Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ καλωσορίζουμε την σλοβακία στην γλάστρα της ευρώπης

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Εδώ και λίγες μέρες το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει περάσει στην Σλοβακία. Πρόκειται για την εθιμοτυπική δημοσίευση που κάνω κάθε εξάμηνο που αλλάζει η προεδρεύουσα χώρα. Πλέον αυτή η δημοσίευση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού μπορεί κάθε χώρα να ξεκινάει με προσδοκίες και συγκεκριμένη λίστα στοχεύσεων για το κάθε εξάμηνο προεδρίας της, όμως πάντα οι προτεραιότητες αυτές παραγκωνίζονται από την Κεντρική Διοίκηση και την εκάστοτε θεματολογία που προκύπτει.

Η Σλοβακία φέτος αναλαμβάνει για πρώτη φορά και εκτός αυτού έχει μια σειρά από άλλες μικρομεσαίες χώρες ως συμμάχους από τις οποίες ζητάει να συμβάλλουν στην απόσπαση περισσότερων εξουσιών στα κράτη μέλη της Ένωσης και στον περιορισμό εξουσίας της Κομισιόν. Ο στόχος της Σλοβακίας είναι λογικός και δίκαιος, δεν είναι όμως εφαρμόσιμος.
Ειδικά αυτήν την εποχή που η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως το brexit, την τρομοκρατία, το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, κανείς από την κεντρική διοίκηση της Ευρώπης δεν αφήνει απολύτως τίποτα στην τύχη. Όλοι θα πουν πως η Σλοβακία είναι ένας άξιος εταίρος που δεν έχει απασχολήσει αρνητικά την Ευρώπη κλπ. όμως κανένας δεν την εμπιστεύεται να οδηγήσει στ' αλήθεια την Ευρώπη.

Μπορεί να είναι έλλειψη εμπιστοσύνης και άρα προσβολή στους νόμους της ισότητας που υποτίθεται διέπουν την Κοινότητα, μπορεί να είναι όμως και σωστό καθότι είναι αδύνατο να αλλάζει διοικητικά χέρια κάθε έξι μήνες η Ευρώπη. Αυτό θα μπέρδευε και θα οπισθοδρομούσε την Ένωση. Η προεδρία αυτή θα μπορούσε να έχει πολιτιστικούς, ιστορικούς ή τουριστικούς προσανατολισμούς και τότε όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι, αλλά ως εκεί, δε νομίζετε; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το