Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

σχόλιο του σαββάτου

σχόλιο τσι μέρας
 η είδηση 
Σταματά η μετάδοση της θείας λειτουργίας από την ΕΡΤ ύστερα από κυβερνητική απόφαση. Νωρίτερα είχε προηγηθεί το κόψιμο της εκπομπής του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου με τίτλο "Αρχονταρίκι".
 το σχόλιο 
Ξημερώνοντας Κυριακή, η είδηση αυτή είναι προκλητική. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό της απόφασης αυτής τη στιγμή που μιλάμε για ένα πρόγραμμα που προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση -μεταξύ άλλων- της χώρας μας. Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο ζωντανό ντοκιμαντέρ που συγκέντρωνε και μεγάλο αριθμό τηλεθεατών που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να προσέλθουν στις εκκλησίες. Θα επιθυμούσα μιαν εξήγηση πάνω σε αυτήν την απόφαση

5 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε κι από εδώ.
    Ενώνω τη φωνή της απορίας μου μαζί σου.
    Γιατί η χριστιανική λειτουργία σταμάτησε από ένα κανάλι που χρυσοπληρώνουν οι χριστιανοί έλληνες;
    Πάρα πολλοί ανήμποροι (ανάπηροι, γέροντες, ασθενείς) περίμεναν με λαχτάρα να παρακολουθήσουν την Κυριακάτικη λειτουργία!!!
    Ίσως, η θρησκευτική μας ανάγκη να ενοχλεί το τζαμί στο Βοτανικό και όλα τ' άλλα αλλοθρησκευτικά κέντρα που λειτουργούν παράνομα, στα "μουλωχτά" σε όλη την ελληνική επικράτεια.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    δεν έχω (άλλα) λόγια. Απαιτώ έστω μιαν εξήγηση του σκεπτικού :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναδικός σκοπός ύπαρξης της τηλεόρασης, η διαφήμηση/το χρήμα. Τι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Αχιλλέας
    εν προκειμένω διαφωνούμε. Τι πιο... εμπορικό μπορεί να βάλει η ΕΤ1 στο πρόγραμμά της κάθε Κυριακή 08:00-10:30 :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα παιδικά προγράματα διαφημήζουν παιδικά προϊόντα. Κάθε ζώνη έχει την δική της διαφημηστική ικανότητα, πολύ αργά διαφημήζουν μέχρι και ακατάλληλα δι' ανηλήκους προϊόντα και υπηρεσίες. Μισοαστεία μισοσοβαρά, εκτός οτι δεν θα μπορούσαν να διακόπτουν για διαφημήσεις, ποιό κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών θα ενδιαφερθεί για διαφήμηση; Το λαϊκό "ο χρόνος είναι χρήμα", στην γλώσσα της τηλεόρασης δεν είναι άλλη μια παροιμία, αλλά μια ακριβής και αξιόπιστη μετάφραση.
    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το