Τρίτη 24 Μαΐου 2011

προβληματισμός τρίτης - ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Χριστός Ανέστη. Αν διαφωνείτε μαζί μου στο ότι η τεχνολογία δεν έχει κανέναν περιορισμό στην εξέλιξη της με την πάροδο του χρόνου, τότε απλά κλείστε αυτό το κείμενο, τώρα!

Χαίρομαι που μείνατε, διότι ας προκαλώ να “στύψετε” τη φαντασία σας περισσότερο απ’ ότι ένα λεμόνι. Και το λέω αυτό διότι πολύ απλά η φαντασία δεν έχει τίποτα το εξωπραγματικό, απλά θα είναι εν καιρώ πραγματοποιήσιμη. Πάντοτε οι επιστήμονες στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και σήμερα, έψαχναν τρόπους να κάνουν τα πάντα πιο γρήγορα και με μικρότερα σε μέγεθος, μέσα. Δηλαδή ουσιαστικά πάντοτε έπαιζαν με τις έννοιες του χρόνου (γρήγορα) και του χώρου (μέγεθος). Και ξέρετε κάτι; Μέχρι τώρα τα καταφέρνουν περίφημα.

Αλλάζω παράγραφο στο κείμενο απλά και μόνο για να σας imageπροειδοποιήσω πως ο αγώνας αυτός της επιστήμης εδώ και καιρό έγινε πιο ενδιαφέρον. Ο επιστήμονας έχει ένα όπλο ανώτερο από οποτεδήποτε άλλη φορά και αυτό είναι η νανοτεχνολογία. Δεν έχω πρόθεση να σας μπερδέψω με όρους της Φυσικής, οπότε σας ανακατευθύνω στον σύνδεσμο της λέξης. Μπορώ όμως να σας προειδοποιήσω πως η νανοτεχνολογία ήρθε για να αλλάξει τη ζωή μας αφού θα μπορεί με μικρά μονάχα σωματίδια να αναπαριστά μεγέθη, αντικείμενα αλλά και να τα μεταμορφώνει σε οποιοδήποτε σχήμα ή αντικείμενο επιθυμούμε! Μια καρέκλα θα γίνεται ένα τραπέζι και ένας υπολογιστής θα ενσωματώνεται στο χέρι μας. Φακοί επαφής θα μας δίνουν τη δυνατότητα να πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο και τα αυτοκίνητά μας θα σταθμεύουν σε ένα μικρό βαλιτσάκι που θα κρατάμε μαζί μας στο γραφείο! Η νανοτεχνολογία έχει ένα όριο και αυτό είναι η φαντασία του ανθρώπου.

Η τεχνολογία και η φυσική έχουν παντρευτεί εδώ και καιρό και ο γάμος τους μας δίνει πολλά καλούδια. Υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στις επικοινωνίες, την υγεία, την πρόληψη, τις μεταφορές και νομίζω… παντού. Κι αν ο συνδυασμός φυσικής και τεχνολογίας μας εξιτάρει, τότε κρίνεται σκόπιμο να βρούμε τρόπο να συνδυάσουμε την τεχνολογία και την φαντασία. Εσείς πόση φαντασία έχετε;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το