Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΟ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 12 Ιουνίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΟ

Μια φορά σε έναν καιρό ήταν όλα έτοιμα για το νεαρό ζευγάρι. Επιτέλους διακοπές! Οι δυο τους θα έφταναν στο νησί που τόσο ήθελαν, απλά και μόνο για να περάσουν λίγες μέρες χωρίς άγχη, δουλειά και εκκρεμότητες.
Όλα είχαν σχεδιαστεί στην εντέλεια. Και έτσι εξελίχθηκαν. Οι δυο τους, επιτυχημένοι στο χώρο τους με πολλές υποχρεώσεις και μια «εικόνα» να συντηρούν στον κύκλο τους, ήταν τώρα ελεύθεροι!
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο δεν έχασαν χρόνο και έκαναν έρωτα με ένα αίσθημα ανακούφισης για τις ώρες που θα περνούσαν. Ύστερα βόλτα στο νησί, φωτογραφίες και επόμενη στάση στην παραλία.
Έκατσαν για λίγο στην αμμουδιά. Απήλαυσαν ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ελευθερίας. Εκείνη για πρώτη φορά χωρίς το μαγιό της εφάρμοσε όλα όσα είχαν συμφωνήσει νωρίτερα. Έπρεπε να νικήσουν όλες τις προκαταλήψεις τους. Δεν τους ένοιαζαν τα βλέμματα των άλλων. Ήταν εκείνη κι αυτός. Ο ήλιος σκέπαζε το κορμί της και εκείνος το απολάμβανε.
Δεν έχαναν την ευκαιρία να φιληθούν. Πόσο καιρό είχαν να το κάνουν αυτό, ενώ αυτή του έκανε όλα τα χατίρια. Ντύθηκε όσο πιο προκλητικά και ικανοποίησε κάθε οπτική του φαντασίωση. Έκαναν έρωτα ξανά και ξανά σαν ένα παράνομο ζευγάρι.
Οι στιγμές κυλούσαν ακριβώς όπως επιθυμούσαν και ο χρόνος ήταν με το μέρος τους, όμως ανάμεσα σε όλες αυτές τις φανταστικές στιγμές, αυτός ένοιωσε την ανάγκη της δουλειάς. Η ρουτίνα του είχε λείψει. Η μίζερη καθημερινότητα ήταν πια απαραίτητη και κοινώς συνυφασμένη με ότι τον αφορούσε. Γιατί; Γιατί το ένοιωθε αυτό; Της έκανε έρωτα, θαύμαζε το γυμνό της κορμί και τα προκλητικά της ρούχα προσπαθώντας να ξεχάσει τη δουλειά.
Η ώρα της επιστροφής έφτασε. Γιατί είχε άγχος; Εκείνη ικανοποιημένη μα η επιστροφή έχει πάντα ένα αίσθημα παραπόνου. Αυτός αμήχανος γιατί επέστρεφε σε κάτι που ήθελε, όμως την ίδια στιγμή, όχι. Είχε περάσει ονειρικά. Τελικά αυτό που ένοιωθε ήταν η άμυνά του για την ημέρα της επιστροφής.

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το