Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ comics της εβδομάδας :[ justice league :[ the dark knight rises :[ arkham city

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
Detective Comics #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Συνδέοντας το προηγούμενο τεύχος με αυτό του Δεκεμβρίου, θυμίζω πως ο Batman επέζησε της Ivy, αλλά η ίδια εγκλωβίστηκε από τον μπράβο του Penguin. Ο αρχιμαφιόζος έχει συνάψει μία παράξενη συμφωνία με τον Joker που επέστρεψε στην πόλη και είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ. Ο Penguin θα κλειστεί οικειοθελώς στο Arkham άσυλο ακολουθώντας το άγνωστο σχέδιο του Joker. Στο μεταξύ ο μπράβος του θα αγνοήσει το παράγγελμα του αφεντικού του να σκοτώσει την Ivy και θα συνάψει συνεργασία μαζί της για άγνωστη αιτία. Την ίδια ώρα ο Clayface ο οποίος μαγεμένος από τα τοξικά που η Ivy τον είχε ποτίσει, επιτίθεται κατά πάντων και κυρίως του Batman, αναζητώντας την χωρίς αποτέλεσμα. Ο ήρωας καταφέρνει να ξεφύγει και να βρει στο εργαστήριο του πως ο Clayface είναι τελικά δηλητηριασμένος να πιστεύει πως είναι ζευγάρι με την Ivy, ερωτευμένοι κλπ. Όταν ο Batman καταφέρνει να τα αποδείξει όλα αυτά, το τέρας πληγώνεται θανάσιμα και την κυνηγάει να την σκοτώσει. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την συναισθηματική πλευρά του Clayface.

Legends of the Dark Knight #26
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Μετά την πρώτη του μονομαχία με τον Scarecrow ο Bruce είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, όμως ενώ ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το προφίλ των δολοφόνων που σκοτώνουν πλούσιους πολίτες της πόλης, τώρα θέλει όσο ποτέ να επιστρέψει στην δράση παρά τις διαφωνίες του Gordon που πιστεύει πως πρέπει να αναρρώσει πλήρως. Τελικά ο ήρωας θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ και θα τα βάλει με όλους για το καλό της πόλης του.

Batman: Arkham Unhinged #54
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Όσο πιο πολιτικοποιημένη γίνεται αυτή η σειρά, τόσο περισσότερο μ' αρέσει. Συγκεκριμένα βλέπουμε τον δήμαρχο του Gotham να βρίσκεται σε απόγνωση μετά τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν. Από τη μια η εξέγερση των τροφίμων στο άσυλο του Arkham και από την άλλη η έξαρση της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία, φέρνουν τον Batman σε παράλληλες κινήσεις ως Bruce Wayne και Batman για να σώσει ότι μπορεί.

Batwing #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Μονόδρομος για τον ήρωα αυτός ο μήνας όπου μαζί με τον Dawn θα προσπαθήσουν να τα βάλουν με τον Father Lost ο οποίος όμως θα ξετυλίξει ιδιαίτερες ικανότητες αποπλάνησής τους. Μπροστά σε έναν άνθρωπο που δείχνει να κυριαρχεί στην δύναμη και την νόηση οι δύο σύμμαχοι δεν θα καταφέρουν να τον νικήσουν ή έτσι φαίνεται όταν ξεκινάει την ψυχολογική επίθεση αναγκάζοντας τον ήρωα να γυρίσει στα παιδικά του χρόνια όπου αποκαλύπτει τον χαμό των γονιών του από AIDS, την κακοποίηση και τα βασανιστήρια που υπέστη, αλλά και τον χρησμό για το μέλλον του.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
JUSTICE LEAGUE
*σύνδεσμος*blake*darkseid*darkseid*darkseid*batman vs darkseid*
Ίσως είναι πολύ νωρίς αφού η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2015, όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και όλα δείχνουν πως όχι απλά ξέρουμε ποιος θα υποδυθεί τον Batman, αλλά και ποιος θα είναι ο βασικός εχθρός. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Οι φήμες για ενσάρκωση του Batman από τον Joseph Gordon-Levitt τείνουν να γίνουν γεγονός και μάλιστα δείχνουν πως ο John Blake από την τριλογία του Nolan θα είναι ο Batman της συμμαχίας και όχι ο Bruce Wayne. Όπως έγραφα την περασμένη εβδομάδα, αυτό θα συνιστούσε παραποίηση της μυθολογίας, όμως αν πάμε δύο χρόνια πίσω θα δούμε πως και στα εικονογραφημένα (μετά το RIP) την μάσκα του Σκοτεινού Ιππότη φορούσε ο Dick Grayson! Άρα, ναι... γίνεται! Πολλούς πόντους παίρνει το σενάριο αν σκεφτούμε πως είναι λογικό η WB να θέλει να εκμεταλλευτεί όσο δεν πάει άλλο την επιτυχία της τριλογίας και το τέλος της αποτελεί μία καταπληκτική πάσα για να συμβεί αυτό. Σκεφτείτε το... Μετά από χρόνια άσκησης και προπόνησης ο Blake είναι έτοιμος να φορέσει την μάσκα και όταν ο κόσμος τον χρειάζεται, επιστρέφει στη δράση! Άλλωστε ο Batman είναι πιο σημαντικός από τον άνθρωπο, είναι περισσότερα από αυτό. Είναι σύμβολο!
Γιατί να τον χρειάζεται όμως ο κόσμος; Γιατί μάθαμε ποιος θα είναι ο κακός. Φυσικά σε επίπεδο φημών, με πηγή αυτούς που πίσω στο 2006 "υπέθεσαν" πως ο Joker θα είναι ο Ledger... Οι ίδιες πηγές λοιπόν αναφέρουν πως ο εχθρός της ταινίας θα είναι ο Darkseid. Πρέπει να ανατρέξουμε πολύ πίσω για να δούμε ποιος είναι αυτός ο τύπος... Συγκεκριμένα φέρεται ως εχθρός βασικά του Superman (που οι δικές του παραγωγές θα είναι σε εξέλιξη το 2015 με τον διακριτικό τίτλο "Man of Steel"). Ο Darkseid βγάζει φωτιές από τα μάτια και τέτοια, αλλά ξέρουμε πως είναι και πιο ψηλός απ' τον Batman, οπότε το ότι ο Gordon δεν είναι ψηλός... βολεύει! Στα γρήγορα αναφέρω πως ο Darkseid είναι ο μονάρχης του πλανήτη Apokolips. Και μπορεί όλους εμάς που είμαστε στον θρύλο του Batman να μας ξενίζει κάτι υπερφυσικό και εξωγήινο, όμως αν θα συμμαχήσεις με Superman, Wonder Woman κλπ. θες κάτι που να πλησιάζει σε... θεό! Ακόμα κι έτσι πάντως μην πιστέψετε πως θα είναι ο μόνος εχθρός της ταινίας.

THE DARK KNIGHT TRILOGY
*έκθεση*grammy*απόσπασμα*συνεντεύξεις*nolan1*nolan2*οχήματα*
:[ Ανακοινώθηκαν μέσα στη βδομάδα οι υποψηφιότητες των βραβείων Grammy τα οποία είναι τα πιο έγκυρα βραβεία στον χώρο της μουσικής. Στην κατηγορία των μουσικών soundtracks η δημιουργία του Hans Zimmer αποτελεί την πρώτη υποψηφιότητα ίσως δείχνοντας τον δρόμο και για τα φετινά oscar.
:[ Εδώ και μερικές μέρες μία κινητή έκθεση ταξιδεύει στις ΗΠΑ με σχεδόν όλα τα υλικά από τα γυρίσματα της τριλογίας. Στολές, ρούχα, όπλα, αντικείμενα και ότι είδαμε στις ταινίες, μπορούν να το δουν από κοντά! Τα πάντα είναι πολύ εντυπωσιακά κι εμείς τουλάχιστον μπορούμε να τα απολαύσουμε από τις εικόνες.
:[ Στην Αμερική και την Ευρώπη το Bluray έχει κυκλοφορήσει κι έτσι βρήκαμε άλλο ένα απόσπασμα από τα γυρίσματα της σπουδαίας σκηνής μάχης μεταξύ Batman και Bane.
:[ Μία από τις δυνατότητες του Bluray αφορά στην παρουσίαση όλων των οχημάτων της τριλογίας και στην εικόνα παραπάνω θα δείτε λεπτομέρειες για το κάθε όχημα με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Μιλάμε φυσικά για τα Tumbler, Bat-pod, The Bat.
:[ Σε πρόσφατη συνέντευξη τους στους Los Angeles Times, ο sir. Michael Caine αποκάλυψε πως αν ο Nolan έκανε κι άλλη ταινία, θα ήθελε μετά χαράς να ξαναπαίξει τον Alfred, ενώ εξήγησε πως σε τέτοιου είδους ταινίες σπαταλούν τα χρήματά τους για τα γραφικά οπότε δεν μένουν λεφτά να επενδύσουν σε δραματικές σκηνές στις ταινίες, ενώ η συγκεκριμένη φτιάχτηκε με σενάριο δραματικής φύσης. Η δε, Anne Hathaway ανέφερε πως ο χαρακτήρας της Selina Kyle της λείπει τόσο πολύ που όταν τον σκέφτεται τυχαίνει να βάλει τα κλάματα.
:[ O Nolan σε πρόσφατη παρουσίαση του για την τριλογία μίλησε για τον Ledger ως Joker αναφερόμενος στο ότι δεν ήξερε εξ αρχής στο τι ακριβώς θα περίμενε από αυτόν, όμως πριν τα γυρίσματα είχαν αρκετές συζητήσεις για την εξέλιξη του χαρακτήρα. Ανέφερε πως ο ηθοποιός μπήκε αργά στα γυρίσματα κι έτσι είχε χρόνο να προετοιμάσει έναν ρόλο για τον οποίο ξόδεψε απεριόριστο χρόνο για να ετοιμάσει. Ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έκαναν δοκιμές με τον Bale χωρίς να γυρίζουν μέχρι να πετύχει την κατάλληλη κίνηση, φωνή κλπ.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN: ARKHAM CITY
*σύνδεσμος*εικόνα*
Θα συμφωνείτε πως ο Joker του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού παιχνιδιού είναι μία από τις πιο πετυχημένες μορφές. Τώρα η σειρά DC Collectibles θα κυκλοφορήσει μία φιγούρα του τον ερχόμενο Μάιο που όπως θα δείτε από την εικόνα είναι πραγματικά εξαιρετική.

ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ LEGO TUMBLER
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*εικόνα*begins*documentary*
Ένα απίστευτο παιχνίδι έβγαλε η Lego που όχι μόνο αντέγραψε το Tumbler με φανταστική ακρίβεια, αλλά το έκανε και τηλεκατευθυνόμενο με ακριβής κίνηση, φωτάκι LED στο πίσω μέρος, γερές αναρτήσεις, εκτίναξη όπλων και φοβερή αισθητική. Για να λέμε όλη την αλήθεια βέβαια μιλάμε για Lego, οπότε μετά από μερικές μανούβρες, θα δείτε κάποια κομμάτια να αποκολλιούνται. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το