Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

βράβευση τσι κυριακής - ευελφάλεια; τι είναι το καινούριο φρούτο της παγκοσμιοποίησης

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Ευελφάλεια; Τι είναι… (το καινούριο φρούτο της Παγκοσμιοποίησης)

“Η ευελφάλεια δηλαδή η ευελιξία και η ασφάλεια, είναι και τώρα η λύση. Και βεβαίως δεν μπορεί να συνεχίσουμε απλά με τη λογική των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος να είναι αδιάφορος για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή του, δεν μπορεί να μην πάμε στη λογική των επιχειρησιακών συμβάσεων και στη συνεννόηση πια ανάμεσα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο.” Τάδε έφη η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Bildeberg Διαναμαντοπούλου.

Οπότε αφού το είπε, αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για έναν ορισμό που θα μας απασχολη΄σεισ το σύντομο μέλλον, αφού η Αννούλα μας είναι ένα από τα στελέχη της πολιτικής ελίτ που λαμβάνει εντολές από τη Λέσχη της για να προωθηθούν στην πραγματική πολιτική.
Αυτή η υπόθεση είναι ενορχηστρωμένη σαφώς από τα γνωστά διεθνή κέντρα, εξ ου και υιοθετείται από την Κομισιόν.
Διαβάζω στο http://aristeroparathiro.pblogs.gr/2007/06/84802.html
“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε προχθές πανηγυρικά όλες τις ανατροπές που προωθούνται από την Κομισιόν, υπό την κωδική ονομασία “flexicurity” και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Ο όρος flexicurity αποδίδεται στα ελληνικά με τη λέξη – τέρας “ευελφάλεια”, που προκύπτει από την “ευελιξία” και την “ασφάλεια”. Πρόκειται για την γλωσσική κουτοπονηριά που περιέγραφε ο Όργουελ στο 1984: το ζήτημα για την εξουσία είναι να περιγράφει τα πάντα με θετικούς όρους, όπως ευελιξίες και ασφάλειες, ώστε να μην δίνει κανείς σημασία στο περιεχόμενό τους. Αν το σχέδιο ονομαζόταν “τελερύγγι”, από το “τελειώσανε αυτά που ξέρατε” και “θα σας φάμε το λαρύγγι”, θα απέδιδε ακριβέστερα αυτό περί του οποίου πρόκειται, αλλά θα είχε βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.”

Και βέβαια, Αννούλα, δε μπορεί ο εργαζόμενος να είναι αδιάφορος για την επιχείρηση που δουλεύει:
1)όταν δεν πάει καλά πρέπει να κάνει χαρακίρι για να γλιτώσει και το αφεντικούλι του την αποζημίωση
2)κι όταν πάει καλά πρέπει να χαίρεται με τη χαρά του αφεντικού, κι ας μη πάρει ο ίδιος φράγκο παραπάνω.

“Ευελιξία” για τα θεσμικά κέντρα της Ε.Ε. και τις Λέσχες του Πάγκόμσιου Κεφαλαίου (“Bildeberg”: Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου, Καραμανλής, Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, “Τριμερής”: Παπαδήμος, Μόντι κλπ.) είναι το δικαίωμα του εργοδότη να προσλαμβάνει τον εργαζόμενο με τους χειρότερους δυνατούς όρους και να τον πετάει στο δρόμο όποτε θελήσει, άνευ μάλιστα αποζημίωσης. Ευελιξία σημαίνει “διευθυντικό δικαίωμα”, σημαίνει ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας στερουμένων εργασιακών δικαιωμάτων, σημαίνει ανελέητο μπες-βγες σε εργασία με το μιρκότερο δυνατό κόστος και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για τον εργοδότη.
“Ασφάλεια” μάλλον σημαίνει εγγύηση από το Κράτος προς τον εργαζόμενο ότι ο τελευταίος δε θα το χρειάζεται πια. Δηλαδή θα δουλεύει 6 μήνες με ευελιξία, και τους υπόλοιπους έξι μήνες δε θα ανακατεύεται το Κράτος με επιδόματα ανεργίας και τέτοιες μπούρδες, αλλά θα τον επιμορφώνει με σεμινάρια στα οποία θα πληρώνει για να επιτύχει τη Διά Βίου Κατάρτιση.
Έτσι το Κράτος προσφέρει την “ασφάλεια” στον “απασχολήσιμο” (και ουχί εργαζόμενο) πως δε θα τον αφήνει στην ανασφάλεια της στάσιμης γνώσης αλλά θα τον επανακαταρτίζει συνεχώς, ακόμη κι αν αυτός δε δουλεύει το μισό χρόνο!

Κι όλα αυτά φυσικά σνηγορούν στον “εθνικό στόχο της ανταγωνιστικότητας”.
Όχι μην αναρωτιέστε.
Ανταγωνιστικότητα σημαίνει αφενός να είναι τόσο χαμηλοί οι μισθοί, οι εργοδοτικές εισφορές στο Κράτος και οι φόροι των επιχειρήσεων και αφετέρου να μην υπάρχει καμία δέσμευση του εργοδότη απέναντι στον εργαζόμενο, αποζημιώσεις, εργασιακά δικαιώματα, ούτως ώστε να είναι συμφέρον των επιχειρήσεων να έρχονται να “επενδύσουν” με το χαμηλότερο δυνατό κόστος με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.
Ανταγωνιστικότητα σημαίνει Κίνα.

Ευρωπαική Ένωση, ε;
Μην τυχόν και νιώσουμε απομονωμένοι, άδερφια, μακριά της!
Μην τυχόν!


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το