Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καληνωρίσματα. Σήμερα ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της Ελλάδας. Οι πρώτες μετά την σημαντική αύξηση του ΦΠΑ και των γενικών μέτρων που αλλάζουν τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα στη χώρα μας.

Εκατοντάδες καταστηματάρχες αναμένεται να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε τιμές που μάλλον δε θα έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα ξεπερνούν το 50% ενώ θα γίνει μεγάλη μάχη ώστε ο πελάτης να κατέβει στην αγορά και να ψωνίσει τελικά κάτι. Για να συμβεί αυτό απαιτείται συνεργασία. Τα τοπικά καταστήματα ξεχνούν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και συναγωνίζονται με σκοπό την επίτευξη του κοινού σκοπού που είναι ακριβώς αυτός: να κατέβει ο καταναλωτής στην αγορά. Όλοι ξέρουμε πως κατεβαίνοντας στην αγορά περνάει κανείς από πολλά μαγαζιά πριν καταλήξει στην τελική αγορά προϊόντος. Ειδικά φέτος οι καταστηματάρχες είναι το ίδιο απεγνωσμένοι με τους καταναλωτές κι έτσι οι φετινές εκπτώσεις θα είναι ουσίας.

Από την είναι το ζητούμενο. Ο καταναλωτής. Ο άνθρωπος που φέτος περισσότερο από ποτέ αναπροσαρμόζει τα έξοδά του, περιορίζει τις δαπάνες, αναδιοργανώνει τον προϋπολογισμό του. Πολλοί φέτος δεν θα έχουν την ευκαιρία να πάνε διακοπές, όμως ακόμα και οι υπόλοιποι ίσως αποφασίσουν να απέχουν από την αγορά προκειμένου να καταφέρουν να ξεφύγουν για λίγες μέρες από την ρουτίνα τους. Ακόμα κι εκείνοι που τελικά θα καταφέρουν να φτάσουν στην αγορά, φέτος θα είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ. Θα μελετούν τις τιμές, θα συγκρίνουν τα προϊόντα, θα μετράνε την εξυπηρέτηση και τις ευκολίες ή το ύψος της έκπτωσης πριν τελικά καταλήξουν να αγοράσουν.

Φέτος, καταστηματάρχες και πελάτες είναι σύμμαχοι. Οι πρώτοι θα ρίξουν τις τιμές για να εξυπηρετήσουν την αγορά και να επιβιώσουν των υποχρεώσεων τους σε εφορία, ενοίκια, υπαλλήλους κλπ. οι δεύτεροι έχουν χρυσή ευκαιρία να ικανοποιήσουν αγοραστικές τους ανάγκες. Και ο κανόνας είναι σαφής. Τα λεφτά σας στην τοπική αγορά που θα είναι πολύ ανταγωνιστική στις φετινές εκπτώσεις. Μακριά από τις μεγάλες πολυεθνικές, μακριά από τα καταστροφικά κινέζικα, μακριά από τους πλανόδιους με τα μαϊμού προϊόντα. Φέτος στηρίζουμε την τοπική αγορά, την τοπική οικονομία, την τοπική κοινωνία. Φέτος ενισχύουμε την αλυσίδα της ανακύκλωσης χρήματος. Ότι ξοδεύουμε, μας επιστρέφεται :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το