Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

κυματίζοvτας σκέψεις ~ Μ. Παρασκευή

ακροβατώντας σε κύματα ρεαλισμού & ρομαντισμού, σκέψεις & συναισθήματα αποτυπώνονται σε λέξεις


Μ. Παρασκευή

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και όπως κάθε χρονιά ημέρα θλίψεως και αγάπης για τους πιστούς κι αυτούς που μπορούν να κρατούν στις καρδιές τους το αληθινό νόημά της. Γλυκές ψαλμωδίες αναβλύζουν προς τον ουρανό, μυρωδιές από ευωδιαστά άνθη αιωρούνται στον αέρα και όμορφοι επιτάφιοι περιφέρονται μέσα από στενά σοκάκια και μεγάλους δρόμους, κι όλα μαζί φτιάχνουν το κράμα της θύμησής μου από περασμένα χρόνια. Μέσα στον Ανοιξιάτικο αέρα που άλλοτε είναι ψυχρός και βροχερός κι άλλοτε πάλι ζεστός με αποχρώσεις καλοκαιριού το δράμα της Σταύρωσης και του ενταφιασμού του Θεανθρώπου ξετυλίγεται μπροστά μας.

“Επακούσαι σου Κύριος εν ημέρα θλίψεως, υπερασπίσαι σου το όνομα του Θεού Ιακώβ. Εξαποστείλαι σοι βοήθειαν εξ αγίου, και εκ Σιών αντιλάβοιτό σου. Μνυσθείη πάσης θυσίας σου, και το ολοκαύτωμά σου πιανάτω...”

Μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι καιρός να πιστέψουμε και να καταλάβουμε πως τα λόγια των ψαλμών και οι παρακλήσεις προς τον Κύριο δεν είναι λόγια κενά και κουφά που επαναλαμβάνονται χωρίς νόημα. Ας δώσουμε λοιπόν ψυχή και σώμα σ’ αυτές τις προσευχές κι ας καταλάβουμε πως είναι γραμμένες από ανθρώπους που στις δικές τους εποχές υπέφεραν τα δικά τους δεινά εξ’ ίσου βαριά όπως και τα σημερινά μας.

“Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ εκουσίως, τη επωνύμω σου καινή πολιτεία τους οικτιρμούς σου δώρησαι, Χριστέ ο Θεός. εύφρανον εν τη δυνάμει σου τους πιστούς βασιλείς ημών, νίκας χορηγών αυτοίς κατά των πολεμίων. την συμμαχίαν έχοιεν την σην όπλο ειρήνης, αήττητον τρόπαιον.”

Εύχομαι σε όλους σας, πιστούς και μη ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή για σας και για τα παιδιά σας και να μην ξεχνάτε να κρατάτε την ελπίδα ζωντανή μέσα στις καρδιές σας. Η ελπίδα ακόμα και σαν σπίθα πρέπει να μένει μαζί μας και να μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε.
Καλή Ανάσταση σε όλους, Καλό Πάσχα κι η ευλογία του Κυρίου να χρωματίσει τη δικιά σας ανοιξιάτικη μέρα με τα πιο ανεξίτηλα χρώματα της μαγικής πλάσης που μας περιβάλει(_)

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το