Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΠPΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ πόλεμος

Καλώς ήρθατε στο +yannidakis

Πόλεμος : Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζονται:
Η ένοπλη σύρραξη μεταξύ δύο ή περισσοτέρων κρατών.
Η ένοπλη σύρραξη μεταξύ στρατευμάτων ή φατριών του αυτού κράτους (εμφύλιος πόλεμος).
Γενικότερα ο οποιοσδήποτε γενικευμένος προληπτικός αγώνας, π.χ. κατά επιδημιών, ναρκωτικών, πυρηνικών όπλων κ.τ.λ.
Όποια και εάν είναι η έννοια που δίνει το εκάστοτε λεξικό το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια νεκροί.
Λευκοί, μαύροι , Χριστιανοί, μουσουλμάνοι, έλληνες, ρώσοι, αλβανοί, νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά. Δεν έχει καμία σημασία σε ποιά ‘’κατηγορία’’ ανήκουν, έχουν όλοι δικαίωμα στη ζωή, η οποία θα έπρεπε να αφαιρείτε μόνο από φυσικά αίτια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα και για κανένα λόγο να αφαιρέσει μια ζωή παρά μόνον εκείνος που την δημιούργησε. 

 «Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά», έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης. Για ποιόν πολιτισμό για ποια δημοκρατία για ποια ελευθερία μπορούμε να μιλήσουμε;


Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαστε άξιοι τις μοίρας μας. Τόσο απλά χωρίς  αναλύσεις χωρίς φαμφάρες. Όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας. Αλλά εμείς θέλουμε να κοιτάμε την θάλασσα και γυρνάμε την πλάτη, και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να ‘’καλοπερνάμε’’, και φυσικά κάθε βράδυ κοιμόμαστε στο ανατομικό στρώμα μας με την ‘’συνείδηση’’ μας ήσυχη.    

Δεν είναι όμως μόνο ο πόλεμος που παίρνει αθώες ψυχούλες. Η καταραμένη η φτώχεια και η πείνα μαστίζει όλο τον κόσμο.

Και αυτή τη φορά δεν κάνει εξαιρέσεις βρίσκεται και δίπλα μας. Και μην μου πείτε ότι δεν το έχετε δει... κάθε μέρα έξω από το σπίτι μας, στη δουλειά μας παντού υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τα σκουπίδια.
Αυτά που εμείς πετάμε γιατί μας είναι άχρηστα για εκείνους είναι απαραίτητα για να ζήσουν. Άνθρωποι που πριν κάποια χρόνια είχαν τις αξιοπρεπείς δουλειές τους τις οικογένειες τους, το σπίτι τους…
Και τώρα….. ζουν κάπως έτσι….
Μήπως το ξανασκεφτήκατε; μήπως σας θυμίζουν κάτι οι εικόνες;
Αυτή είναι η χώρα που δημιούργησε τη δημοκρατία, τις τέχνες, τον πολιτισμό.
Αυτή είναι η ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ, Νιώστε δέος και υπερηφάνεια…. Για την Ελλάδα μας , για τους ανθρώπους μας+maria karantai 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Γιατί διαμαρτύρεσαι; Δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσικό αυτό που συμβαίνει;
    Μέσα μας υπάρχουν ΟΛΕΣ οι αιτίες του πολέμου: εγωισμός, μισαλλοδοξία, απληστία κλπ, κλπ, κλπ.
    Όλα αυτά θα συμβαίνουν σε όλο και μεγαλύτερη συχνότητα σε όλο και περισσότερα σημεία του πλανήτη, μέχρι να αγγίξουν και τους Δυτικούς που, προς το παρόν, κοιμούνται στο «ανατομικό κρεβάτι» της αφθονίας, των «δημοκρατικών και ανθρωπιστικών αξιών» και του ¨ελεύθερου εμπορίου».
    Μια ζωή ασχολούμαι στις αναρτήσεις μου με αυτό το θέμα και σε διαβεβαιώνω ότι όσοι διαβάζουν τα συγκεκριμένα κείμενα είναι ελάχιστοι. Και ακόμα πιο ελάχιστοι είναι εκείνοι που ΙΣΩΣ καταλαβαίνουν.
    Η βασική φιλοσοφία όλων είναι «Ες αύριον τα σπουδαία» μέχρι να έρθουν αυτά που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν σε έναν πολιτισμένο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά"
    Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το