυμφόρηση του προσωπικού στην Ειδομένη. Οι μεν οικονομικοί μετανάστες, μεταφορά με μέριμνα του Συντονιστικού Οργάνου εις τους χώρους Διαμονής των Δήμων της Πελοποννήσου. Τους δε πραγματικούς πρόσφυγες στους χώρους Υποδοχής της Μακεδονίας και Κεντρικής Ελλάδος. Στον χώρο Υποδοχής της Ειδομένης θα προωθούνται κατά προτεραιότητα, αυτοί που προορίζονται σε συγκεκριμένα Κράτη της Ευρώπης. Όχι! σαν μπουλούκια όπως κινούνται σήμερα, αλλά με συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με μέσα μεταφοράς και με καταστάσεις στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Κράτος.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Τους χώρους δημιουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας θα πρέπει άμεσα να προτείνουν οι Δήμοι Παλαιά Στρατόπεδα, διάφορες εγκαταστάσεις, χώροι κατάλληλοι, αλλά οπωσδήποτε πλην αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου κοινής ωφελείας.

ΕΚΤΟΝ: Η καταγραφή και ταυτοποίηση των Μεταναστών πρέπει, όπως προαναφέραμε, να γίνεται στα νησιά. Από εκεί, ανάλογα σε ποιους χώρους Υποδοχής προορίζονται, θα μεταφέρονται στ’ αντίστοιχα λιμάνια (Βόλος, Θεσ/νίκη κ.λπ.) και όχι όλοι στον Πειραιά. Δηλαδή από την στιγμή που ο πρόσφυγας πάτησε το πόδι του σε Ελληνικό Έδαφος βάσει σχεδίου θα ελέγχεται όλη η πορεία και διαμονή του στον Ελλαδικό χώρο. Βέβαια για τον αριθμό των προσφύγων που βάσει σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δεχθεί η χώρα μας θα πρέπει ασφαλώς από τώρα να υπάρχει ειδική προετοιμασία.

ΕΒΔΟΜΟΝ: Επειδή, οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα για πολλούς λόγους, πλην των άλλων πρέπει να ενισχυθούν και σε ανθρώπινο δυναμικό, κρίνεται σκόπιμο ν’ αυξηθεί η θητεία σε 16 μήνες, όχι για το μεταναστευτικό, αλλά μέχρις ότου κατασταλάξει η έκρυθμος κατάσταση στις γειτονικές χώρες. Για καθαρά λόγους ασφάλειας της χώρας και συνεισφοράς στο μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

- Αυτά βέβαια έπρεπε να είχαν γίνει, σταδιακά και με το πνεύμα αυτό, εδώ και ένα (1) χρόνο. Αλλά! Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, πρέπει εδώ και τώρα, υπό την καθοδήγηση του Διυπουργικού αυτού οργάνου, όλοι οι φορείς της πολιτείας που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό, με ειλικρινή διάθεση για την οργάνωση διαχείρισης του ανθρώπινου αυτού δυναμικού, να κάνουν την νύκτα μέρα, για να φθάσει η χώρα μας σε ελεγχόμενη πλέον κατάσταση του μεταναστευτικού, το οποίο όπως φαίνεται έχει μέλλον.

Ας πάψει κάποτε, σ’ αυτήν την ωραία πατρίδα μας, η προχειρότης, η ανευθυνότης και η μη ουσιαστική εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας προς πάσαν κατεύθυνση.

«Αρίστη δημοκρατία είναι εκείνη στην οποία, όλοι φοβούνται τον Νόμο όπως τον Τύραννο».[ΒΙΑΣ]

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το