Σάββατο 9 Απριλίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Σου έχει τύχει ποτέ να αισθανθείς λίγο άτυχος; Θυμάμαι όταν έτρεχα για να προλάβω το λεωφορείο και για λίγα δευτερόλεπτα το είχα μόλις χάσει. Θυμάμαι την χαρά μου όταν πρωτοπαρήγγειλα ένα υπέροχο milkshake όταν πριν προλάβω να γευτώ την πρώτη μου γουλιά, μου έπεσε το ποτήρι στο πάτωμα. Όπως εκείνο τον άρρωστο παππού που κέρδισε το λαχείο και πριν προλάβει να γράψει τη διαθήκη του, πέθανε!

Είναι όπως όταν παίρνεις άδεια για να μαζέψεις τις ελιές και αρχίζει και βρέχει ακριβώς εκείνη τη μέρα ή όπως όταν αγοράζεις τα εισιτήρια για τη συναυλία πολύ καιρό πριν και τελικά τα κερδίζεις σε έναν διαγωνισμό που δεν θυμόσουν ότι συμμετείχες. Όπως όταν ο φίλος σου έρχεται με μια πολύ καλή συμβουλή την οποία τελικά αγνοείς επειδή είσαι σίγουρος …πόσο θα ήθελες να τον είχες ακούσει!

Διάβασα για την ιστορία ενός τύπου που ήλεγχε τα πάντα. Η ζωή του ήταν μια στατιστική κι έτσι ποτέ δεν έπεφτε έξω κι όταν ήθελε να ταξιδέψει διάλεξε το αεροπλάνο, το δρομολόγιο, την αεροπορική που στατιστικά ήταν τα ασφαλέστερα. Ε, λοιπόν όταν το αεροπλάνο συγκρουόταν στο έδαφος σκέφτηκε πόσο θα ήθελε να βρίσει την ατυχία του.

Άλλα έτσι είναι η ζωή. Γεμάτη ειρωνείες. Και πάντοτε διαλέγει έναν απίστευτο τρόπο να σου αποδεικνύει πως μπορεί να εισβάλει στην καθημερινότητά σου, στον προγραμματισμό σου και πάνω που όλα –νομίζεις- πως είναι υπό έλεγχο και όλα πάνε ‘ρολόι’ να τα καταστρέφει από μια ειρωνική σύμπτωση. Και την αμέσως επόμενη στιγμή, εκείνη που αισθάνεσαι μόνος, εγκαταλελειμμένος και όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου, διαλέγει πάλι μια ειρωνική σύμπτωση για να σε βοηθήσει.
Όπως όταν πήρες άδεια την ημέρα που οι αναρχικοί έκαψαν την τράπεζα που δουλεύεις. Όταν στο λεωφορείο που πήρες επειδή έχασες το άλλο για λίγα δευτερόλεπτα, γνώρισες την γυναίκα της ζωής σου. Την επόμενη φορά που θα ψάχνεις για ένα χαρτί στο παλιό συρτάρι χωρίς αποτέλεσμα, να είσαι σίγουρος ότι θα το βρεις μεθαύριο μαζί με ένα ξεχασμένο γράμμα που θα σε συγκινήσει διαβάζοντάς το μετά από τόσα χρόνια.

Μην τα βάζεις με τη ζωή. Έχει έναν ειρωνικό τρόπο να εισβάλλει στη ζωή σου. Όταν δεν το περιμένεις θα σου κάνει χαλάστρα και όταν δεν έχεις πια ελπίδες θα σε βοηθήσει :[

3 σχόλια:

  1. το τραγούδι είναι φυσικά το Ironic (http://en.wikipedia.org/wiki/Ironic_(song)) της Alanis Morissette που το 1996 έγινε μεγάλη επιτυχία καθώς μιλούσε για απλά, καθημερινά πράγματα. Τι ειρωνεία :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι η ΖΩΗ...
    Γεμάτη Ειρωνείες.......


    Καλό Σ/Κύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ thaliak1
    όπως το είπες..
    ..επίσης και σε σένα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το