Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

αναδρομές - ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο YANNIDAKIS ME TO LIVE TOY

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28 Αυγούστου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ: ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο YANNIDAKIS ME TO LIVE TOY

Μια φορά σε έναν καιρό εγώ, ναι εγώ ο ίδιος έκανα την καθημερινή μου βόλτα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο στο hotmail που διατηρώ από το 1997. Μηνύματα δουλειάς, άλλες εκκρεμότητες, ώσπου το έχον ανάγκη να ξεφύγει, μάτι μου, έπεσε σε μια ενότητα που έγραφε Spaces, Windows Live Spaces.
Το περιεργάστηκα αρκετά για να διαπιστώσω ότι δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να αποτυπώνω ορισμένα από τα πράγματα που με ενδιαφέρουν σε μια δημόσια ηλεκτρονική σελίδα. Άλλωστε ήμουν πάντα υπέρμαχος της επικοινωνίας μέσω τεχνολογίας.
Ομολογώ ότι εκείνη την ημέρα του Μαΐου του 2006 δεν είχα ιδέα τι είναι το ιστολόγιο και έτσι δεν ασχολήθηκα με αυτήν την ενότητα. Όμως βρήκα συναρπαστική την ιδέα των λιστών. Έφτιαξα πολλές, έβαλα μουσική, εικόνες, φωτογραφίες. Το avatar του Batman πέρασε πολλά στάδια για να γίνει το σημερινό, πάντα όμως το θέμα ήταν ίδιο.
Κάπου στο φλεβάρη του 2007 μπήκαν και οι πρώτες καταχωρήσεις. Δεν ήταν άρθρα, είχαν ερασιτεχνική και ακανόνιστη μορφή επειδή απευθυνόντουσαν στους δέκα-δώδεκα αναγνώστες μου.
Τα πράγματα άλλαξαν. Ο yannidakis έβαλε κανόνες στο live του, πολλοί τους σεβάστηκαν, άλλοι τους εξιδανίκευσαν κι άλλοι τους χλεύασαν. Το yannidakis live έγινε αυτό που πιστεύει ο καθένας από εσάς ότι έγινε.
Μέχρι που έπεσε θύμα του γνωστού κανόνα: «όλα τα καλά έχουν ένα τέλος». Σειρήνες μετακόμισης ξεκούφαναν τις νυχτερίδες και τώρα είναι έτοιμες να βρουν άλλο spot ως σημείο εξόρμησης, μακριά από δω.
Δεν είναι εύκολο, αλλά ποιος είπε ότι ο yannidakis έπαιρνε πάντα την εύκολη οδό; Ο αποχωρισμός από τους τριάντα τρεις φίλους του και τους δεκάδες που υπήρξαν σε αυτήν την πολύ κλειστή λίστα, είναι επίπονος, αλλά μερικά αντικειμενικά κριτήρια τον ενθαρρύνουν.
Ο yannidakis αποτέλεσε μέρος της καθημερινότητας των spaces, μέρος της καθημερινότητας της δική σας, πρόλαβε να αποτελέσει ένα πραγματικό πρόσωπο για κάποιους από εσάς, είτε μέσα από τον υπολογιστή είτε εκτός αυτού. Τώρα όμως σκύβει το κεφάλι όπως έκανε πάντα από κει ψηλά και σας χαιρετά για πάντα.

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

4 σχόλια:

  1. Τώρα όμως σκύβει το κεφάλι όπως έκανε πάντα από κει ψηλά και σας χαιρετά για πάντα
    ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ
    τίποτα για να ανησυχήσεις.
    Ήταν ένα από τα κείμενα που προετοίμαζε τους αναγνώστες του τότε, yannidakis live για την αποχώρησή μου από τα spaces και την ένταξή μου στην παρούσα σελίδα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ομολογώ πως κι εγώ εκεί μπερδεύτηκα : )

    Να τα εκατοστήσεις φίλε μου, να είσαι καλά και πάντα εδώ : )))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Αχιλλέας
    καλέ μου φίλε, η ανάρτηση βρίσκεται πίσω στο 2008 όταν βρισκόμουν στο Windows Live και ετοίμαζα την έξοδο μου για το blogspot :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το