Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

σχόλιο τσι δευτέρας

σχόλιο τσι μέρας
 η είδηση 
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αντικείμενο θα είναι η νέα δανειακή σύμβαση που προκύπτει από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.
 το σχόλιο 
Η είδηση έχει τεράστια πολιτική και ιστορική σημασία. Αφενός πρόκειται για τον πρώτο σύγχρονο πρωθυπουργό που έχει τα κότσια να συμβουλευτεί τον λαό για ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας, τη βιωσιμότητα της Ελλάδας στο αύριο. Αφετέρου αναμένεται να αναδείξει την ποιότητα του ελληνικού λαού με βάση το πόσο υπεύθυνος είναι ώστε να επιλέξει την πιο συμφέρουσα λύση ενάντια στην όποια κόντρα ή δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Θα πούμε πολλά τις επόμενες μέρες, αλλά καλό είναι να καταλάβει ο καθένας πως το δημοψήφισμα δεν είναι δημοσκόπηση. Η απόφαση είναι ικανή να διαλύσει την Ελλάδα για πάντα


μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

8 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε.
    Δεν έχω να γράψω πολλά μόνο να θυμίσω σε εμάς τους έλληνες περί τα δημοψηφίσματα...

    "Από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, έχουν γίνει 7 δημοψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο που έκανε η χούντα.
    Τα έξι από τα επτά , είχαν σαν θέμα πάντα τους Βαυαρούς βασιλιάδες και ένα μόνο αφορούσε το σχέδιο Συντάγματος που είχε εκπονήσει η χούντα το 1968!
    Για την Ιστορία, το τελευταίο δημοψήφισμα έγινε το 1974 με κυβέρνηση Κ. Καραμανλή για το "είδος" (βασιλευομένη ή όχι) της Ελληνικής Δημοκρατίας!!"

    Καλό μήνα και να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    σημαντική η ιστορική αναφορά σου. Θα συμφωνήσεις βέβαια πως αυτή τη φορά μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό και μάλιστα για την επιβίωση του κράτους.
    Μόλις χθες εμπιστεύτηκα σε πρόσωπο της οικογένειας μου, πως αν ο λαός ψηφίσει όχι εγώ θα φύγω από την Ελλάδα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε εκτιμώ αφάνταστα (παρόλο που δεν σε γνωρίζω προσωπικά), όπως κι αφάνταστα, λατρεύω τη πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω να μείνεις. Πάντως να ξέρεις πως η ζωή είναι ένας συνεχόμενος αγώνας επιβίωσης που δεν αξίζει να δραπετεύσουμε.
    Δεν θέλω να ασχοληθώ πια, για τη σωρεία ιστορικών λαθών που έπραξε τούτη η κυβέρνηση επί δύο συνεχόμενα χρόνια.... Όμως και δεν μπορώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού σφάλει, είτε είναι απατεώνες κ.τ.λ. Επειδή ζητά να απαλλαχτεί από τούτους τους ξενοκίνητους που μας κυβερνούν με πονηρά και δόλια συμφέροντα!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Annyra Math
    ξέρεις πως τουλάχιστον επί τούτου μοιραζόμαστε την ίδια ιδεολογία.
    Όμως πρέπει να σου πως αν ο λαός αποφασίσει ΟΧΙ, τότε εγώ δεν έχω καμία όρεξη να συνεχίσω να προσπαθώ. Δεν είναι θέμα διάθεσης και δυνάμεων, αλλά όρεξης.
    Δε γίνεται να φωνάζω πάντα μόνος και μάλιστα υπό τον συνεχή κίνδυνο να μου κλείνουν και το blog. Αρκετά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γεγονότα τρέχουν περισσότερο κι από τις σκέψεις μας! Με τη τροπή που έχει πάρει η απόφαση της Αποστολάκη νομίζω ότι δεν προλαμβάνουμε να πάμε σε δημοψήφισμα αλλά σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είτε εκλογές! Άλλωστε κάτι τέτοιο ζητούσαν οι "φίλοι μας" -ότι είχαν να πάρουν απ' τον τωρινό πρωθυπουργό το βούτηξαν-. Τώρα πάνε να αρμέξουν άλλο θύμα!!! Τον επόμενο έλληνα πρωθυπουργό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μυαλό μου πάει στην Αποκάλυψη:
    ... ένας καταφρονεμένος...
    ... μια θανάσιμη πληγή...
    ... μια παγκόσμια θλίψη...
    ... πηλός και σίδηρος που δεν ενώνωνται...

    Λες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OXI OXI OXI OXI OXI OXI... OXI
    Πάρε κ το Γιωργάκη μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το