Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

προβληματισμός κυριακής – ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

The Unforgiven

Καληνωρίσματα. Τα Σάββατα στο yannidakis είναι αφιερωμένα στη μουσική! Στην ενότητα ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ κάθε Σάββατο στις 12:00 ένα χαρακτηριστικό τραγούδι, αποκωδικοποιείται και παρουσιάζεται με μια εναλλακτική οπτική, πάντα με έντεχνη διάθεση και πίσω από την αυστηρή έννοια των στίχων του κάθε τραγουδιού.

 

Για πρώτη φορά στους ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ θα ενταχθεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στο μοναδικό τραγούδι στην ιστορία της μουσικής που έγινε τριλογία. Πρόκειται για το “The Unforgiven” των Metallica που κυκλοφόρησε το 1991, το “The Unforgiven ΙΙ” του 1997 και το “The Unforgiven ΙΙΙ” που κυκλοφόρησε μόλις το 2008 από το συγκρότημα. Το συγκρότημα περιγράφει τρεις διαφορετικές ιστορίες με το ίδιο όμως υπόβαθρο και εντυπωσιάζει με την ποιητική ωμότητα η οποία αποτυπώνει το νόημα της κάθε ιστορίας. Χαρακτηριστικό των τραγουδιών είναι φυσικά η ορχηστρική μουσική καθώς και ο τρόπος που διαχειρίζεται το metal που είναι ασυνήθιστα ήπιο. To “The Unforgiven” είναι φυσικά ένα ιστορικό κομμάτι της μουσικής.

 

Την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 12:00, το yannidakis μέσω της ενότητας ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ταξιδεύει σε μονοπάτια ασυνήθιστα και αποκωδικοποιούν τρεις διαφορετικές ιστορίες “ασυγχώρητων”. Μείνετε συντονισμένοι :[ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το