Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ (Hammerhead)

Πιστεύω πως όλοι έχουμε έρθει εδώ για να εκπληρώσουμε έναν σκοπό ακόμα κι αν δεν τον ξέρουμε. Δες εμένα που κρύβομαι από κάθε απειλή, κρατάω τα όπλα μου και ρισκάρω τη ζωή μου για να είναι ασφαλής ο λαός μου. Εγώ είμαι αυτός που μπορεί να ξεφύγει από κάθε πρόκληση και ο επίσημος εκπρόσωπος της εξουσίας. Θα με δεις στο πεδίο των μαχών που κανένα πρόβλημα δεν έχω να θυσιαστώ μαζί με τους συμπολεμιστές μου.

Μη με πεις τρελό και ότι δεν βλέπεις πουθενά πόλεμο. Ξανακοίταξε: παντού υπάρχει πόλεμος γύρω σου. Έξω από αυτήν την πόρτα (που επέλεξες να ζεις μέσα στον κόσμο σου) υπάρχει ο αληθινός που ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει και πάντοτε πρέπει να είσαι έτοιμος και οπλισμένος για να επιτεθείς αλύπητα. Εκείνη τη στιγμή δε χρειάζεται να σκεφτείς ιδιαίτερα, ακούς φωνές από μέσα σου να σε παροτρύνουν “να το κάνεις”. Τις ακούς να σε προκαλούν να πάρεις μια ζωή γιατί ίσως έτσι σώσεις άλλες δέκα, γιατί έτσι έχουν τα πράγματα. Κλείνω τα μάτια μήπως σταματήσουν οι φωνές, αλλά τότε ένα σφυρί στο κεφάλι μου με χτυπάει συνεχόμενα και αλύπητα δυνατά πονώντας με αλύπητα και δίχως τέλος. Το ακούω ξανά και ξανά. Σκότωσε έναν, να σώσεις δέκα. Δεν τελειώνεις ποτέ.

Κι εσένα τώρα σειρά σου. Έχεις υποχρέωση και με βάση τη λογική πρέπει να πιστέψεις στο κοινό καλό που εγώ σου περιγράφω. Παράβλεψε την σκόνη και τον καπνό και προσηλώσου στον στόχο για να κατατροπώσουμε τον εχθρό. Δεν πρέπει να μείνει τίποτα. Ίχνος ανθρώπινου στοιχείου. Αυτό λέει ο στόχος μας για το μέλλον. Μη σε νοιάζει που δεν ξέρεις (ακόμα) τι βρίσκεται έξω από την πόρτα. Όπλισε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθείς. Άκου τις φωνές που σε παροτρύνουν να σκοτώσεις. Ακόμα κι αν νοιώσεις κάποια στιγμή τύψεις θα ξέρεις πάντα εσύ εκτελούσες εντολές σαν ένας γνήσιος στρατιώτης. Γι’ αυτό μη φοβηθείς ποτέ να πάρεις μια ζωή, θα έχεις το σφυρί μεσ’ το κεφάλι σου να σε χτυπάει διαρκώς. Άκου τον χτύπο. Νοιώσε τον χτύπο. Μόνο αν δεν αντέχεις τον πόνο, καταλαβαίνεις σωστά την αποστολή σου.

Καμάρωσέ με πως περνάω μέσα από το μονοπάτι της κοιλάδας της σκιάς των νεκρών και παρατήρησε πόσο αντρειωμένος είμαι και δεν φοβάμαι το κακό. Έτσι οπλισμένος που προχωρώ θα βρω τη δική μου (παραποιημένη) αλήθεια και θα εισχωρήσω μέσα στον πανικό της κολασμένης σημερινής κοινωνίας. Κρυφτείτε γιατί έρχομαι και ζητήστε έλεος γιατί δε θα έχω καθόλου για εσάς. Οι προσθέσεις μου για τη ζωή είναι αληθινές :[

5 σχόλια:

  1. Αυτή η παρένθεση όλα τα λεφτά!!

    Αν δεν νοιώθαμε κατατρεγμένοι δεν θα είχαμε εχθρούς.
    Αν ήξερε το δίποδο να σταθεί στα δυό του πόδια (το ένα πόδι το "εμου",το άλλο το "όλων") θα ισορροπούσε.
    Αν έδινα βραβεία σήμερα θα το κρατούσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ lydia1196
    Αν μου έλλειπε κάτι από την συλλογή μου, αυτό ήταν η επιβράβευσή σου.
    Αλλά όλες οι τιμές, στους The Offspring που το 2008 τα έβαλαν (ξανά) με το κατεστημένο για να κυκλοφορήσουν το ομώνυμο τραγούδι :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήνω τις ευχές μου για μιά
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήνω τις ευχές μου για μιά
    ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ.
    ThaliaK1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :[ ThaliaK1
    ευχές και από μένα για όσους εργάζονται σήμερα ή ξεκουράζονται :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το