Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

βράβευση του σαββάτου - η μεγάλη σύγκρουση

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ !...

Ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας ευγενικός και καλόπιστος άνθρωπος και. φυσικά, η ιδιοσυγκρασία του επηρεάζει και καθορίζει και την πολιτική λειτουργία του και συμπεριφορά. Πολλές φορές εμπιστεύτηκε, εύκολα, ανθρώπους, από τους οποίους διαψεύστηκε κατά κόρον και παταγωδώς.

Μία από τις μεγαλύτερες διαψεύσεις του παίζει τελευταία και τείνει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη : είναι ο Βενιζέλος !...

Τον επέλεξε για το κρίσιμο υπουργείο οικονομικών, έκανε μια συμφωνία μαζί του, στη βάση των αναγκών και συμφερόντων της χώρας κι όχι των όποιων προσωπικών επιδιώξεων, που, ούτως ή άλλως, έπεσαν στο τραπέζι, και στηρίχτηκε απόλυτα σ΄ αυτόν.

Είναι χαρακτηριστικό, πως την επαύριον της αποχώρησής του από την πρωθυπουργία, τόνιζε με έμφαση και ελπίδα, πως "ευτυχώς υπάρχει ο Βενιζέλος και κρατάει τα πράγματα...". ΄Ηταν σε μια (ακόμα) φάση όξυνσης της σκληρής διαμάχης με το τραπεζικό κατεστημένο για το PSI και την περιβόητη ανακεφαλαίωση των τραπεζών...

Στο καίριο αυτό ζήτημα ο Γιώργος, με σύμφωνη γνώμη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πήγε στη σύσκεψη των αρχηγών με τον Παπαδήμο και υποστήριξε αταλάντευτα την ενίσχυση των τραπεζών με κεφάλαια, τα οποία θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές με ψήφο, (μια μορφή κρατικοποίησης...), οι οποίες στη συνέχεια και στη φάση της ανάκαμψης θα πουληθούν από το δημόσιο με κέρδος, κατά προτεραιότητα στους μετόχους των ίδιων των τραπεζών.

Τη θέση αυτή οι Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος την έκαναν "σκόνη" διαμορφώνοντας μια ενδιάμεση διαδικασία, με χαρακτηριστικά "ναι, μεν αλλά...", με κοινές μετοχές, αλλά χωρίς ψήφο, με μηδαμινά ποσοστά συμμετοχής των μετόχων στην ανακεφαλαίωση και με την εξαγορά των μετοχών αυτών στο άδηλο μέλλον και με όρους - χάρισμα ! Σε τρία τέρμινα και από τα ...κέρδη των τραπεζών !

"Τι τράπεζες, τι μέτοχοι", θα πει κάποιος αδαής νομίζοντας πως είναι το ίδιο, ο υπουργός των οικονομικών, όμως, που - τώρα πια - ξέρει πως δεν είναι το ίδιο πράγμα, ετοιμάζεται να κάνει το τελευταίο, και βασικό, χατίρι των μεγαλομετόχων του τραπεζικού κι όχι μόνο, κατεστημένου !

Αν καθαρογράψεις έναν προς ένα τα ονόματα που παίζουν και πρωταγωνιστούν, θ΄ αποκτήσεις τον κατάλογο με το αφάν κατέ, της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας, με δράση και έλεγχο σε βασικούς τομείς της Οικονομίας και, φυσικά, απόλυτα υπεύθυνους, για την πορεία της χώρας, τα τελευταία 40 χρόνια, την αφαίμαξη των πόρων της και την χρεοκοπία της.

Ο Γ. Παπανδρέου, πιστός στις αρχές του και τα οράματά του, πλήρωσε τη συνέπειά του με την πρωθυπουργία. Ο Β. Βενιζέλος αλλιώς, φαίνεται να προσεγγίζει και να καθορίζει τις εξελίξεις, ατενίζοντας την πρωθυπουργία, υπό άλλο πρίσμα !...

---------------
Υ.Γ. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα, που αναμένεται ν΄ αποτελέσει σημείο τριβής και σύγκρουσης, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κι αφορά την Αγροτική Τράπεζα, την οποία το Βενιζελέϊκο σχεδιάζει να τη δώσει bonus στους ολιγάρχες, μοιράζοντάς τους, τα μερίδια και τα ιμάτιά της !...


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το