Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ

 

Καληνωρίσματα. Πρόσφατα έμαθα για τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας η οποία έχει ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό ρόλο. Δεν είναι κυβερνητική, δεν είναι επιχειρηματική με σκοπό το κέρδος, δεν ασχολείται με τη φιλανθρωπία και δεν χαϊδεύει τα αυτιά κανενός. Η σελίδα αυτή είναι ελληνική και μάλιστα ασχολείται με κάτι το οποίο τελευταία κάθε άλλο παρά ταυτίζεται με την Ελλάδα. Κι όμως… σας διαβεβαιώνω πως είναι αμιγώς ελληνικό.

 

Πρόκειται για την ιστοσελίδα, “This Is Greece” η οποία έχει μία αποστολή: Να αναδείξει την Ελλάδα που λειτουργεί σωστά. Την Ελλάδα που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, μπορεί να παράγει, να είναι καινοτόμα και δημιουργική και στο τέλος να κερδίζει από αυτό. Εύκολα θα προβληματιστεί κανείς για το αν μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα του σήμερα αυτά τα στοιχεία. Σε μια Ελλάδα που “πνίγει” οικονομικά και κοινωνικά τους πολίτες της, σε μια Ελλάδα που κλέβει, λεηλατεί, μιζεριάζει, διαγράφει κάθε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον. Σε μια εποχή που όλα όσα σχετίζονται με την Ελλάδα είναι αρνητικά, προσβλητικά και ίσως αιτία ντροπής, πως μπορεί να έχει μείνει αναμμένη η σπίθα της ποιότητας;

 

Το This is Greece μας δίνει την απάντηση. Βέβαια, το This is Greece είμαστε όλοι εμείς. Οι πολίτες αυτής της χώρας, εμείς που καθημερινά βιώνουμε την σημερινή imageπραγματικότητα της Ελλάδος. Μέσα σε αυτήν την καθημερινότητα μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε τις λαμπρές εξαιρέσεις! Να βρούμε επιχειρήσεις που διαφημίζουν την θετική πλευρά της χώρας μας. Επιχειρήσεις που μπορούν να μας προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα. Επιχειρήσεις με εργαζόμενους που χαίρονται να σε εξυπηρετούν, επιχειρηματίες που αξίζει να τους εμπιστευτείς τις αγορές σου. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που προάγουν την Ελλάδα. Σήμερα στη λίστα του This is Greece βρίσκονται επιχειρήσεις εμπορίας αλλαντικών, καλλυντικών, κατασκευών και άλλες. Βρίσκονται άνθρωποι που προάγουν μια Ελλάδα που δεν περιμένει από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα να δώσει τη λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Αντιθέτως, μέσα από την επιχειρηματικότητα, το σωστό management και την δημιουργικότητα, κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα της ποιότητας και της σωστής λειτουργίας. Είναι η απάντηση στην κλασική φράση που χαρακτηρίζει τις περισσότερες ελληνικές υπηρεσίες: “Τι περιμένεις; Στην Ελλάδα είμαστε. Στο εξωτερικό όλα λειτουργούν σωστά”. Ε, λοιπόν και στην Ελλάδα υπάρχουν πράγματα που λειτουργούν σωστά.

 

Βρείτε τα. Βρείτε επιχειρήσεις που λειτουργούν ιδανικά, που σας προσφέρουν σωστές υπηρεσίες και αξίζουν της εκτίμησης και εμπιστοσύνης σας και μπείτε στην ιστοσελίδα του This Is Greece για να τις προτείνετε, να τις αναδείξετε με ένα μικρό σχόλιο, με μια φωτογραφία, με ένα πολυμεσικό αρχείο. Αν πραγματικά θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα, τότε ας τη βρούμε! Ας γεμίσουμε τις σελίδες του This Is Greece, γιατί υπάρχει κι αυτή η Ελλάδα!

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΗ. ΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ THIS IS GREECE :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το