Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ COMICS ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ :[

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
BATMAN BEYOND UNLIMITED #7
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Λίγο μακάβριο το τεύχος αυτό του μήνα. Ξεκινάει ο πόλεμος της Apokolips και του ουσιαστικό κέρδος για τον ήρωα είναι ότι θα μάθει (και μαζί του κι εμείς) την πραγματική ιστορία της Aquagirl. Την ίδια ώρα ο αρχηγός της συμμορίας των Jokerz έχει μαζέψει έναν ολόκληρο στρατό και ετοιμάζεται για την δική του μεγάλη επίθεση. Εκεί ο Terry θα κάνει μία σοκαριστική ανακάλυψη για το παρελθόν και την σχέση του με τον άλλοτε αυθεντικό Joker.
Στην παράλληλη ιστορία ο Clark Kent αναζητά την θέση του στην πόλη του μέλλοντος...

DETECTIVE COMICS ANNUAL #1
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Όσοι διαβάζετε την ενότητα όλο το χρόνο, δε θα σας κάνει ιδιαίτερη έκπληξη. Η DC κυκλοφόρησε το ετήσιο τεύχος με την απόλυτη ιστορία που μας μεταφέρει πίσω στα γεγονότα του θανάτου του Batman. Ο ήρωας θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί τον Black Mask στην απόλυτη μονομαχία!

JUSTICE LEAGUE #12
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στα τρία προηγούμενα τεύχη διαβάζαμε την προσπάθεια των ηρώων να σωθούν από τις κακουχίες και τώρα η μάχη επικεντρώνεται στο να καταφέρουν να παραμείνουν μαζί καθώς ο καθένας θα έχει μπροστά του διάφορες περιπέτειες. Οι ήρωες τελικά τις ξεπερνούν και παραμένουν μαζί κρατώντας την δύναμη τους, όμως στο τέλος της ιστορίας θα διαβάσουμε την απόλυτη ανατροπή, όταν οι ζωές του Batman και του Superman βρίσκονται λίγο πριν το τέλος...

YOUNG JUSTICE #19
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η μάχη συνεχίζεται σε διπλό μέτωπο στην ίσως πιο σφοδρή σύγκρουση και πρόκληση των νεαρών ηρώων ως τώρα. Η μάχη θα αναδείξει την επιθυμία του Gorilla Gross να κυριεύσει περισσότερο από οποιονδήποτε την Ms. Martian χωρίς ωστόσο να μας αποκαλύπτει αρχικά τον λόγο

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ BATMAN ΤΟ 2015
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Καλώς ή κακώς πριν καν βγει από τους κινηματογράφους το The Dark Knight Rises, έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε το πότε θα δούμε ξανά τον ήρωα στον κινηματογράφο. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν και οι φήμες πολλές από τις οποίες δεν είναι απλά φήμες.
Σύμφωνα με τα δεδομένα λοιπόν, ο σεναριογράφος Will Beall έχει ήδη προσληφθεί από την Warner Brothers για να γράψει το σενάριο μίας Justice League ταινίας με πιθανή χρονολογία πρεμιέρας το 2015. Παράλληλοι οι παραγωγοί αναζητούν τον σκηνοθέτη.
Σε ότι αφορά τον Batman που είναι φυσικά το ισχυρό χαρτί της παραγωγής, παίρνουμε ως βασικό δεδομένο πως θα είναι κανονικά μέλος της Justice League, όμως η παρουσία του σημαίνει πως αφενός πως δεν πρόκειται να δούμε αυτόνομη ταινία του όσο μας απασχολεί κινηματογραφικά η Justice League και αφετέρου πως η ύπαρξη του ήρωα ως μέλος της ομάδας, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα έχουμε τον ίδιο ηθοποιό και τον ίδιο "κόσμο" με την Justice League στην επόμενη ανεξάρτητη Batman ταινία.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν θα δούμε αυτόνομη Batman ταινία πριν το 2018 ενώ αν η Justice League έχει βλέψεις τριλογίας (που δεν νομίζω) μιλάμε για Batman μετά το 2025...

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ THE DARK KNIGHT RETURNS
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Στις 25 Σεπτεμβρίου τελικά θα κυκλοφορήσει η πολυαναμενόμενη μεταφορά του βιβλίου με μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του ήρωα σε κινούμενα σχέδια. Η παραγωγή κυκλοφόρησε ένα νέο trailer καθώς και το εξώφυλλο της συσκευασίας blu-ray. Να σημειώσω πως επίσης ανακοινώθηκε πως η ταινία θα είναι για θεατές από 13 ετών και πάνω.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ BAT MAN OF SHANGHAI
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Μια σειρά κινουμένων σχεδίων με τρία επεισόδια λάνσαρε ο τηλεοπτικός σταθμός Cartoon Network που συνεργάζεται με την DC και έχει τα δικαιώματα του Batman. Πρόκειται για το "Bat Man of Shanghai" που διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1930 και μας εισάγει στην πρωταγωνίστρια που είναι μία κοπέλα που μοιάζει πολύ στην Catwoman. Στο σενάριο δείχνει να το σκάει από κάπου και επειδή κανείς δεν μπορεί να την πιάσει επιστρατεύεται ο Bane, ενώ τότε επιστρατεύεται και ο Batman. To κινούμενο είναι απλά διαφημιστικό και λειτουργεί για να γεμίζει τον τηλεοπτικό χρόνο, οπότε δεν σημαίνει κάτι και δεν θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "BILL THE BOY WONDER"
*σύνδεσμος*εικόνα*αγορά*
Μετά από πολλά χρόνια και άδικες καθυστερήσεις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Όλοι γνωρίζουμε πως το 1939 ο Bob Cane δημιούργησε τον Batman, όμως κανείς δεν ξέρω πως στην πραγματικότητα εκείνος που τον πρωτο-σχεδίασε και έγραψε διαλόγους για αυτόν ήταν ο Bill Finger. Ο Finger ήταν ουσιαστικά υπάλληλος του Cane ή βοηθός -αν θέλετε- καθώς ο πρώτος είχε πολύ δουλειά και είχε ανάγκη από κάποιον για να τελειοποιεί τις ιδέες του. Βλέπετε ο Cane είχε σχεδιάσει τον Birdman ο οποίος φορούσε μία κόκκινη στολή, είχε ξανθά μαλλιά και μαύρη κάπα. Αυτό που σήμερα ξέρουμε ως Batman οφείλεται στον βοηθό του, άσχετα αν όλη την δόξα πήρε αργότερα ο Cane ο οποίος πάντως είχε την ευθύνη για τις ιστορίες και τους διαλόγους. Ο Finger δημιούργησε ή βοήθησε να δημιουργηθούν και άλλοι χαρακτήρες του θρύλου του Batman όπως ο Robin κ.α.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε και μπορείτε να το βρείτε 12,21 δολάρια στο διαδίκτυο αφού στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί. Δεν πρόκειται για μυθιστόρημα, δεν πρόκειται για βιογραφία, αλλά για μία μίξη από πραγματικότητες και αποκαλύψεις μαζί με ωραίες εικονογραφημένες εικόνες από το χθες.
ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ BATCAVE
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*
Tη σπηλιά του Batman εμπνεύστηκε ένας καλλιτέχνης βασιζόμενος σε ότι έχουμε δει ως τώρα και παίζοντας εξαιρετικά με τα χρώματα και τις σκιές. Το έργο τέχνης θα βγει σε 500 κομμάτια και θα πωλείται προς 50 δολάρια. Μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική αφίσα για τον τοίχο μας

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το