Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ιστopικές ειδήσεις ~ και πάλι στις κάλπες η χώρα

η είδηση της εβδομάδας παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην κοινωνία

από 24Η.GR Και πάλι στις κάλπες η χώρα ενώ η οικονομία παραπαίει
Το οριστικό ναυάγιο στο οποίο κατέληξε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, οδηγεί τη χώρα μετά από εννέα ημέρες ακυβερνησίας σε νέες εκλογές με τη χώρα και την ελληνική οικονομία στην κόψη του ξυραφιού. 

Οι επισημάνσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια – ο οποίος εξάντλησε τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης - για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα αλλά και τα δημόσια ταμεία (όπου τα διαθέσιμα επαρκούν ως τις 20 Ιουνίου) αλλά και η ενίσχυση των έξωθεν πιέσεων, συνθέτουν  ένα εκρηκτικό κλίμα στο οποίο πολιτικές δυνάμεις και πολίτες θα οδηγηθούν μέχρι τις 10 ή 17 Ιουνίου που θα γίνουν οι εκλογές.

Οι χθεσινές τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ωστόσο παραπέμπουν σε μία δεύτερη προεκλογική αναμέτρηση εξαιρετικά πιο πολωτική από την προηγούμενη, όπου από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι με πρωτοβουλία των κομμάτων θα αναδειχθούν μεν οι μεταξύ τους προγραμματικές διαφορές, η αναμέτρηση ωστόσο προμηνύεται στα άκρα. Το κλίμα δυναμιτίστηκε ήδη από τη χθεσινή συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί φρόντισαν να δώσουν το στίγμα της προεκλογικής περιόδου.

Ο Α. Σαμαράς επιχειρώντας να θέσει το δίλημμα των εκλογών έκανε λόγο για αναμέτρηση των αριστερόστροφων συνιστωσών παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. 
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι το δίλημμα στο οποίο επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «μνημόνιο ή ευρώ» και μιλώντας για τις επαναληπτικές εκλογές είπε ότι οι δυνάμεις του χθες αναζητούν δεύτερη ευκαιρία.
Ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε πρώτα τον ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερο επίπεδο την ΔΗΜΑΡ για τυχοδιωκτισμό και κομματισμό και σημείωσε ότι οι χώρα πάει σε εκλογές σε δυσμενείς συνθήκες.
Ο Φώτης Κουβέλης επιχείρησε να πείσει ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε τα πάντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, επιρρίπτοντας την ευθύνη του ναυαγίου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πάνος Καμμένος, αντιθέτως, έριξε την ευθύνη του ναυαγίου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

H ιστορία θα γράψει πως για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την επιβίωση του κράτους, οι έλληνες δεν κατάφεραν να συνεργαστούν για το κοινό συμφέρον. Δεν μένω αν αφορά μικροπολιτικές σκοπιμότητες, λαϊκισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ασχολείται με αυτά η ιστορία στις οποίας τις σελίδες θα γραφεί πως χάθηκε ένας μήνας από τη χώρα μέχρι να πάμε ξανά σε εκλογές με εξαιρετικά εύθραυστο μοτίβο.

Η ιστορία θα γράψει ακόμα πως ορκίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση και συγκαλέστηκε η Βουλή για δύο μόλις ημέρες έως ότου διαλύθηκε για να προκηρυχτούν εκλογές! Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι προ των πυλών και ας ελπίσουμε οι χειρισμοί που θα γίνουν στο εξής όπως και στο τέλος η νέα απόφαση των πολιτών θα αποτελέσει μια φωτεινή σελίδα της ιστορίας :[

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το