Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

yannidakis - Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 13/02/2009

Σήμερα είναι η γιορτή των ερωτευμένων! Όχι, δε βιάζομαι όμως σήμερα είναι η γιορτή της Πρίσκιλλα και του Πρισίλλα, δύο μαρτύρων της ορθόδοξης εκκλησίας μας που όντας ζευγάρι μαρτύρησα την πίστη τους και θανατώθηκαν, ακριβώς όπως έζησαν σαν ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Γιατί η εκκλησία μας γιορτάζει τον έρωτα. Τους ερωτευμένους. Δεν αντιδρά με καμιά σχέση. Επιζητά να βλέπει ανθρώπους να αγαπιούνται και να βαδίζουν μαζί ενωμένοι. Είναι η πρώτη εντολή του Θεού στον άνθρωπο επί γης. (Να ερωτεύονται ώστε) να αυξάνονται και να πληθύνονται.

Οι ερωτευμένοι αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας, καθότι μέσα από τον έρωτα, παρατηρούν τη ζωή πιο αισιόδοξα, πιο απλά! Προγραμματίζουν το μέλλον, όμως ζουν το παρόν έντονα. Είναι ένα συνδυασμός που μπορείς να βρεις σε ουσιαστική μορφή μονάχα στους ερωτευμένους. Ειδάλλως συμβαίνει ένα από τα δύο (ή κανένα).

Η μαγεία του έρωτα δε χωρά σε άρθρα, σκέψεις, πράξεις. Αποτελεί μια μαγική οντότητα που απαγορεύεται να γράφει κάνεις για αυτήν. Όμως είναι ανεξήγητο το πώς οι ερωτευμένοι έχουν ανάγκη να γιορτάζουν. Τη μέρα, τη βδομάδα, το μήνα, καθετί που θα τους δώσει μια αφορμή να γιορτάσουν, να διαφημίσουν τον έρωτά τους. Να εκπλήξουν, να εντυπωσιάσουν τον έρωτά τους. Και μετά να νοιώσουν όλοι εκείνοι χαρούμενοι, εντυπωσιακοί και εντυπωσιασμένοι.

Η αγάπη είναι άλλη από τον έρωτα. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Άλλα σταματούν, άλλα αρχίζουν κάπου εκεί στη μέση της διαδρομής. Όμως αυτές οι μέρες είναι για τον έρωτα. Η αγάπη γιορτάζει στα προβλήματα, στιες δυσκολίες, μέσα από τη φθορά της συνήθειας και του χρόνου. Όμως εκείνη δεν έχει ανάγκη από κάποια ημερομηνία όπως η σημερινή ή η αυριανή για να γιορτάσει. Δεν έχει ανάγκη από ιεροτελεστίες. Η αγάπη δημιουργείται μετά από όλα τα άλλα και μετά δε γκρεμίζεται.

Χρόνια καλά με προοπτικές και μέλλον στους ερωτευμένους. Μακάρι ο έρωτάς τους να γίνει σύντομα αγάπη!

Υ.Γ. Αύριο θα μιλήσουμε για το Βαλεντίνο. Δεν τελειώσαμε έτσι εύκολα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το