Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ιστopικές ειδήσεις ~ πακέτο 130 δισ για την ανάπτυξη

η είδηση της εβδομάδας παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην κοινωνία

από ΕΘΝΟΣ Πακέτο 130 δισ. για την ανάπτυξη


Σε συμφωνία για πακέτο ανάπτυξης ύψους 130 δισ. ευρώ, κατέληξαν οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, μετά την συνάντηση που είχαν στην Ρώμη, την Παρασκευή, ενόψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μόντι επεσήμανε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία από μόνη της δεν είναι αρκετή, αν δεν συνοδεύεται από ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι οι 4 χώρες επιθυμούν να υπάρξει πακέτο για την ανάπτυξη που θα αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της ΕΕ, ύψους περίπου 120 με 130 δισ. ευρώ.
Εάν προχωρήσει η πρόταση αυτή, τότε σε ένα τέτοιο πακέτο στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσαν περίπου 2-3 δισ. ευρώ, αναλογικά με το ΑΕΠ της.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι συμφωνεί με την διάθεση του 1% του ΑΕΠ της ΕΕ για την ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία για μια «πιο στενή πολιτική ένωση».
«Πρέπει να ξεπεράσουμε ορισμένα προβλήματα» είπε η Μέρκελ, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα αξιοποιηθούν εργαλεία για την αλληλεγγύη, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι υπήρξε συμφωνία και στην επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Η απόφαση είναι πολύ πιο σημαντική και ιστορική απ' ότι ακούγεται. Μετά από τις πολιτικές λιτότητας και καταπίεσης του λαού, οι πολιτικοί επιτέλους κατάλαβαν πως καλή είναι η αυτοσυγκράτηση πρέπει όμως να συνοδεύεται με κίνητρα, με ρευστό, με επενδύσεις και τόνωση της επιχειρηματικότητας αλλά και του μεσαίου κλάδου με προγράμματα κατά της ανεργίας κλπ.

Ακριβώς εκεί πρέπει να διοχετευτούν αυτά τα χρήματα που αποφασίσανε να διαθέσουν. Μένει να αποδειχθεί και να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Αν συμβεί αυτό, θα είναι ασφαλώς μία ιστορική είδηση αφού ίσως σημάνει την αρχή του τέλους της κρίσης :[

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το