Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

προβληματισμός τρίτης - ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Καληνωρίσματα. Όλοι μας έχουμε “χαζέψει” σε μια ρομαντική ταινία την τυχαία συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας που θα γίνουν προσεχώς το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ταινίας όπου θα εκτυλιχθεί ο νέος (τους) έρωτας και φυσικά τα όποια εμπόδια θα εμπλουτίσουν την πλοκή. Κάποιοι, οι ποιο τυχεροί ίσως σας έχει συμβεί να ζήσετε ή να είστε μάρτυρες ενός τέτοιου, πραγματικού περιστατικού.

 

Φανταστείτε –λόγου χάρη- σε μια ακόμα αγχωτική ημέρα όπου προσπαθείς να φτάσεις εγκαίρως στο γραφείο, να βρίσκεις (επιτέλους) χώρο στάθμευσης παρατηρώντας όμως ότι λίγο πιο μπροστά σου και στην αντίθετη ροή κατεύθυνσης έχει ήδη πάρει θέση ένα άλλο αυτοκίνητο για να σταθμεύσει κι εσύ απλά το εμποδίζεις. Ξαφνικά, παρατηρείς πως θα μπορούσατε κάλλιστα να χωρέστε και οι δύο, αρκεί να αφαιρούσες ένα πεταμένο τελάρο που έπιανε χώρο εκεί-δίπλα. Το σκηνικό που εξελίχθηκε και στο οποίο ήμουν μάρτυρας, ήταν το εξής:

 

Ο οδηγός αφήνει παράμερα την απογοήτευσή του και προτείνει στην “ανταγωνιστή” οδηγό να στριμωχτούν και οι δύο στον χώρο. imageΕνόσω το κάνει παρατηρεί πως απέναντί του έχει μια γλυκύτατη ξανθιά που χαμογελά αμήχανα. Εκφράζοντας τις ανησυχίες της εκείνη για την ιδέα του οδηγού, θεωρεί πως το τελάρο δεν είναι τυχαία εκεί, καθώς σίγουρα κάποιος γείτονας θα το έχει τοποθετήσει για να δεσμεύσει την θέση. Ο οδηγός την καθησυχάζει και γρήγορα βγάζει το τελάρο από τη μέση οπότε και οι δύο σταθμεύουν συγχρόνως, ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι δύο οδηγοί έχουν βγει μαζί από τα αυτοκίνητά τους και εκείνη και πάλι επιφυλακτική, αλλά σαφώς πιο χαλαρή, του λέει χαμογελώντας με νόημα, πως αν έχει πρόβλημα με το γείτονα θα την “πληρώσει” αυτός! Ο ίδιος της χαμογέλασε πίσω συμφωνώντας και έβγαλε από το σακάκι του μια κάρτα της δουλειάς του απαντώντας της πως όχι απλά θα είναι χαρά του να την “πληρώσει” για εκείνη, αλλά τώρα δε θα μπορεί να της ξεφύγει κιόλας! Οι δύο νέοι ανταλλάσουν για ακόμα μία φορά χαμόγελα και ακολουθούν αντίθετες κατευθύνσεις.

 

Το περιστατικό ίσως δεν είναι ιδιαίτερο, ίσως θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί ανάμεσα σε δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Όμως αυτή τη φορά, η οπτική επικοινωνία αλλάζει το σκηνικό. Οι βαθιές ματιές του ενός προς τον άλλο, τα χαμόγελα, η σίγουρα καλή αισθητική των δύο. Εγώ, ακόμα και ως τρίτος, αισθάνθηκα ηλεκτρικό ερωτισμό να διαπερνά όχι μόνο τους ίδιους αλλά και ολόκληρη την περίμετρο. Σαν μία μεμβράνη να διατηρεί τους δύο έγκλειστους μέσα σε έναν παράλληλο κόσμο από αυτόν που υπάρχει ακριβώς έξω από εκεί. Έστω για αυτά τα ελάχιστα λεπτά, έστω από τις ελάχιστες λέξεις που αντάλλαξαν, ένα ολόκληρο αποθεωτικό σενάριο ερωτισμού χαρακτήρισε τη σκηνή.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ή ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το