Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠIKAΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ οι νικητές, οι χαμένοι & τα 4 μόνο κόμματα που πρέπει να υπάρχουν

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είχα πολύ όρεξη για σήμερα να αναλύσω κι εγώ το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως υποθέτω πως τόσες μέρες έχετε μπουχτίσει με αυτά οπότε υπόσχομαι να είμαι σύντομος και περιεκτικός, γιατί όπως και να το κάνομε υπάρχουν και νικητές και χαμένοι και ας μην ακούγεται πολύ αυτό.

Ο μεγάλος νικητής των εκλογών όσο κι αν θέλουμε να το κρύψουμε, είναι η Χρυσή Αυγή ως το μόνο κόμμα που imageαύξησε τα ποσοστά του! Αν σκεφτεί κανείς την δημοσιογραφική προπαγάνδα και τις αποκαλύψεις των εγκληματιών στις τάξεις της, τότε η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή!

Ο επόμενος μεγάλος νικητής είναι η Ελιά. Το ΠΑΣΟΚ (για να μην κοροϊδευόμαστε) κατάφερε να ξεπεράσει το 8% όταν όλοι συμφωνούσαν πως η επόμενη μέρα του ήταν ο παραγκωνισμός, η αφάνεια και τελικά η διάλυση. Η Ελιά ήταν η βασική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να έμεινε δεύτερο κόμμα, όμως με τόση μικρή διαφορά όχι μόνο δεν κινδύνεψε η κυβερνητική της πλειοψηφία αλλά δεν αντιμετώπισε και κανένα άλλο εσωκομματικό ή εξωκομματικό κίνδυνο αφού τελικά φέρεται και ως η κερδισμένη στις τοπικές εκλογές!

Προφανώς ηττημένος μπορεί να θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο ποσοστό που συγκέντρωσε και που του δίνει τη δυνατότητα να είναι πρώτο κόμμα, είναι αυτό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Οι συνεχείς αντιφάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του αφαίρεσαν το δικαίωμα όχι απλά να πάει πιο καλά αλλά και να μπορεί να σταθεί ως ένα σοβαρό κόμμα που θα μας πείθει για την υπεύθυνη πολιτική του.

Κατά τη γνώμη μου μεγάλη ήττα υπέστησαν και τα μικρά κόμματα. Δείτε τι έπαθε η Δημ.Αρ. και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για παράδειγμα. Κατά τη γνώμη μου τα αποτελέσματα των εκλογών κατέδειξαν πως στην Ελλάδα δεν χρειάζονται πολλά κόμματα, πολλοί πολιτικοί και πολλοί βουλευτές. Επίσης είναι λάθος να μιλάμε για την Νέα Δημοκρατία ως Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αριστερά. Θα πρέπει να έχουμε δύο μεγάλους πόλους με βάση την φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική ή την μη φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική και ύστερα να έχουμε ένα-δυο ακόμα κόμματα που θα εκφράζουν ακραίες ιδέες, όπως οι ακροδεξιοί και οι εθνικιστές και αντίστοιχα, οι κομουνιστές και οι αναρχικοί.

Σε περίπτωση όμως που δεν το καταλάβατε από τις πρώτες παραγράφους, μιλάμε για ευρωεκλογές και σε αυτές τα πράγματα ήταν μάλλον ξεκάθαρα, αφού το Λαϊκό Κόμμα βγήκε με άνεση πρώτο στην Ευρώπη ακολουθούμενο από τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους, καμία έκπληξη δηλαδή, πέρα από το ότι όλοι τους δείχνουν να έχουν εκτεθεί από την αποχή και την αντίδραση του λαού στα αντικοινωνικά μέτρα και πολιτικές λιτότητας.
Συμπέρασμα δεν υπάρχει! Η Ευρώπη βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και δεν είναι θέμα των κομμάτων το πως θα υποδεχτεί αυτήν την νέα εποχή. Είναι θέμα όλων το πως θα συμβάλλουμε στην αλλαγή της σελίδας. Οι επιλογές μας ήταν ξεκάθαρες. Από δω και πέρα τι κάνουμε όλοι μας+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία. Σε μια δημοκρατία θα έπρεπε να μπαίνουν στην Βουλή όλα τα κόμματα που μπορούν να βγάλουν έναν βουλευτή τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να εκπροσωπούνται ΟΛΟΙ στην Βουλή. Είναι παράλογο να ψηφίζεις κάποιον μικρο υποψήφιο και αντί να βγαίνει βουλευτής η ψήφος σου να πηγαίνει στο πρώτο κόμμα.

      Διαγραφή
    2. η ψήφος πρέπει να είναι αναλογική. Όμως δεν μπορούν όλοι να έχουν βουλευτές μέσα.
      Αφενός γιατί πάνω από 200 είναι υπερβολή και αφετέρου διότι στηρίζω την πρόταση μου να υπάρχουν το πολύ μέχρι 4 κόμματα..

      Διαγραφή
    3. Σε αυτήν την περίπτωση ποιός θα αποφασίζει αν πρέπει να δημιουργηθεί ή όχι ένα νέο κόμμα, ή αν ένα παλιό θα πρέπει να διαλυθεί, αφού θα υπάρχουν μόνο τέσσερα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές;
      Θα επιτρέπεται να δημιουργούνται καινούρια; Πως θα μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία;
      Ποιος θα αποφασίζει το σωστό ή το λάθος ανά περίπτωση; Τα «παλιά» κόμματα; Μα αυτά θα έχουν την κουτάλα δεν θα θέλουν αλλαγές. Μήπως κάποιοι «αδέκαστοι» υπάλληλοι ή δικαστές; Η πείρα έχει δείξει ότι όλοι συνδιαλλάσσονται με τους πολιτικούς για ίδιον όφελος.
      Το πρόβλημα είναι περίπλοκο. Αν έχεις πολλά κόμματα δεν έχεις σταθερότητα. Αν έχεις λίγα δεν πρόκειται για δημοκρατία.
      Η αιτία στο πρόβλημα είναι ο ανθρώπινος εγωισμός (φιλοδοξία, απληστία, φθόνος κλπ).
      Η λύση δεν μπορεί να έρθει από τους παλιούς εγωικούς ανθρώπους.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το