Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

κυματίζοντας σκέψεις - καλωσόρισμα

Καλωσόρισμα
Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, ευτυχισμένη, παραγωγική και πάντα με υγεία!

Καθώς επιδέξια χέρια χτυπούν πάνω σε τεντωμένες χορδές λευκά και μαύρα πλήκτρα, πλάθοντας την Fur Elise του Μπετόβεν που μου χαϊδεύει τώρα γλυκά τ’ αυτιά, σκέφτομαι πως να σας καλωσορίσω στη σελίδα τούτη. Μια και που ο οικοδεσπότης μου έχει σαν κεντρική ιδέα τον προβληματισμό θέλω κι εγώ να είμαι άξιος μουσαφίρης του και να σας δώσω ένα διαφορετικό προβληματισμό. Οι σκέψεις μου, οι ανησυχίες μου, οι καημοί και οι χαρές μου είναι ένας ορίζοντας αόριστων σκέψεων που σαν ομίχλη μέσα σε υγρό δάσος αιωρείται σαν αχνό μυστήριο. Ελάτε μαζί μου σ’ αυτό το παραμυθένιο δάσος κι ίσως εκεί πίσω από τις φτέρες και τους κισσούς που τυλίγουν πελώριους κορμούς, να βρείτε κάτι που σας ενθουσιάζει, κάτι που σας συναρπάζει, κάτι που αγγίζει την ψυχή σας ή ακόμα και κάτι που σας θυμίζει τον ίδιο σας τον εαυτό.

Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί στην συναισθηματική πλευρά του yannidakis εκεί που το όνειρο συναντάει την πραγματικότητα. Εκεί που δάκρυα και χαμόγελα μαζί είναι το κράμα της ψυχής. ‘Ίσως να δείτε με νέα μάτια το γαλάζιο του Ελύτη, ίσως οι ήρωες του Καζαντζάκη να σας πουν κάτι σύγχρονο κι αληθινό για τη σημερινή σας ζωή. Μπορεί ακόμα και ο ανεπαίσθητος ήχος ενός φύλλου που πέφτει στη γη να έχει να σας πει πολλά που δεν ακούσατε. Ίσως να θυμηθείτε πως κάποτε μέσα στα μάτια ενός παιδιού είδατε το πρόσωπο του Θεού να σας χαμογελάει. Και σίγουρα μέσα στις λέξεις θ’ αναγνωρίσετε την ψυχική θύελλα του έρωτα και τον αβάσταχτο πόνο του χωρισμού. Όλοι μας είμαστε καλλιτέχνες κι ας μην το ξέρουμε. Όλοι μας κρατάμε ένα πινέλο στο χέρι και θέλουμε να ζωγραφίσουμε τα πολύχρωμα συναισθήματα που ξεχειλίζουν από μέσα μας. Άλλοι πάνω στο πανί του πίνακα, άλλοι πάνω στο χαρτί κι άλλοι απλά μέσα στον ατελείωτο πάπυρο της σκέψης μας που δεν χρειάζεται γομολάστιχα για να διορθώσουμε τα λάθη μας.


Καλώς σας βρήκα λοιπόν και σας παροτρύνω να ανταποκριθείτε και να μου πείτε τις δικές σας σκέψεις. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν οι λέξεις περιγράφουν συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι σαν την ατίθαση φύση που σε κάθε πλευρά της ζωής μας εκπλήττει, μας μαγεύει και μας επιβεβαιώνει ότι το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε κανόνας έχει χιλιάδες εξαιρέσεις... (_)

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

5 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το