Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

βράβευση τσι κυριακής - αν ήμουν η μέρκελ, η ακρόπολη θα ήταν το εξοχικό μου

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από aixmi.gr

Αν ήμουν η Μέρκελ, η Ακρόπολη θα ήταν το εξοχικό μου…

Θα πιαστώ από τη δήλωση, η οποία αναπαράγεται στο Βήμα Online, της Χρύσας Αράπογλου, βουλευτoύ του ΠΑΣΟΚ και προέδρου (!) της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία δήλωσε λίγες ώρες πριν από την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και μερικά 24ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή ότι «καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα κείμενο το οποίο δεν μας έδωσαν να διαβάσουμε…»

Και ερωτώ, το ενδεχόμενο η αξιότιμη βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων να μπει στο Ίντερνετ το σκέφτηκε;

Η θα μας πει μετά κι αυτή ότι «είχε δουλειά», όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Η βουλευτής συνεχίζει: «Αυτό που πάνε να περάσουνε δεν είναι ο εξευρωπαϊσμός της χώρας αλλά η πλήρης βαλκανιοποίηση της Ελλάδας. Στην ουσία μας καλούν να εκδικηθούμε τους αγέννητους της πατρίδας μας, μας καλούν να διώξουμε ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η Ελλάδα, τους νέους, να τους διώξουμε στο εξωτερικό, να τους κάνουμε μετανάστες».

Η κυρία Αράπογλου, μεταδίδει πάντα το έγκυρο Βήμα Online, πρόκειται να πάρει το λόγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και «θα πει «σε κομματικό όργανο» τα πράγματα με το όνομά τους, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα εάν θα ψηφίσει ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση.

Άρα τι κάνει η Χρύσα Αράπογλου;

Αφού αποποιείται κάθε ευθύνης, καθότι δε διάβασε το νέο Μνημόνιο (το οποίο, να σημειώσουμε, ότι έχει διαρρεύσει πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και έχουμε διαβάσει όλοι οι δημοσιογράφοι και κατά πάσα πιθανότητα, τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ανοίγουν μία εφημερίδα, βλέπουν ειδήσεις κτλ.), μας ενημερώνει στη συνέχεια ότι «εκδικούμαστε τους αγέννητους» και οδεύουμε στην «πλήρη βαλκανιοποίηση της Ελλάδας», εκφράζοντας ασφαλώς σειρά αντιρρήσεων… μιας που έρχονται και εκλογές.

Win win situation, το λένε οι οικονομολόγοι: Και ευθύνη για την καταστροφή δεν έχω και θα σώσω και την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, σε περίπτωση που βγει η εξίσωση…

Αντίστοιχες δηλώσεις και υπονοούμενα έχουν αφήσει και άλλοι βουλευτές και -να είστε σίγουροι ότι – θα ακούσουμε κι άλλους έως την Κυριακή… όπως έχουμε ακούσει από τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι «εγώ τα έλεγα, αλλά τότε… ψήφιζα το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο για να σωθεί, τι άλλο, η πατρίδα από τη χρεοκοπία. Όχι βέβαια η βουλευτική μου έδρα, ποτέ δε μ’ενδιέφεραν οι καρέκλες».

Σημαντικότατο ποσοστό των κυβερνώντων δεν έχει κάνει ποτέ άλλη δουλειά, πλην του πολιτικού. Και σε αυτούς, λυπάμαι, αλλά πρέπει να κατατάξω και τους συνδικαλιστές που από την καρέκλα της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ- πήγαν απ’ευθείας στο βουλευτικό έδρανο.

Στην ίδια λογική που ακούω τον κάθε υπάλληλο σε δημόσια ή μη υπηρεσία να λέει τη γνώριμη ατάκα «δεν είναι δική μου ευθύνη», αλλά παράλληλα ζητάει αυξήσεις (παρότι, βρε αδερφέ, δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τίποτα, άρα γιατί να παίρνει περισσότερα από τον ανειδίκευτο εργάτη;) στην ίδια λογική οι άρχοντες αυτού του τόπου δεν έχουν καμία ευθύνη για τίποτα… εκτός βέβαια αν κάτι πάει καλά!

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με χθεσινό διάγγελμα στον ελληνικό λαό και αποδέκτη των μηνυμάτων τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αντίπαλό του δηλαδή στις επερχόμενες εκλογές, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έσωσε τη διαπραγμάτευση. Κι ας μη δέχτηκε να συμμετάσχει η τρόικα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών…

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε διαπραγμάτευση – με το αντίπαλο κόμμα – και ο Πρόεδρος της ΝΔ βγήκε νικητής! Στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου που «έσωσε την Ελλάδα», κατά τη διετία που θα γραφεί στην ιστορία με πιο μελανά χρώματα και από την επταετία, ακόμη και από την οθωμανική κατοχή!

Οπότε, με αυτό το πολιτικό προσωπικό, πλέον, βρισκόμαστε όλοι εμείς στο έλεος των ευρωπαίων «εταίρων» μας, που τρέμουν τη χρεοκοπία περισσότερο από μας, αλλά τους έχουμε επιτρέψει να μας φέρονται σα μαθητούδια στο δημοτικό που αντέγραψαν στην ορθογραφία ή που δεν έμαθαν την προπαίδεια!

Κύριοι ένα θα σας πω: Αν ήμουν η Μέρκελ, η Ακρόπολη θα ήταν το εξοχικό μου…


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το