Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ αλβανία: καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη από την εε

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


η είδηση
Καθεστώς χώρας υποψήφιος προς ένταξη συμφώνησε να δώσει η ΕΕ στην Αλβανία, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.
το σχόλιο
Ένας γνωστός αλβανός μου με ρώτησε αν έμαθα ότι η Αλβανία μπήκε στην Ευρώπη. Του απάντησα ότι το έμαθα αλλά δεν μπήκε η Αλβανία στην Ευρώπη. Έγινε υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρώπη (κάτι σαν την τουρκία τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια). Έγινε ένα πρώτο -το πρώτο- βήμα μιας μακράς και πολύ αυστηρής διαδικασίας στην οποία οι αλβανοί πρέπει να αποδείξουν πως έχουν τον πολιτισμό, τις δημοκρατικές ελευθερίες και το πνεύμα να λέγονται Ευρωπαίοι πολίτες.
Τι λέτε, το έχουν; 
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

3 σχόλια:

  1. Βασικά οι Αλβανοί είναι πιο πολιτισμένοι. Το λιγότερο δεν κρύβονται πίσω από "δημοκρατικές και ανθρωπιστικές" ευαισθησίες, όπως οι Ευρωπαίοι, για να πίνουν το αίμα του κόσμου.
    Τελικά τους προτιμώ από τους Ευρωπαίους γιατί με αυτούς μπορείς να συννενοηθείς. Με τα τσιράκια των πολυεθνικών αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λυπάμαι Μιχάλη. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό σου το σχόλιο,
      Μπορώ όμως να σου προτείνω να πας να μείνεις εκεί.

      Διαγραφή
  2. Πολλή ένταση για το τίποτε.
    Δεν θα πάω να ζήσω στην Αλβανία όπως δεν θα πήγαινα να ζήσω στην Ευρώπη.
    Η Ελλάδα έχει υποστεί στυγνή εισβολή. Έχει κατακτηθεί και έχει μετατραπεί σε δεξαμενή ανέργων και λαθρομεταναστών, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τις δυτικές οικονομίες με το αίμα της.
    Αν πραγματικά έχεις πειστεί ότι οι Ευρωπαίοι είναι πολιτισμένοι και «ενδιαφέρονται» για τον άνθρωπο», τότε δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεσαι ούτε για την λιτότητα που μας επεβλήθη δικτατορικά, ούτε και για τα όσα δεινά έπονται. Και είναι πολλά ακόμα.
    Όσο για τους Αλβανούς θα καταλάβουν και αυτοί «τι εστί βερίκοκο» όταν θα γίνουν «Ευρωπαίοι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το