Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

προβληματισμός δευτέρας ~ CASE STUDY ΙΟΥΛΙΟΥ: ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Καληνωρίσματα. Πολλές φορές απογοητευμένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα, αναζητούμε μια ρανίδα ελπίδας για τη χώρα αυτή. Αναζητούμε μερικά φωτεινά παραδείγματα, εξαιρέσεις που αξίζει να ακολουθήσουμε και να στηρίξουμε προωθώντας ένα καλύτερο όνομα για τη χώρα. Το έναυσμα αυτό μας δίνει η εταιρεία με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα.

 

Ο Γιώργος Κορρές, απόγονος αξιοσέβαστης οικογένειας, γύρισε από τις σπουδές του στην Φαρμακευτική το 1996 στην Ελλάδα και αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρεία στην οποία ουσιαστικά θα συνδύαζε τις πανεπιστημιακές του γνώσεις και την αγάπη του στην ομοιοπαθητική με φαρμακευτικά προϊόντα με εφαρμογή σε πολλούς τομείς. Η πρωτότυπη ιδέα αυτή με βασικό συστατικό τα φυσικά υλικά που απλόχερα προσφέρει η ελληνική λύση, του έδωσαν την απαραίτητη ώθηση να δημιουργήσει σύντομα ένα “δυνατό” brand name με διεθνή αναγνώριση. Στόχος του Κορρέ δεν ήταν (όπως έχουμε δει σε άλλα case studies) η επέκταση σε πολλές δραστηριότητες μακριά από το φάσμα της ομοιοπαθητικής, αλλά η εδραίωση της παρουσίας του στο εξωτερικό. Πράγματι, ο Κορρές μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να διαμορφώσει ένα σπουδαίο όνομα στην αγορά σε όλο τον κόσμο και να καθιερωθεί για την ποιότητα των προϊόντων του και την προσοχή στον τρόπο διάθεσης και εφοδιαστικής.

 

Τα προϊόντα του Κορρέ σήμερα φτάνουν τα τετρακόσια με πολλές διεθνείς πιστοποιήσεις που διατίθενται με ένα άρτια δομημένο σύστημα imageδιαμονής σε περισσότερες από τριάντα χώρες και αφορούν την περιποίηση του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών και πολλές φαρμακευτικές λύσεις. Ουσιαστικά βέβαια, ο Κορρές πουλάει ακριβά, φυσικά ελληνικά προϊόντα που ο παππούς και η γιαγιά μας στέλνουν δώρο από το χωριό. Η επιτυχία της εταιρείας έγκειται ακριβώς εκεί. Στην μεταποίηση του προϊόντος με τέτοιο τρόπο (άρωμα, ποιοτική συσκευασία) ώστε να φαντάζει δυσεύρετο (και ποιος διαφωνεί πως είναι), υψηλής ποιότητας και άξιο κατανάλωσης. Και δεν μιλάμε για μια εξαπάτηση του καταναλωτική, αλλά για μια επιχειρηματική ιδιοφυία η οποία έχει τύχει πολλαπλών εγχώριων και διεθνών βραβεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό είτε από άποψης ποιότητας προϊόντων, είτε λόγω ακριβώς των χαρακτηριστικών της εταιρείας.

 

Ο Κορρές εδώ και καιρό δραστηριοποιείται και στο διαδίκτυο με διάθεση των προϊόντων του μέσω αυτού, ενώ θα σημειώσω και εδώ πως οι προσεκτικές επιχειρηματικές του κινήσεις έχουν δημιουργήσει μια σταθερή μετοχή στο Χρηματιστήριο εδώ και χρόνια ακόμα και σε περιόδους τόσο μεγάλων κρίσεων. Δεν είναι τυχαίο πως όλα αυτά αποτελούν εξαργύρωση των σημαντικότατων πιστοποιήσεων σε προϊόντα, εγκαταστάσεις και εφοδιαστική, ένα τρίπτυχο που ακολουθεί πλήρως φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους δικαιολογώντας έτσι το κάτι παραπάνω στην τιμή των προϊόντων που όμως φέρουν αυτό το σπάνιο –πλέον- made in Greece και μας προτρέπουν να τα στηρίξουμε, να τα αγοράσουμε, να τα προτιμήσουμε έναντι ελαφρώς φθηνότερων ξένων προϊόντων της αγοράς.

 

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς τα εύσημα στον έλληνα επιχειρηματία για την τόλμη του να επιμείνει ελληνικά την περίοδο που άλλοι μεταναστεύουν στα Βαλκάνια; Μήπως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ελληνικές φυσικές πρώτες ύλες; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε καλλυντικά, είδη υγιεινής και φαρμακευτικά προϊόντα; Ο Κορρές είναι η νέα παγκόσμια εναλλακτική ποιοτική πρόταση και αποτελεί παράδειγμα για κάθε έλληνα επιχειρηματία.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΡΕ :[

4 σχόλια:

  1. Τί; να του δώσουμε εύ6σημα;
    Μα για να "επιμένει ελληνικά" πρέπει να είναι φασίστας. Και εμείς είμαστε πολυπολιτισμική χώρα (θυμάστε τον ΓΑΠ;).
    Προτείνω να του κλείσουν αμέσως την επιχείρηση και να απολυθούν όλοι οι φασίστες που δουλεύουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα περίμενα ένα διαφορετικό σχόλιο από εσένα. Η ειρωνεία περισσεύει στις μέρες μας & ο αρνητισμός έχει καταντήσει αρρώστια :[

      Διαγραφή
  2. Τελικα η πλυση εγκεφαλου καλα κρατει. . .(Δεν κατηγορω κανεναν απο εσας φιλοι μου!).
    Ημουν ενας απο τους πολλους που δουλευαν,''εχτισαν'' αυτη την εταιρεια τοσα χρονια.
    Λοιπον...αυτο που δεν ξερετε ειναι οτι αυτη η υπεεεροχη εταιρεια εχει διωξει πανω απο τα μισα ατομα(και δεν εννοω φυσικα αυτους με τις ''χοντρες''τσεπες)αλλα τα ατομα τα οποια ΟΝΤΩΣ εργαζοντουσαν σε αυτη την εταιρεια για ψιχουλα με μονο οπλο τους το φιλοτιμο!
    Ξερετε τι ειναι να σας εχουν για χρονια στο δουλεμα και εννοω σε χρονια που επεφερε κερδη η εταιρεια,να σας λενε ''ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ''Αλλα...λογω κρισης στην Ελλαδα δεν θα γινουν αυξησεις.Την επομενη χρονια...η ιδια ατακα...την μεθεπομενη παλι...Ωσπου να εχουμε φτασει τα 5 χρονια χωρις ουτε ενα λεπτο αυξηση...
    Τωρα απ'οτι εχω μαθει,διοτι δεν εργαζομαι πλεον εκει αλλα μου τα λενε οι πρωην συναδελφοι και φιλοι μου,συνεχιζει το θεατρο του παραλογου με το να απολυουν ατομα τα οποια στην κυριολεξια εστησαν αυτη την εταιρεια και τους αντικαθιστουν με συνεργεια αλλοδαπων μη ασφαλισμενων φυσικα...
    Αλλα μην ειμαι τοοοσο πιροχολος...Προσελαβαν καποιους...ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ βεβαιως βεβαιως...Αυτοι που θα σωσουν την εταιρεια...
    Τελος θελω να πω οτι λυπαμαι γιατι καποτε ΟΝΤΩΣ ηταν μια υγιης και οχι απροσωπη εταιρεια.Τωρα φιλοι μου μην σας φανει περιεργο αν διαβασετε σε λιγο καιρο οτι η εταιρεια Κορρες πουληθηκε και αλλαζει εδρα...Εγω προσωπικα για εκει το βλεπω...ΑΥΤΑ!!!
    ΥΓ.Συγνωμη για το χρονο και το χωρο που δανειστηκα σε αυτο το Site αλλα πιστευω οτι καλο ειναι να ακουγεται και η αληθεια απο ατομα τα οποια κατι γνωριζουν...Αλλωστε εξωτερικα ενα ομορφο κουτι με μια κορδελα ειναι ενα ομορφο κουτι...μεσα ομως?δεν μπορεις να γνωριζεις. . . :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς η ιστορία σου με λυπεί. Είναι κρίμα ένα πρότυπο εταιρείας να ακολουθεί τέτοια πολιτική.
      Η συμμετοχή σου στο σημερινό θέμα επέκτεινε τον προβλνματισμό προς τους αναγνώστεε, οπότε σε ευχαριστώ :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το