Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

θρύλος του Batman - batman :[ ra's al ghul στην ταινία

θρύλος του Batman
 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
BATMAN #5
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στην πιο συγκλονιστική ιστορία που διαβάσαμε τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε από τον προηγούμενο μήνα, παγιδευμένο τον ήρωα στον Λαβύρινθο του δικαστηρίου των κουκουβάγιων. Εξαθλιωμένος μετά από 8 ημέρες αιχμαλωσίας, τον βλέπουμε με πρησμένο μάτι, γένια, σκισμένα υποδήματα, διψασμένο και ψυχολογικά διαλυμένο. Μέσα σε μια τεράστια έκταση χτισμένη σε μορφή λαβυρίνθου ο ήρωα προσπαθεί να μείνει στο σκοτάδι όταν ξαφνικά του εμφανίζεται περισσότερο φως απ' όσο μπορεί να αντέξει. Στην αρχή η δοκιμασία είναι ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ύστερα το φως που προσπαθεί να αποφύγει, αργότερα μια αίθουσα γεμάτη από πίνακες ανθρώπων που καταδικάστηκαν από το δικαστήριο  και λίγο αργότερα η παρουσία δύο γερόντων που υποστηρίζουν πως είναι οι γονείς του και εκείνος φανερά εξαθλιωμένος δεν έχει την ικανότητα να διακρίνει πως πρόκειται για παραισθήσεις. Ο Batman για πρώτη φορά δεν έχει ούτε τη σωματική, ούτε την ψυχική δύναμη να αντεπεξέλθει ακόμα κι αν είναι ο απόλυτος ειδικός στις διαφυγές και μάλιστα ενώ αγνοείται η τύχη του από οποιονδήποτε άλλο.
Στο μεταξύ, ο Gordon αρνείται να σβήσει τον προβολέα καθώς ακόμα κι αν ο ήρωας που αγνοείται είναι νεκρός, το σύμβολό του στον ουρανό σημαίνει πολύ περισσότερα, καθώς τρομάζει τους εγκληματίες, κινητοποιεί τους συμμάχους του (όπως οι Robin, Nightwing, Batgirl), δίνει κουράγιο στους ανθρώπους που τον αγαπούν (όπως ο Alfred) και ελπίδα σε όλους τους πολίτες του Gotham.
Ο Gordon είναι ένα ψυχολογικό ράκος και το ίδιο συμβαίνει με τον Robin που όταν ο προβολέας τελικά θα καεί θα απαιτήσει εξαγριωμένος να τον αλλάξουν.
Ένα πραγματικό θρίλερ που μεταφέρει φοβερά συναισθήματα

ΕΙΝΑΙ Ο RA'S AL GHUL ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ;
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Η φημολογία που ήθελε τον Liam Neeson να συμμετέχει στα γυρίσματα της νέας ταινίας στην Αγγλία επανέρχεται στο προσκήνιο με δύο βασικά επιχειρήματα, όπως το ότι ξέρουμε πως η τριλογία ολοκληρώνεται κάνοντας κύκλο στην πρώτη ταινία, αλλά και αφού γνωρίζουμε πως όχι μόνο θα υπάρχει νεαρός Ra's al Ghul αλλά και η μικρή κόρη του Talia. Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να προσθέσω πως υπάρχει άλλη μία σημαντική φημολογία που θέλει την Miranda Tate να είναι η ενήλικη -πια- κόρη του διάσημου "κακού".
Ο Neeson έκανε λοιπόν δηλώσεις λέγοντας: "Πραγματικά δεν μπορώ να σας πω τίποτα για την ταινία. Βρέθηκα πράγματι στα γυρίσματα της ταινίας και ο σκηνοθέτης δεν μου αποκάλυψε τίποτα για την ιστορία. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι θα γίνει στην ταινία".
Στηριζόμενοι στα λόγια του, κρίνουμε ότι... πήγε μια βόλτα να πει ένα γεια στους παλιούς του συνεργάτες ή είχε συμμετοχή σε μία σκηνή και απλά δεν ενημερώθηκε για το υπόλοιπο σενάριο; Αν ισχύει το δεύτερο, είμαστε όλοι κατενθουσιασμένοι που θα δούμε κάτι που προφανώς θα συμπληρώνει την υπόθεση της πρώτης ταινίας και μάλλον θα παίξει ρόλο και στην τελευταία. Σύμφωνα με τα comics ο Ra's έχει μελετήσει και υιοθετήσει την ικανότητα της αθανασίας, λέτε λοιπόν να επανέλθει στο παρόν χρόνο;



μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το