Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ιστopικές ειδήσεις ~ κανένα νέο μέτρο το 2012

η είδηση της εβδομάδας παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην κοινωνία


από ΕΘΝΟΣ Συμφωνία των «3»: Κανένα νέο μέτρο το 2012


Σε συμφωνία να μην υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012 κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί ύστερα από την διάρκειας 3 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.


Μήνυμα αποφασιστικότητας για τις αποκρατικοποιήσεις σχεδιάζουν να στείλουν την επόμενη εβδομάδα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει και της έλευσης της τρόικας στις 26 Ιουλίου.


Στη νέα συνάντηση θα συζητηθούν η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα ενός ιδιώτη να κατέχει ποσοστό περισσότερο από το 20% σε δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση επειχειρήσεων όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ και άλλες.


Στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα και του Χρήστου Σταϊκούρα, συμφωνήθηκε ως εθνική διαπραγματευτική θέση με την τρόικα να μην υπάρξουν νεά μέτρα για το 2012 παρά μόνο τα συμφωνηθέντα 3 δισ εκ των οποίων 200 εκατομμύρια επιχειρούνται να αντικατασταθούν από ισοδύναμα καθώς αφορούν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν κατεύθυνση στον υπουργό Οικονομικών να μην προχωρήσει σε πρόταση για οριζόντιες περικιπές σε ό,τι αφορά τα μέτρα των 11 δισ. ευρώ που ως τώρα προβλέπεται να εφαρμοστούν τη διετία 2013 – 2014.


Η κατεύθυνση αυτή δόθηκε παρά τις επιφυλάξεις που εμφανίζεται να εκφράζει ο κ. Στουρνάρας για τη δυνατότητα η προσαρμογή των 11 5 δισ να προέλθει μόνο από περικοπές δαπανών. Μάλιστα κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπ. Οικονομικών απέφυγε να αποκλείσει ότι θα γίνουν οριζόντιες περικοπές.


Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν επίσης σε μία σειρά μέτρων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από την εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων και την καταβολή του με δόσεις μέχρι το 2013 έως το επιδομα θέρμανσης και την αλλαγή του καθεστώτος του Τειρεσία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θυμάμαι πως η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηριχτεί στα περιβόητα μέτρα που θα λάμβανε η επόμενη κυβέρνηση για να καλύψει αυτά τα 11,5δις. Να όμως που λίγη καλή θέληση και αποφασιστικότητα για τις δράσεις που πρέπει να παρθούν αλλάζει τα δεδομένα. Η ιστορία θα γράψει πως δε δόθηκε η χαριστική βολή στον έλληνα το καλοκαίρι του 2012.

Αυτό όμως είναι το ένα μέρος της είδησης γιατί το υπόλοιπο μιλάει για αποκρατικοποιήσεις, για ρευστότητα και άλλα επείγοντα που πρέπει να γίνουν άμεσα. Έχετε ιστορική ευθύνη να τα πραγματοποιήσετε κύριοι της κυβέρνησης. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί σας :[

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. κανενα νεο μετρο το 2012????...πιθανον.. ολα μαζι το 2013 σιγουρα.Ενα ξερω...μας δουλευουν ασυστολως ΟΛΟΙ τους
    Καλησπερα yannidaki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι πολύ που σε συναντάω ξανά Έλενα.
      Για το 2013 ελπίζω στην εφαρμογή όλων όσων ανήγγειλαν με αποκρατικοποιήσεις και μέτρα που θα ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά.
      Απαιτούμε περισσότερα πράγματα :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το