Τρίτη 10 Απριλίου 2012

βpάβευση δευτέρας ~ δεν είναι αρκετή η αλλαγή σελίδας

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από PRESS-GR

Δεν είναι αρκετή η αλλαγή σελίδας...

Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές υπό το βάρος της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης. Την ευθύνη για τη συνολική αυτή κρίση φέρει κύρια το πολιτικό σύστημα και ιδίως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που επί δύο χρόνια με τις παλινωδίες και τις επιλογές της έχει επιβαρύνει βάναυσα κι έχει προκαλέσει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, καθώς και η ΝΔ η ηγεσία της οποίας...
 για το μόνο που δείχνει να νοιάζεται είναι το πώς θα ανακαταλάβει την καρέκλα της εξουσίας.
Το πολιτικό σύστημα αποφεύγοντας να αναλάβει τα ρίσκα του υπεύθυνου λόγου και των δυσάρεστων αποφάσεων, αδυνατώντας το ίδιο να προχωρήσει σε ένα ριζικό μετασχηματισμό, προστρέχει και προσβλέπει στις εκλογές ελπίζοντας πως έτσι θα διαγράψει το παρελθόν του, θα γκριζάρει τα ανομήματα του και θα μεταφορτώσει τις ευθύνες του.
Θλιβερό και συνάμα απογοητευτικό φαινόμενο για πρόσωπα και για σχηματισμούς.
Μέσα σ΄ αυτό το τοπίο είδαν το φώς της δημοσιότητας δημοσιεύματα τα οποία με εμφανίζουν να προσχωρώ ως συνεργαζόμενος στη ΔΗΜΑΡ.
Θεωρώ τη ΔΗΜΑΡ έναν πολιτικό σχηματισμό που έχει πολλά να προσφέρει στην αυριανή πορεία της χώρας. Σέβομαι και εκτιμώ τον πρόεδρο της, τον Φώτη τον Κουβέλη, και τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ, με πολλούς από τους οποίους έχουμε συναντηθεί σε κοινούς αγώνες. Πλην όμως οφείλω να δηλώσω πως αφενός μεν είμαι ριζικά αντίθετος με τις κάθε είδους προσχωρήσεις, μετακινήσεις και στηρίξεις σε προεκλογικές περιόδους, και αφετέρου πως η διαπίστωσή μου ότι τα πολιτικά κόμματα τα οποία φέρουν το βάρος της υποχρέωσης να καταθέσουν μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες εκλογές με τη λογική του: «μπόρα είναι θα περάσει και εμείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα θάμαστε και πάλι στα πράγματα», αποτελούν και τον λόγο που μου επιβάλει να μη προβώ σε οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις στήριξης. Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές πως ουδεμία συζήτηση έχει γίνει εκ μέρους μου με τη ΔΗΜΑΡ
Είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον, όλοι εμείς που επιλέξαμε να μην συναθροισθούμε προεκλογικά σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό, θα συναντηθούμε με όσους συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου και να προβληματίζονται για την απουσία σύγχρονης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη υπάρχει και διαθέτει ικανό μέρισμα σ΄ όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς φορείς της κεντροαριστεράς. Με όλες αυτές τις δυνάμεις που πιστεύουν στην αναγκαιότητα μιας Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας θα συναντηθούμε μετεκλογικά.
Είμαι βέβαιος πως ο λαός, θα κάνει προοδευτικές επιλογές και με την ψήφο του θα καταδείξει ότι δεν μπορεί να αρκεσθεί στην αλλαγή σελίδας, αλλά θέλει να δει και τι θα γράφει αυτή η σελίδα. Αυτή ακριβώς η προοδευτική επιλογή του λαού είναι που μετεκλογικά θα επιβάλει να ανοίξει ένας νέος διάλογος για την Ευρώπη που θέλουμε και επιδιώκουμε, για την σύγχρονη, ανταγωνιστική, ασφαλή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Ένας διάλογος που θα αποτελέσει τη φύτρα για το πολιτικό σχέδιο επανάκαμψης της Ελλάδας
Αυτό το διάλογο δεν μπορεί να τον τροφοδοτήσει το παλαιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Πρόσωπα και σχηματισμοί από αυτό το σύστημα δεν έχουν να δώσουν τίποτα πια.
Η μετεκλογική εποχή θα αναδείξει νέες συλλογικότητες, θα απαιτήσει νέες δράσεις, θα επιβάλει νέα πολιτικά σχήματα, νέες πολιτικές διαδρομές, νέες συμφωνίες.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το