Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

αναδρομές - ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ ΖΩΕΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18 Σεπτεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ ΖΩΕΣ

Μια φορά σε έναν καιρό ο Τάσος ήταν ένας ακόμη μεροκαματιάρης. Καθάριζε στα ψηλά γυάλινα κτίρια τα τζάμια με γερανό. Πολλές ώρες, κακές συνθήκες, αλλά υποφερτός μισθός, άσε που μπορείς να ακούς την αγαπημένη σου μουσική χωρίς κανέναν πάνω απ’ το κεφάλι σου.

Εφτά χρόνια στη δουλειά, ο Τάσος έχει γίνει μάρτυρας σε απίστευτα πράγματα. Αν  ήξερε να γράφει θα είχε εκδώσει βιβλίο. Έχει δει σημαντικά συνέδρια με γνωστούς επιχειρηματίες, έχει δει στελέχη εταιρειών σε διοικητικά συμβούλια ανταγωνιστριών εταιρειών, γραμματείς να γυμνώνονται στο γραφείο των προϊσταμένων, οικογενειάρχες συνάδελφους να «τη βρίσκουν» μεταξύ τους. Διασημότητες να παίρνουν στα κλεφτά τη δόση τους και μια λίστα χωρίς τέλος. Τι σημασία έχει; Εκείνοι έχουν πάντα τον τρόπο τους να ξεγλιστράνε ενώ ο Τάσος έπρεπε να δουλεύει σκληρά για την καθημερινότητά του. Σε μια από αυτές τις ημέρες βρισκόταν στον ενδέκατο ενός κτιρίου όπου εργαζόταν κάτω από το καυτό ήλιο.

Όλα κυλούσαν φυσιολογικά μέχρι που διαπίστωσε μια γυμνόστηθη κοπέλα να κάθεται σε μια καρέκλα. Όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα, ακόμα και γι΄αυτόν. Αρχικά δεν έδωσε σημασία, όσο όμως συνέχιζε να καθαρίζει δύο άντρες άρχισαν να τη χτυπούν αφού την είχαν δέσει. Ένας τρίτος με πιστόλι εισήλθε στο δωμάτιο και ο Τάσος τρόμαξε τόσο που ενστικτωδώς αποφάσισε να δράσει.

Άρχισε να χτυπά το τζάμι με πρόθεση να το σπάσει, όμως όχι απλά δεν κατάφερε να το φθείρει, ο χτύπος δεν είχε καν ακουστεί στο εσωτερικό. Έφερε τη σκάλα ψηλά και σκαρφάλωσε πάνω στο προστατευτικό της κάγκελο. Έπεσε με όλο του το εκτόπισμα πάνω στο τζάμι σπρώχνοντας την σκάλα καταλάθος μακριά.

Ο Τάσος έπεφτε απ’ τον ενδέκατο όροφο χωρίς μέρος να πιαστεί, αβοήθητος σε δευτερόλεπτα βρέθηκε στο δρόμο και το σώμα του διαλύθηκε. Δεν είχε καν καταφέρει να ενοχλήσει τους τύπους στο γραφείο.

Σε λίγα λεπτά αστυνομία και ασθενοφόρο κατέκλυσαν την περιοχή. Οι τρεις εγκληματίες φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. Ο Τάσος είχε σώσει την κοπέλα.
δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το