Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

σχόλιο του σαββάτου

σχόλιο τσι μέρας
 η είδηση 

Κόβουν τις παρελάσεις στα κατειλημμένα σχολεία. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο, να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες

 το σχόλιο 
Έχω ξαναγράψει για τις καταλήψεις και το ζήτημα των ανοιχτών σχολείων. Αυτά τα παιδιά κάπως πρέπει να τιμωρηθούν ή για να είμαι πιο... ορθολογιστής, πρέπει απλά να μη μείνουν πίσω στην ύλη τους. Χρειάζεται αναπλήρωση μαθημάτων αναμφισβήτητα. Όμως εξαιρώντας τα από μια εθνική εορτή δεν διορθώνουμε το πρόβλημα, αντίθετα δημιουργούμε ένα νέο: την απαξίωση των εθνικών παραδόσεων. Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να βρεθεί μια άλλη λύση για τις χαμένες διδακτικές ώρες. Σάββατα, περισσότερες ώρες στο σχολείο, αναπλήρωση στις διακοπές των Χριστουγέννων κλπ.


μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

5 σχόλια:

  1. Μια όμορφη Κυριακή να έχεις φίλε, συνοδοιπόρε yannidaki.
    θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα και επίτρεψέ μου να συμπληρώσω ότι: τα τελευταία χρόνια βλέπω μια μεθοδευμένη απαξίωση από τις κυβερνήσεις στο θέμα της θρησκεία και των ιστορικών θεσμών όπου έτσι θεμελιώνουν το πατριωτικό αίσθημα σε κάθε ελληνόπουλο. Δυστυχώς, η ελληνική παιδεία οδεύει προς την εποχή της "νέας τάξης πραγμάτων"!
    Εκείνο που μένει πλέον, είναι όσοι ακόμη αγαπούμε την Ελλάδα -έστω και από ιδιωτική πρωτοβουλία- ας μεταφέρουμε ουσιαστικά μηνύματα για την θρησκεία και την προαιώνια ιστορία μας. Ήδη το κάνω με το αρθρογραφώ άγνωστες ιστορικές πτυχές για τη πόλη των Μεγάρων και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω αρθρογραφία για τη Σαλαμίνα και τις Πλαταιές.
    Εμείς ας γράφουμε και πιστεύω ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    παρατηρώ κι εγώ την τάση στην οποία αναφέρεσαι & συμφωνώ πως εμείς πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, όμως αυτές πρέπει να είναι μεθοδευμένες, προωθημένες σωστά και οργανωμένες άρτια ώστε να τύχουν αναγνώρισης και όχι από στόμα σε στόμα.
    Ωστόσο, η δουλειά που κάνεις στο ιστολόγιο σου αποτελεί ένα πρότυπο τέτοιας οργάνωσης :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πιστεύω" πως "προσπαθούν" "να μας κάνουν" "επιτυχώς" "Ευρωπαίους" "με αυτόν τον τρόπο". "Δυστυχώς" "πουλήσαμε τις τύχες μας στα χέρια τους" για να... "σωθούμε". Από την μεριά τους μοιάζει "καλό" και "λογικό" "αυτό που κάνουν". "Αν" έρθουν κάποια στιγμή ποτέ στην "θέση" μας, τότε θα δουν την "εχθροπραξία".
    Ο ξένος είναι Έλληνας; όμως ο Έλληνας γίνεται ξένος.
    : (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Αχιλλέας
    δεν πιστεύω πως η Ευρώπη έχει πρόβλημα με τα εθνικά μας σύμβολα και τις παραδόσεις. Είναι μια λεπτομέρεια που επισήμως δεν ενοχλεί, το αντίθετο. Υπάρχει ειδικό τμήμα στις τάξεις της ΕΕ που προωθεί και προστατεύει τα στοιχεία πολιτισμού αρκεί αυτά να μην έρχονται σε αντίθεση με την διαφύλαξη της ανεξιθρησκείας και της ισότητας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υποθέσουμε δηλαδή πως φταίει μια ανθελληνική κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το