Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

θρύλος του Batman - η παραλίγο batman ταινία

θρύλος του Batman

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
Η ΠΑΡΑΛΙΓΟ BATMAN ΤΑΙΝΙΑ
*σύνδεσμος*εικόνα*
To βιβλίο "Tales From Development Hell: The Greatest Movies Never Made?" του David Hughes επανακυκλοφορεί και μας προσφέρει μια ματιά στις κυριότερες ταινίες που θα ήταν σπουδαίες παραγωγές αλλά έμειναν στα χαρτιά. Ανάμεσα σε αυτά και μία πολυδιαφημισμένη ταινία με τίτλο "Batman vs Superman" η οποία έφτασε ένα βήμα πριν την παραγωγή.
Σεναριογράφος και σκηνοθέτης είχαν βρεθεί ενώ το σενάριο θα ήθελε τον Batman να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση αφότου ο Robin σκοτώθηκε. Ο Bruce Wayne παντρεύτηκε την Elisabeth και ζει μια ευτυχισμένη ζωή όμως 5 χρόνια μετά ο Joker θα επιστρέψει και θα σκοτώσει την αγαπημένη του πρώην ήρωα, ο οποίος απογοητευμένος αποφασίζει να επανέρθει στο μαύρο του κουστούμι με μια διαφορετική φιλοσοφία πια. Δεν επιθυμεί να είναι ο δίκαιος λυτρωτής που ήταν πάντα αλλά ένας ένας άγριος εκδικητής που θα έσπειρε τον πανικό σε κάθε κακοποιό στοιχείο. Οι δράσεις του θα ξεκινούσαν από τη Μητρόπολη στην οποία θα έβρισκε τον Superman ο οποίος έσωσε τον Joker όταν σε μία μάχη παραλίγο να πεθάνει. Οι δύο ήρωες θα συγκρουστούν, όμως τελικά θα συμμαχήσουν και πάλι όταν ανακαλύπτουν πως πίσω από την επιστροφή του Joker κρύβεται ο Lex Luthor.
Η παραγωγή της ταινίας δεν έγινε ποτέ, αφού υπήρχαν στοιχεία για τα οποία έκαναν πίσω, όπως το ότι σε μία μόλις παραγωγή θα χαραμίζονταν δύο πρωτοκλασάτα ονόματα χαρακτήρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σωστά. Επίσης, δεδομένου πως η ταινία θα έβγαινε το αργότερο το 2004, δηλαδή λίγο πριν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, οι παραγωγοί δεν ήθελαν να φτιάξουν μια ταινία στην οποία οι δύο καλύτεροι ήρωες της χώρας θα μονομαχούν μεταξύ τους.
Αντ' αυτού, προσπάθησαν να βρουν ένα νέο θέμα στο οποίο θα ξεκινούσε μια νέα ταινία Batman. Το πρόσωπο που επιλέχθηκε ήταν ο Nolan που ναι μεν ήξερε για την ρεαλιστικότητα, την πολυπλοκότητα και το ενδιαφέρον του χαρακτήρα, δεν είχε όμως ιδέα από τα comics κι έτσι ζήτησε τη βοήθεια του Goyer που συμφώνησε με τον Alan Moore στον οποίο επίσης είχε προταθεί η παραγωγή της ταινίας, καταλήγοντας πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία ιστορία που θα εξιστορούσε την γέννηση του ήρωα από το μηδέν, ενώ ως αντίπαλοι χαρακτήρες δε θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν οι γνωστοί Joker, Catwoman κλπ. αλλά οι Ra's al Ghul κ.α.
Το βιβλίο αναφέρει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είχαν προταθεί ως ηθοποιοί για τις παραπάνω παραγωγές, αλλά και ποια σενάρια ήταν βασικά υποψήφια



μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το