Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

προβληματισμός σαββάτου ~ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ (My Melancholy Blues)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Εξερχόμενος από μία ακόμα συνεύρεση με ακριβά ρούχα, λεκτικές και εικονικές φιγούρες, επίδειξη ακριβών κινητών και σπάνιων γεύσεων κρασιού υπό τον ήχο εκλεπτυσμένης μουσικής που ενίοτε κάποιοι χόρευαν, ανοίγω τα κουμπιά του κουστουμιού, ξεσφίγγω τη γραβάτα και κοιτώ προς τον μαύρο γυμνό ουρανό. Είμαι (επιτέλους;) μόνος. Πριν μερικά λεπτά χώρισα από την κόρη του αφεντικού. Αν συνεχίζαμε θα ήταν ένας γάμος – μια επένδυση. Εκείνη όμως δεν άντεχε την κριτική μου για το σινάφι της και με παράτησε για έναν ομοειδή της. Δε θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό, θα ήθελα τώρα να το ξεχάσω.

Κατευθύνομαι στο περίπτερο αγοράζοντας καμπόσα γραμμάρια αλκοόλ και προσεγγίζω το μοναχικό παγκάκι πάνω από τη θάλασσα. Την ονειρική μου ησυχία διακόπτει η παρουσία σου. Θέλω να σου ζητήσω να με αφήσεις αλλά κάτι μέσα μου απαιτεί να σε προσεγγίσω οπότε αποφασίζω να σε δοκιμάζω αν μπορείς να με ακολουθήσεις σε αυτό το συναίσθημα που νοιώθεις όταν πατώνεις. Δείχνεις να ανταποκρίνεσαι, όμως ψάχνω τον τρόπο να σε προειδοποιήσω πως η καρδιά μου δεν έχει αντοχές για ισχυρές συγκινήσεις αυτήν την περίοδο. Γι’ αυτό μπορεί να προσπαθήσεις να με παρηγορήσεις όμως να θυμάσαι πως μια αληθινή φιλία έχει αντοχές, οπότε μη μου ζητήσεις να είμαι ή να δείχνω καλά. Η καταπίεση είναι το τελευταίο πράγμα που ζητάω από τη ζωή μου. Όσο σκέφτομαι πως θα πρέπει να φορέσω το πρωί στη δουλεία και το απόγευμα στο σπίτι, αυτό το ψεύτικο ηλιόλουστο χαμόγελο! Τώρα κρατάω το συννεφιασμένο νεφελώδεις τοπίο που διασκορπίζεται στο πρόσωπό μου που εισέρχεται σε μια συναισθηματική καταιγίδα.

Μπορείς να με παρατηρείς όσο θα ελαφρώνω την ένταση των συναισθημάτων μου με αφορμή τη νέα δραστηριότητα που είναι η νέα μας επικοινωνία σε αυτήν την εξαιρετική μεταξύ μας ατμόσφαιρα που δεν έχει απαιτήσεις και δεσμεύσεις αφού οποτεδήποτε μπορείς να μου κάνεις παρέα στην μελαγχολική μου κατάθλιψη. Και όσο αυτό συμβαίνει μέσα και γύρω μου, πρέπει να συνηθίσω τα νέα δεδομένα και να αντικρύσω με αντρεία αυτήν την μελαγχολική μου κατάθλιψη :[

6 σχόλια:

  1. Είναι φυσικό να πάσχουν οι άνθρωποι από μοναξιά, ανία και κατάθλιψη και να προσπαθούν να πνίξουν όλα αυτά με ποτά, φαγητό και ναρκωτικά. Οι περισσότεροι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά.
    Δυστυχώς απαιτεί πολύ δουλειά για να καταλάβει ο κόσμος ότι η αληθινή ευτυχία δεν βρίσκεται έξω από εμάς αλλά μέσα σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοβαρό και σημαντικό το θέμα που θίγεις, ωστόσο είναι φορές που η μελαγχολική μοναξιά είναι παροδική και όχι απαραίτητα ανίατη ασθένεια. Ένας φίλος, ένα καλό νέο, μία νέα προοπτική μπορούν συχνά να σβήσουν κάθε τέτοια αρνητική σκέψη και συναίσθημα :[

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα μπορώ να ταυτοποιήσω τη διάθεσή μου με το συγκεκριμένο γεγονός... Η μοναξιά και γλυκιά μεγχολία είναι καμιά φορά ένα βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή. Επίσης ίσως είναι καλό να βγάζει κανείς τη μαυρίλα του στη μοναξιά του ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Μόνο στη μελαγχολική μοναξιά σου μπορείς να βγάλεις ακαταπίεστος τα αληθηνά σου συναισθήματα...(_)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ. είναι μία τόσο προσωπική σκηνή απόλυτης αλήθειας και εσωστρέφειας που πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει.
      Άλλωστε μόνο όσοι ξέρουν και νοιώθουν παρόμοια, μπορούν να καταλάβουν :[

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ που διάβασα την σελίδα.

    Καλό υπόλοιπο ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ ευχαριστείς που διάβασες τη δική μου σελίδα;
      Εγώ ευχαριστώ και ελπίζω να απόλαυσες τον Μουσικό Κωδικό αυτής της εβδομάδας :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το