Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

βράβευση τσι κυριακής

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ixnos1

ΣΑΜΑΡΑΣ, «σωτήρας ή πολιτικός μύθος»;
· «Εμείς είμαστε αυτό που έρχεται και που θα αλλάξει την μοίρα της χώρας», είπε ο Σαμαράς. Αυτό θέλει και ο κόσμος ύστερα μάλιστα από τέτοια καταστροφική λαίλαπα και την
αψυχολόγητη πρόταση για Δημοψήφισμα, που θα οδηγούσε την χώρα στη χρεοκοπία και σε διεθνή απομόνωση. Μπορεί όμως ο κ. Αντώνης Σαμαράς; ΟΧΙ. Γατί η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού με τα λάθη, τα μνημόνια, τις δεσμεύσεις, τα δάνεια, τα κουρέματα και τις υποθηκεύσεις που έκανε η Κυβέρνηση Παπανδρέου από την μία και την έλλειψη συνεννόησης του Σαμαρά στο εσωτερικό, όσο με τους ομοϊδεάτες του Ευρωπαίους ηγέτες από την άλλη.
· «Ο κύκλος αυτής της Κυβέρνησης έκλεισε» κατά τον κ. Σαμαρά. Αυτό πιστεύει και ο λαός.
Έτσι αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται σύντομα να εκδηλωθεί με την καταψήφιση της στη Βουλή. Πως θα ανοίξει όμως ο Σαμαράς τον Νεοδημοκρατικό κύκλο, όταν είναι αμφίβολες έως αδύνατες οι επαναδιαπραγματεύσεις που υπόσχεται του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της συμφωνίας κουρέματος, και το ξέρει πολύ καλά, όταν η «Ευρωπάρχης» Μέρκελ του διεμήνυσε με αυστηρότητα, ότι «το φάρμακο δεν αλλάζει» και όταν δεν κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το πρόγραμμα του, το περιλάλητο «Ζάππειο ΙΙ»;
· «Με αυτή την Κυβέρνηση, ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Πολύ
σωστά. Γιαυτό και ξεσηκώνεται ο κόσμος, διαμαρτύρεται, χλευάζει, καταστρέφει, μπερδεύει τις αξίες με τα εφήμερα. Τα κάνει αυτά όχι τόσο για τα άδικα και δυσβάστακτα μέτρα που πήραν σε βάρος του, όσο για το τι τον περιμένει ακόμη απ΄ εδώ και μπρός. Πόσα θα πληρώσει ακόμα, θα έχει σύνταξη αύριο, θα έχει μισθό, θα βρει γιατρό, θα βρει και πότε εργασία, κλπ.
· «Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών είναι επικίνδυνο δίδυμο για τον Ελληνικό λαό»
είπε ο κ. Σαμαράς. Σ΄ αυτή την διαπίστωση ο κόσμος θέλει από τον φέρελπι Σαμαρά συγκεκριμένα ονόματα που θα επιχειρήσουν με μυαλό, με διαφάνεια, με ειλικρίνεια, με πρόγραμμα, με συνέπεια και διεθνείς επαφές να βγάλουν τους πολίτες και την Ελλάδα από το τέλμα. Αυτό δεν φαίνεται προς το παρόν από το επιτελείο του Σαμαρά και της ΝΔ. Εκτός κι αν επανέλθουν οι δοκιμασμένοι και διεφθαρμένοι ή εμφανιστούν από την σκιά οι σύμβουλοι και συντάκτες του προγράμματος «Ζάππειο Ι & ΙΙ», οπότε είναι σίγουρη …η επιτυχία. Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς δεν διδάχτηκε από το Παπανδρεικό «λεφτά υπάρχουν» και υπόσχεται , λαϊκίζει, στοχεύοντας στην Πρωθυπουργική καρέκλα και την εγκατάσταση του στο Μαξίμου. Λες και στο Μαξίμου θα πάει για καφέ και όχι για να λύσει τα δισεπίλυτα εν πολλοίς προβλήματα και να «επανεκκινήσει» την οικονομία.
· «Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις»,
λέει και ξαναλέει ο κ. Σαμαράς, Αναλογίστηκε άραγε ποτέ ο Σαμαράς το ενδεχόμενο να μη δώσει καθαρή λύση ο λαός, το και πιθανότερο, γιατί ούτε αυτόν εμπιστεύονται οι ψηφοφόροι, που θα οδηγηθεί η χώρα; Με ποιόν θα συνεργαστεί, αφού δεν τα βρίσκουν; Ή θα οδηγεί τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες μέχρι να Πρωθυπουργποιηθεί;
Βάλθηκαν πάντως όλοι οι Πολιτικοί ηγέτες να τρελάνουν τον πολύπαθο σήμερα και δύσμοιρο Ελληνικό λαό. Ο ένας να διαπραγματεύεται και να υπογράφει συμφωνίες χωρίς την έγκριση του Λαού, ο άλλος να υπόσχεται ότι έρχεται να σώσει τους Έλληνες και οι μικρότεροι να σκυλεύουν στο «πτώμα» των ψηφοφόρων.
Ας ελπίσουμε ότι, οψέποτε Πρωθυπουργοποιηθεί ο Σαμαράς, να μη ακούσουμε από τα χείλη του. ότι «έτσι τα βρήκα τα πράγματα, συμφωνημένα, υπογραμμένα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο από μια απλή διαχείριση» ή να εκτελεί Ευρωπαικές εντολές, όπως ήδη άρχισε να διαφαίνεται με την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που συμφώνησε.
Τότε θα είναι «η εσχάτη πλάνη, του Σαμαρά, χείρων της πρώτης, του Παπανδρέου».


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το