Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΟΥΜΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27 Νοεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΟΥΜΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Και εκεί που ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι γιατί μπορούσαμε επιτέλους να παίρνουμε τηλέφωνα ενώ είμαστε εν κινήσει, τα τελευταία χρόνια ένα γενικό μπέρδεμα έχει επικρατήσει στους έχοντες λίγες απαιτήσεις παραπάνω.
Βρισκόμαστε στην εποχή όχι απλά των cellular phones (τα γνωστά κινητά τηλέφωνα) αλλά των smart phones, τα οποία εξανάγκασαν τα υπόλοιπα να αποκτήσουν το χαρακτηρισμό dumb phones!
Σε τι διαφέρουν; Ε, όλοι μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα. Να παρέχουν υπηρεσίες ημερολογίου, ξυπνητηριού και ένα σωρό άλλα, όμως τα έξυπνα κινητά μας ανοίγουν την πόρτα όχι απλά της πρόσβασης στο διαδίκτυο, αλλά της, σε πραγματικό χρόνο, εκμετάλλευσης των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτό.
Πρώτος βασικός εκπρόσωπος της νέας αυτής γενιάς ήταν τα Blackberry. Επιτέλους ο χρήστης μπορούσε να παίρνει τα μηνύματά του σε πραγματικό χρόνο. Οι λειτουργίες διαδικτύου έγιναν απεριόριστες, το ίδιο και η περίοδος χρήσης τους. Σύντομα αποτέλεσαν το πιο ισχυρό εργαλείο των επαγγελματιών.
Ύστερα ήρθε το i-phone της Apple που συνδύασε πολλές υπηρεσίες, όπως το touch screen και έδωσε μια έμφαση κα στην ψυχαγωγία στοχεύοντας σε μεγαλύτερο χάσμα χρηστών. Πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε και το G-1 της Google που είναι το πρώτο κινητό που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανδροειδούς. Αυτό και αν είναι έξυπνο!
Σήμερα στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί τα «χαζά κινητά». Αλήθεια; Ποιες είναι οι ανάγκες μας; Πολλά νέα μοντέλα λανσάρονται, όμως δε σημαίνει ότι ο καθένας χρειάζεται τις δυνατότητες που παρέχουν;
Μια ερώτηση λέει: «Θα επικρατήσουν τα smart phones έναντι των dumb phones»; Το 71% απαντά καταφατικά και όσο η τιμή τους θα πέφτει, ακόμα και αν βγαίνουν άλλα, ακριβότερα μοντέλα, θα συμφωνήσω με την απάντηση.
Είμαι ιδιοκτήτης ενός smart phone και εξυπηρετούμαι πλήρως στις δυνατότητες που μου παρέχονται ποικιλοτρόπως. Δε βλέπω άμεσα πως όλοι θα χρειάζονται τέτοιες συσκευές επικοινωνίας (;) Εσείς;

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το