Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ (Faith)


Στέκομαι κατάκοπος όρθιος και ταλαιπωρημένος. Δεν ξέρω αν έχω πολύ χρόνο ακόμα ή αυτό θα είναι ένα αιώνιο μαρτύριο, όμως οι δυνάμεις μου έχουν τελειώσει προ πολλού κι ας συνεχίζω. Κι όμως. Δε θα το βάλω κάτω, δε θα το βάλω στα πόδια κι άλλωστε με τόσες εκκρεμότητες να με κυνηγούν που θα μπορούσα να πάω; Θα μείνω εδώ και θα συνεχίσω να παλεύω όπως ως τώρα. Δεν πρόκειται να αλλάξω τακτική και νοοτροπία, δε θα κάνω σε κανέναν το χατίρι να τα παρατήσω. Όσο κι αν αυτή η μάχη μέρα με τη μέρα είναι εναντίον μου, προτιμώ να σταθώ εδώ και να πολεμήσω.

Ξέρεις πως είναι; Σαν όλη σου η ζωή να γυρνάει ανάποδα και όλος ο κόσμος σου να γκρεμίζεται γεμίζοντας με θρύψαλα τη ζωή σου. Μα δεν μπορεί. Δεν θα είναι αυτή η μοίρα μου. Δεν μπορεί να είναι αυτή η μοίρα μου. Δεν πρέπει να είναι μόνο και μόνο αυτή η αιτία που είμαι σε αυτόν τον κόσμο. Δεν μπορεί να ζω γι’ αυτό τη ζωή μου.  Έλα λοιπόν και κάνε μου ότι καταλαβαίνεις, θα διαπιστώσεις πως είμαι αδιάφθορος. Ανίκητος και ατρόμητος. Άλλωστε πέρασα αλώβητος τη μάχη με το χρόνο. Διαφορετικά μπορείς να με περιφρονήσεις, τουλάχιστον μέχρι ο χρόνος να τελειώσει, μετά θα πρέπει εσύ να κρυφτείς για πάντα. Θα νοιώσεις πως είναι να γυρίζει ανάποδα η ζωή σου και πως ο κόσμος σου μπορεί να γκρεμιστεί μπροστά σου.

Θα φωνάζεις με λυγμούς πως δεν είναι αυτή η μοίρα σου, δεν μπορεί να είναι αυτή η μοίρα σου, δεν μπορεί να ήρθες στον κόσμο γι’ αυτό. Τότε θα δεις πως είναι να χτίζεις γέφυρες από σπασμένα αμάξια και πως η λύτρωση μας είναι μόνο σε ένα σημείο. Ναι, κοίτα εκεί ψηλά στ’ αστέρια. Τώρα κλείσε τα μάτια σου να μην κοιτάς (άλλο) γιατί όσο κι αν πας να ονειρευτείς, δεν μπορείς να κρυφτείς από αυτή τη ζωή. Αυτή είναι η μοίρα μου, αυτός ο λόγος που ζω αυτή τη ζωή. Αυτός είμαι λοιπόν και αυτό ζω στη ζωή μου :[

5 σχόλια:

  1. Πρόκειται για το ομώνυμο τραγούδι από τους γερμανούς Reamonn από το 2008 :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τραγούδι δεν το ξέρω... Το κείμενο είναι καταπληκτικό.
    "Θα μείνω εδώ και θα συνεχίσω να παλεύω όπως ως τώρα" νομίζω οτι τα λέει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ patroula
    σε ευχαριστώ πολύ. Το κείμενο δεν είναι τίποτα παραπάνω από καθαρή έμπνευση από αυτό το εξαιρετικό κομμάτι.
    Το αφιερώνω σε όλους όσους εκφράζονται από τα λόγια αυτά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι χρειάζονται απλά μια σπίθα, κάποιοι άλλοι πάλι φωτιά ολόκληρη δεν τους φτάνει... (αλλιώς θα το έλεγα αλλα μας διαβάζει κόσμος, ας είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :[ patroula
    προσυπογράφω (το like στα ελληνικά)
    :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το