Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΝΟΜΑΣΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΟΥ

Καληνωρίσματα. Ζούμε στην Ελλάδα. Περηφανευόμαστε και όχι άδικα, για τον ήλιο, την θάλασσα και τη φυσική ομορφιά που η χώρα μας μπορεί να προσφέρει στους ντόπιους και επισκέπτες της. Εφόσον οι έλληνες κατ’ εξακολούθηση δεν καταφέρνουν να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε κλάδο, φροντίζει η μάνα-φύση γι’ αυτό.

 

Και η Ελλάδα μπορεί κατά τεκμήριο να περηφανεύεται μιας και σύμφωνα με την φετινή έκθεση του οργανισμού της Γαλάζιας Σημαίας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως –μετά την αιώνια πρώτη, Ισπανία- σε παραλίες και μαρίνες που πληρούν μια σειρά από πρότυπα τα οποία τις καθιστούν όχι απλά προσβάσιμες για το κοινό, αλλά και ιδιαίτερα ελκυστικές στους τουρίστες. Γράφω τουρίστες, διότι υποτίθεται πως οι ντόπιοι ξέρουν καλά τις καλές παραλίες στην Ελλάδα. (Επίσης) γράφω υποτίθεται, διότι η αλήθεια φανερώνει πως υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες παραλίες εκεί έξω, άγνωστες στους έλληνες. Κρατάω λοιπόν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι οι παραλίες στην Ελλάδα είναι πολλές και εξαιρετικές και το δεύτερο πως παραμένουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, άγνωστες.

 

Το δεύτερο ζήτημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους. Αρχικά είναι imageευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να προωθήσει τις παραλίες που έχει στην περιοχή της. Ύστερα, είναι θέμα του Υπουργείου Πολιτισμού να τις συμπεριλάβει στα προωθητικά του προγράμματα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές καλοδουλεμένες προσπάθειες που αποτελούν ένα δυνατό εγχειρίδιο στον ελληνικό τουρισμό, ειδικά με την ανάπτυξη του διαδικτύου, όλα δείχνουν πιο εύκολα. Όμως ο μεγαλύτερος και πιο ουσιαστικός παράγοντας στην προώθηση περιοχών με στόχο τον εσωτερικό τουρισμό, είναι η ανταλλαγή προτάσεων και κριτικών από εμάς, τους απλούς πολίτες που γράφουμε σε ιστολόγια, που συμμετέχουμε σε forums, που συζητάμε με φίλους και γνωστούς. Ουσιαστικά δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξω πως είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και συγκεκριμένα –εφόσον το κείμενο είναι… καλοκαιρινό- τις γνωστές και άγνωστες παραλίες που αξίζει να επισκεφθεί ο καθένας μας.

 

Στην σημερινή Διάδραση σας καλώ να φτιάξουμε μια μεγάλη λίστα με παραλίες (και όχι μόνο) από τον τόπο καταγωγής μας ή αλλού που θα συμπληρώσουμε μαζί με όσα στοιχεία ξέρουμε για αυτές. Καλές βουτιές!!!

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ/ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το