Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26 Σεπτεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ


Είχε αναστατωθεί όλη η πόλη. Πάνε μήνες τώρα που κάνει την εμφάνιση του σαν άγγελος και εξαφανίζεται στο σκοτάδι. Ένας μαυροφορεμένος άντρας τριγυρνά τις νύχτες στους δρόμους της πόλης. Τον είδαν πολλοί να σώζει παιδιά, ανυπεράσπιστους.
Στις ειδήσεις, στις κουβέντες στο καφενείο, ακόμα και στην κυβέρνηση δεν έχουν κοπάσει οι κουβέντες. Άλλοι είναι φανατικού θαυμαστές. Θα έκαναν τα πάντα να τον συναντήσουν, να τον ευχαριστήσουν για τον φίλο τους, το γείτονα, για το ίδιο το τομάρι που τους έσωσε. Άλλοι ορκισμένοι εχθροί. Κανείς –λέει- δεν παίρνει το νόμο στα χέρια του.
Επίσημη θέση δεν έχει πάρει το κράτος. Η κυβέρνηση περιμένει να αποφανθεί η αστυνομία και η αστυνομία το υπουργείο. Είναι όμως πολλές οι πιέσεις από τους δημοσιογράφους. Οι δραστηριότητες του έχουν ξεφύγει από τα όρια της πόλης και της χώρας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας είπε: «όσο δεν παραβαίνει τους νόμους του κράτους και προωθεί ιδανικά ή κινητοποιεί θετικά τους πολίτες ή ακόμα και οι βοήθεια που προσφέρει στην αστυνομία, θεωρείται ένας νόμιμος πολίτης. Ένας φίλος. Ίσως και ήρωας».
Ο δημοσιογράφος πετάχτηκε: «Και οι φήμες που τον θέλουν μια γιγάντια τεράστια νυχτερίδα, ίσως μεταλλαγμένη»; Όλοι στην αίθουσα γέλασαν. Όλοι γνώριζαν από τις μαρτυρίες των κρατουμένων πως επρόκειτο για έναν άντρα με μαύρα.
Συχνά στις εκπομπές γινόντουσαν επικλήσεις να φανερωθεί. Να μιλήσει. Ακόμα και με τη μάσκα του. Άλλωστε μπορεί να ήταν ένα γνωστός πολίτης. Ένας καθημερινός άνθρωπος που εκτίθεται καθημερινά στο περιβάλλον του.
Οι εμφανίσεις του δεν ήταν συχνές, αλλά καίριες. Ο κόσμος τον λάτρευε, ήταν ο ήρωας τους, ίσως κάποιοι μόνο να ζήλευαν. Οι αρχές όμως κρατούσαν επίσημα ουδέτερη στάση, ακόμα και αν όλοι επικροτούσαν τις πράξεις του.
Δε μπορεί, ακόμα και αυτός θα είχε μια αδυναμία. Ακόμα και με τη μάσκα του, κάτι θα τον λύγιζε. Φαινόταν ατρόμητος, όμως ήταν; Ήταν πολλοί που έψαχναν το χρώμα που θα επισκίαζε το μαύρο. Πως; Ποιο θα ήταν αυτό;

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το