Σάββατο 26 Μαΐου 2012

βpάβευση παρασκευής ~ οι κολοτούμπες του συριζα

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από City press-gr

Οι κολοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ....

Η πολυγλωσσία και η συνεχής εναλλαγή θέσεων που χαρακτηρίζουν τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξυπηρετούν προεκλογικές ανάγκες και σκοπιμότητες, αλλά, παράλληλα, αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα των ίδιων για τη δυνατότητα διακυβέρνησης του τόπου. Γι’ αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ένα κόμμα που δεν τα πάει καλά με την αξιοπιστία, αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα και θυμίζει μια μικρή… Βαβέλ.

Ιδού μερικά πρόσφατα παραδείγματα: ....

Από την «καταγγελία» στην «επανεξέταση». Και από την επανεξέταση «άλλα καταγγέλλουμε μονομερώς (τα εργασιακά) άλλα επαναδιαπραγματευόμαστε (όσα αφορούν συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και άλλα δεν μπορούμε να τα ακυρώσουμε (χρηματοδότηση τραπεζών).
Είπε συγκεκριμένα, χθες, στον «Ant1» ο κ. Γ. Δραγασάκης: «Καταγγέλλω μια σύμβαση γιατί είναι απάνθρωπη, άχρηστη, καταστροφική. Την καταγγέλλω πολιτικά. Έρχομαι τώρα να την καταγγείλω νομικά, δηλαδή να σπάσω τη σύμβαση… Σε αυτή τη δεύτερη καταγγελία πρέπει να έχουμε σχέδιο διαχείρισης των συνεπειών. Διότι μέσα στην ίδια συμφωνία είναι τα εργασιακά μέτρα, τα οποία εμείς θα ακυρώσουμε αμέσως μόνοι μας, μονομερώς. Δεύτερον, είναι η χρηματοδότηση των τραπεζών, που δεν μπορούμε να την ακυρώσουμε, γιατί από αυτήν εξαρτάται η χρηματοδότηση και ρευστότητα της οικονομίας. Τρίτον, είναι άρθρα των συμβάσεων που αντίκεινται στο γενικό Σύνταγμα και σε διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αυτά θα τα ακυρώσουμε μετά όμως τη συζήτηση και τη διαπραγμάτευση…
Ήθελα να κατανοηθεί ότι το μνημόνιο έχει μέσα τρία πράγματα, άλλα μπορούν να καταργηθούν άμεσα και μονομερώς. Αλλά δεν μπορούν να καταργηθούν αν δεν υπάρξει συμφωνία και να σχεδιάσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε»
 Ενώ ο κ. Β. Πριμικήρης, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ,επιμένει ότι «ξεκάθαρα καταγγέλλουμε το μνημόνιο» και «μπορεί να μην αποφύγουμε το πιστωτικό γεγονός».
Είπε επίσης, χθες, ανάμεσα στ’ άλλα, στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”: «Στο ζήτημα του μνημονίου λέμε ξεκάθαρα ότι εμείς το καταγγέλλουμε. Δεν είναι δυνατόν να πορευτούμε με μνημονιακές πολιτικές. Τελεία. Για το ζήτημα του χρέους πρέπει να δούμε πως δημιουργήθηκε το χρέος… Το πιστωτικό γεγονός μπορεί και να μην το αποφύγουμε. Υπάρχει περίπτωση με την οποιαδήποτε κίνηση που θα κάνουμε να μπει θέμα πιστωτικού γεγονότος».
 Την ίδια στιγμή οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται για το αν θα κάνουν ως κυβέρνηση δημοψήφισμα, αφού αποτύχουν όλα όσα λένε για το μνημόνιο.
Έτσι, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης δήλωσε πρόσφατα (στη ΝΕΤ) ότι θα προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα.
Για το ίδιο θέμα, χθες, στον “Ant1”, ο κ. Γ. Δραγασάκης δήλωνε: «Αυτό ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων…Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ  τέτοιο plan b δεν το θέλω. Το plan B θέλω εντός της Ευρωζώνης, διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα».
Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα: «δημοψήφισμα ή όχι στην Ε.Ε., ναι ή όχι στο ευρώ», τόνισε: «Εγώ προσωπικά λέω όχι».

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το