Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ιστopικές ειδήσεις ~ η ντόρα μπακογιάννη επέστρεψε στη νέα δημοκρατία

η είδηση της εβδομάδας παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην κοινωνία

από news247  Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία

Μετά από δύο χρόνια η Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία. Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, που αποτελεί ουσιαστικά την επιστροφή της προέδρου της ΔΗΣΥ (που ανέστειλε τη λειτουργία της) στη Νέα Δημοκρατία.
 H κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Είχαν προηγηθεί συζητήσεις ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία είχε κλείσει από την περασμένη Πέμπτη. Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ στις 6 Μαΐου 2010.

Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος. Τα μέλη του εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Όταν ένα ιστορικό μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έφυγε από το κόμμα, ήταν ιστορία. Όταν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποφάσισε να επιστρέψει, ε κι αυτό ιστορία είναι!

Η Μπακογιάννη με την κίνηση της αυτή προφανώς υπέκυψε στην ήττα της που αφορούσε την μη εκλογή του κόμματος της στην Βουλή. Από την άλλη έδειξε πως επιζητά να έχει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας και τι καλύτερη λύση από την επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς αναζητούσε άτομα να ξεπεράσει την δική της ήττα, αλλά και να διασφαλίσει ότι και στις επαναληπτικές εκλογές θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα.

Θυμάμαι όταν η Μπακογιάννη εγκαινίαζε το νέο της κόμμα. Την πολλά υποσχόμενη Δημοκρατική Συμμαχία που παρά την επαρκέστατη προβολή της, δεν κατάφερε να φτάσει στα έδρανα της Βουλής σε αντίθεση με άλλα λιγότερο προβεβλημένα και με μικρότερη διάρκεια ζωής κόμματα, που τα κατάφεραν. Αυτήν την ήττα μόνο με έναν τρόπο θα μπορούσε να σκεπάσει η πρόεδρος του κόμματος: διαλύοντάς το και επιστρέφοντας στην σκέπη της μητέρας της Δεξιάς, τη Νέα δημοκρατία.

Και τώρα; είναι ο σκοπός να ισχυροποιηθεί ο δικομματισμός; Δε θα το έλεγα. Είναι όμως ο σκοπός να ενισχυθεί η πόλωση και η Μπακογιάννη θα συμβάλλει σε αυτό, με την ιστορία να κρίνει τα όποια αποτελέσματα της απόφασης αυτής :[

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
Alliance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το