Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ comics της εβδομάδας :[ βράβευση rises :[ batman στο man of steel

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
Batman #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στο τρίτο μέρος της σειράς "Θάνατος στην οικογένεια" βλέπουμε τον Joker να το σκάει για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνοντας πάντως πως το σχέδιο του προχωράει ώστε όλοι οι συνεργάτες του να πεθάνουν από το ίδιο του το χέρι. Αργότερα ο Batman θα διασωθεί από τους συνεργάτες του και θα είναι όλοι εκεί: Dick, Tim, Barbara, Jason, Damian. Οι συνεργάτες του φοβούνται πως ο Joker γνωρίζει την ταυτότητά τους και εκείνος τους διαβεβαιώνει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα τους εξιστορεί την ιστορία με την κάρτα που έχει στην σπηλιά από αυτόν, όταν την βρήκε μέσα στη σπηλιά μετά από την πρώτη τους μονομαχία πριν πολλά χρόνια. Τώρα ο ήρωας βρίσκει από ένα ίχνος που εντοπίζει έναν βοηθό του που εργάζεται στο άσυλο Arkham και έχει βοηθήσει τον Joker. Όπως προκύπτει, ανάγκασε πολλούς εργαζομένους εκεί να τον βοηθήσουν για να μην σκοτώσει την οικογένεια τους, ενώ αργότερα προκύπτει πως στην οργάνωση του σχεδίου του βοήθησε και ο Riddler.
Batman and Robin #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζουμε την συνέχεια της ιστορίας "Θάνατος στην οικογένεια" που αφορά και αυτόν τον τίτλο καθώς ο Damian για πρώτη φορά θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Joker και η αναμέτρηση αυτή δεν θα είναι εύκολη για κανέναν. Ο Robin βρέθηκε στα ίχνη του κακοποιού αναζητώντας τον Alfred που έχει απαχθεί και ενώ ο Joker θα προσπαθήσει να προσθέσει άλλο ένα ξεχωριστό θύμα στην συλλογή του αγνοεί πως ο Damian έχει μέσα του έμφυτα φονικά ένστικτα.
Legends of the Dark Knight #27
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Αρχικά απαγωγές και ύστερα ο θάνατος ενός διάσημου εστιάτορα, αναγκάζουν τον Batman να εξερευνήσει την υπόθεση, ειδικά όταν ένας ανταγωνιστής του θα αρχίσει να αντιγράφει τις καλύτερες συνταγές του με κάπως διαφορετικά συστατικά. Δεν είναι όμως τόσο απλή, όσο ακούγεται η υπόθεση.
Batman: Arkham Unhinged #55
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε αυτό το τεύχος ο Batman βρίσκεται σε αδιέξοδο στην υπόθεση με τον Bookbinder οπότε αποφασίζει να στραφεί σε έναν άνθρωπο που δεν είναι της εμπιστοσύνης του, είναι βέβαιο όμως πως έχει την ικανότητα να τον βοηθήσει: την Catwoman!
Suicide Squad #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε αυτόν τον τίτλο αγγίζεται το "Θάνατος στην οικογένεια" από άλλη σκοπιά. Ο Joker κατασκοπεύεται και έχει παγιδευτεί. Μάλιστα του έχουν βάλει κοντά του επίτηδες την Harley της οποίας αμέσως αποκτά την εμπιστοσύνη. Αυτή τη φορά ο Deadshot θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να εργαστεί εναντίον του πιο επικίνδυνου κακοποιού.
Batgirl #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε ένα συγκλονιστικό τεύχος που ακολουθεί την πορεία των γεγονότων στο "Θάνατος στην οικογένεια" ο Joker έχει κάνει πρόταση γάμου στο Batgirl και απλά αν αρνηθεί θα σκοτώσει ένα σωρό από συμμάχους, φίλους και αθώους. Ενώ το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι η εκδίκηση για όλα όσα έκανε στην οικογένεια της και την ίδια, θα πρέπει να κερδίσει τον αυτοέλεγχο για να πάρει μια δύσκολη απόφαση.
Justice League Beyond #16
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε αυτό το τεύχος συνδέονται τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας με το ξεκίνημα πολλών από τους ήρωες. Ένα ταξίδι στο παρελθόν και μέχρι την μακρινή Ασία. 

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
THE DARK KNIGHT RISES
*σύνδεσμος*εικόνα*2008*
H ταινία προβλήθηκε, βγήκε προς πώληση και τώρα στρέφουμε τα βλέμματα μας στα βραβεία και το ξεκίνημα μας ανοίγει την όρεξη αφού μόλις συμπεριλήφθηκε στην λίστα του American Film Institute (AFI) στην κατηγορία της "καλύτερης ταινίας". Σημειώνω πως σε αυτήν την λίστα καθορίζονται οι 10 καλύτερες ταινίες κάθε χρόνου από τις οποίες δεν υπάρχει νικήτρια. Αυτή είναι λοιπόν η νίκη και περιμένουμε την κορύφωση (των βραβείων) όσο ο καιρός περνάει. Φέτος πάντως λέγεται πως ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος από το 2008 (The Dark Knight) και πως η ταινία υστερεί από την προηγούμενη της τριλογίας.
H απογοήτευση πάντως έρχεται από τις Χρυσές Σφαίρες οι διοργανωτές των οποίων ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες χωρίς να συμπεριλάβουν την ταινία πουθενά. Είναι πραγματικά κρίμα για την Φωτογραφία, την Μουσική και την Σκηνοθεσία του Nolan, για να μην φτάσουμε για την κατηγορία καλύτερης ταινίας.

MAN OF STEEL
*σύνδεσμος*εικόνα*trailer*
Ποτέ δεν θα πίστευα πως θα κάλυπτα σε αυτήν εδώ την ενότητα την ταινία στην οποία θα είναι παραγωγός ο Nolan, "Man of Steel" ή Superman για να καταλάβετε. Έλα όμως που αυτά που έγραφα την περασμένη εβδομάδα τείνουν να επιβεβαιωθούν... Συγκεκριμένα ο Nolan ρωτήθηκε ανοιχτά για το ενδεχόμενο εμφάνισης του Batman στην νέα ταινία του Superman κι εκείνος απάντησε πως "ξέρετε πως δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό". Πριν λίγο καιρό όταν τον ρώτησαν αν θα υπάρχει ο Joker στο Rises είπε απλά και ξεκάθαρα "όχι", οπότε γιατί δεν το αρνήθηκε και τώρα; Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και αν διαβάσετε την ενότητα της περασμένης Κυριακής, ετοιμαστείτε το καλοκαίρι να δείτε τον Joseph Gordon-Levitt να φορά την μάσκα της νυχτερίδας το καλοκαίρι στις σκοτεινές αίθουσες!

JUSTICE LEAGUE
*σύνδεσμος*comics*comics*comics*
Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για την συμμετοχή του Darkseid στην ταινία ως βασικού κακού αλλά και τον Gordon ως νέο Batman. Σήμερα επανέρχομαι με περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή που φημολογείται πως βασίζεται στα εικονογραφημένα της δεκαετίας του '80 από τα Justice League of America και Justice Society of America. Στα τεύχη που υπάρχει η φημολογία βλέπουμε τον Darkseid να προσπαθεί να καταστρέψει την Γη με την εκτίναξη μίας ακτίνας που θα ξεκινά από τον πλανήτη Apokolips στον πλανήτη. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την ίδια την ταινία όμως αν από τώρα έχουμε τόσες πληροφορίες (έστω λανθασμένες) για μια ταινία που προορίζεται για το 2015, τότε φανταστείτε τι έχει να γίνει ως τότε.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN vs. BANE - JOKER
*πολυμεσικό*
Ένα εξαιρετικό πολυμεσικό φτιαγμένο μέσα από τα σενάρια του "Batman", του "The Dark Knight" και του "The Dark Knight Rises" έφτιαξαν χρησιμοποιώντας τις φιγούρες των χαρακτήρων από τα Hot Toys που παρήγαγαν όλες τις φιγούρες των ηρώων.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το