Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 22/01/2009

Πόσο όμορφα πλασμένη είναι η φύση και ο κύκλος ζωής της που συνεχώς διαταράσσει ο άνθρωπος! Εν μέσω χειμώνα, σε άλλους πολύ βαρύ με χιόνια και κρύο και σε άλλους με αέρηδες και βροχούλες, η φύση έχει προνοήσει για ένα διάλειμμα.

Πρόκειται για τις Αλκυονίδες ημέρες όπως έχουν επονομαστεί από τους επιστήμονες. Μια μικρή περίοδος που διαρκεί ως και δύο εβδομάδες στην καρδιά του χειμώνα, κατά την οποία το κρύο υποχωρεί σε αναλογία με τα σύννεφα και ο ήλιος επανέρχεται σε αναλογία με περισσότερο ήπιες θερμοκρασίες.

Κι αν το καλοκαίρι σπεύδουμε να γράψουμε για τη βελτίωση της διάθεσής μας και τις δραστηριότητες που συνοδεύουν μια τέτοια θετική ενέργεια, τότε σίγουρα οι Αλκυονίδες ημέρες πρέπει να μας δίνουν το έναυσμα για την απαρχή της βελτίωσης της ψυχολογίας μας. Μια αφορμή για να ξεφύγουμε έστω και άτυπα από την βαρετή καθημερινότητα και τη κακεντρεχή συμπεριφορά μας που επηρεάζεται από τη μαυρίλα του καιρού.

Όπως είχα διαβάσει πριν λίγους μήνες σε κάποιο ιστολόγιο, οι καιρικές συνθήκες είναι δυνατό να επηρεάζουν κατά πολύ τη διάθεσή μας και ο χειμώνας φέρει ευθύνη για μερικές από τις μεταπτώσεις μας.

Φτάνουμε σε σημείο να επιθυμούμε μια έστω και πρόσκαιρη αλλαγή, μια επαναφόρτιση της… διάθεσής μας! Και ίσως αυτές οι μέρες να αποτελούν την κατάλληλη ευκαιρία για να σταθούμε στο υπόλοιπο του χειμώνα με την απαιτούμενη αποδοτικότητα, μέχρι το επερχόμενο καλοκαίρι.

Μια όαση αλλαγής λοιπόν που προσφέρουν οι Αλκυονίδες ημέρες, φαντάζει ως κάτι επιθυμητό, ιδιαίτερα στις κρίσιμες περιόδους που διανύουμε και αισθάνομαι πως η επανεμφάνιση του ήλιου, φωτίζει κατά το δοκούν και τη διάθεσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το