Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ~ η οργή :[ το πρώτο επεισόδιο gotham :[ τα πάντα για το batman vs superman :[ όλες οι εξελίξεις & όλες οι εκδόσεις

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 75 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

Η ΟΡΓΗ
Ένας από τους λόγους που κάποιοι από τους διασημότερους ήρωες αποφάσισαν να αφήσουν την... κανονική ζωή για να φορέσουν μια μάσκα και να τρέχουν πίσω από τους κακούς είναι η οργή. Προφανώς και το αίσθημα δικαίου, το κοινό καλό και άλλα έπαιξαν ρόλο, όμως αν γυρίσετε πίσω στις σελίδες της ιστορίας του καθένα, θα δείτε πως η αφορμή αυτής της αλλαγής ήταν στην πλειοψηφία η οργή! Δεν θέλω να επεκταθώ γράφοντας για τον καθένα, όμως όποιος το αμφισβητεί μπορεί να ψάξει.

Και τώρα ο Batman. Ο μοναδικός ήρωας "εκεί έξω" που δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Ο
άνθρωπος που έπνιξε την οργή της δολοφονίας των γονιών του χτίζοντας σώμα και νου για αυτό που κάποτε θα γινόταν. Και πως ξεκίνησε αυτό; Καθισμένος σε έναν καναπέ του σπιτιού του, περιμένοντας ένα σημάδι μετά από παράκληση στον νεκρό πατέρα του. Όπερ και εγένετο...

Ο Batman έχει αυτήν την εκνευριστική ικανότητα να διατηρεί την ψυχραιμία του να καταλαμβάνεται από απόλυτη αυτοκυριαρχία ακόμα και τις στιγμές που προκαλείται όσο τίποτα. Δεν θα ρισκάρει περισσότερο απ' όσο γνωρίζει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει, δεν θα ριψοκινδυνέψει τίποτα περισσότερο από την δική του ζωή και ως εκεί.

Εμείς τι κάνουμε με την δική μας οργή; Οι περισσότεροι την εκφράζουμε με και χωρίς αιτία στα κοντινά μας πρόσωπα ξεσπώντας την καταπίεση της ημέρας. Τι γίνεται όμως όταν κρίνεται η ασφάλεια της οικογένειας μας από μία έξωθεν απειλή; Μήπως η οργή πρέπει να καταπιεστεί; Μήπως ο Batman μας δείχνει τον δρόμο; Αν ένας τόσο ισχυρός ήρωας μπορεί να καταπιέσει την οργή και τα συναισθήματα του, αν μπορεί να νικήσει την αδρεναλίνη της στιγμής όντως μάλιστα και σε θέση ισχύος ενάντια του αντιπάλου του, γιατί όχι κι εμείς;  +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

GOTHAM
:[ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ 1ου ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ "PILOT": Στο πρώτο επεισόδιο έχουμε την παρουσίαση των χαρακτήρων. Ουσιαστικά τον νέο αστυνομικό Gordon που σχεδόν αναγκαστικά θα συνεργαστεί με το "βαρύ" Bullock και την πρώτη τους υπόθεση που θα είναι η δολοφονία του διάσημου ζεύγους Wayne μπροστά στα μάτια του δεκάχρονου γιου τους. Ακολουθούν οι πρώτες έρευνες στον υπόκοσμο της πόλης.
:[ Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η σειρά προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο nova cinema 1 ακριβώς 48 ώρες μετά την προβολή των ΗΠΑ!
:[ Κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer της σειράς με εισαγωγή από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
:[ Η FOX δημοσίευσε ένα εισαγωγικό πάνω από 20 λεπτά όπου όλοι οι συντελεστές εξηγούν τους ρόλους τους, ενώ βλέπουμε αποσπάσματα από την σειρά που δεν έχουμε ξαναδεί στα trailer καθώς και παρασκήνια από τα εφέ κλπ. Αυτό που συγκράτησα ιδιαίτερα, είναι πως αυτό που θα προσπαθήσουν, είναι να πετύχουν να δείξουν το πως αυτή η πόλη ανάγκασε αυτούς τους καλούς ή κακούς χαρακτήρες να συνεχίσουν την δράση τους μεταμφιεσμένοι ως τους κακούς που ξέρουμε, ενώ και το πως καταλήγει μια πόλη να έχει ανάγκη από έναν μασκοφόρο ήρωα για να την σώσει!
:[ Ο Ben McKenzie (Gordon) έδωσε μία συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως το βιβλίο Batman: Year One τον βοήθησε πολύ στον ρόλο του, ενώ όταν τέθηκε το θέμα του αν θα έχει μουστάκι όλοι κατέληξαν στο ότι ήταν αρκετά νέος για να το έχει και ότι μάλλον αυτό είναι ένα είδος ανταμοιβής της εμπειρίας του στο μέλλον.

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
:[ Έχουμε επιτέλους πληροφορίες σχετικά με την ανάμιξη του Lex Luthor στην ταινία ο οποίος μετά τον θάνατο του στρατηγού Zod κράτησε μέρος του σώματός του ή κομμάτι από τη γη του πλανήτη Κρύπτονα το οποίο θα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει τον κρυπτονίτη ο οποίος κάνει αδύναμο τον Superman. Ακούγεται ότι ο Bruce Wayne θα προσπαθήσει να κλέψει αυτό το κομμάτι από τον Luthor.
:[ Έχουμε πληροφορίες από τα γυρίσματα. Αρχικά εδώ θα δείτε φωτογραφίες από αυτά. Στα γυρίσματα λοιπόν ο Ben Affleck τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο γεγονός που δεν του επέτρεψε να συμμετέχει σε μέρος αυτόν. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή όπου σώζει ένα κοριτσάκι και για την οποία χρησιμοποιήθηκε ο κασκαντέρ του. Εδώ άλλωστε θα δείτε τον ηθοποιό να δείχνει τον πόνο του στο επιτελείο της παραγωγής. Εξάλλου λίγο νωρίτερα ο ηθοποιός σε συνέντευξη του απέφυγε να κάνει τον απολογισμό των γυρισμάτων αφού βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο υπεραμύνθηκε της επιλογής του να υποδυθεί τον ήρωα λέγοντας πως αν δεν ήταν για εκείνον ο ρόλος δε θα τον δεχόταν.
:[ Ένα ξεκαρδιστικό τέλος του πρώτου teaser trailer μπορούμε να δούμε εδώ. Τι θα λέγατε αν συνέχιζε έτσι..;
:[ Η μέρα στα γυρίσματα καμιά φορά δημιουργεί τα μεγαλύτερα μυστήρια! Είχαμε γράψει πως ο Scoot McNairy συμμετέχει στα γυρίσματα με άγνωστο χαρακτήρα και τώρα τον βλέπουμε σε αυτά με το πράσινο κάλυμμα στα πόδια. Πρόκειται για το υλικό το οποίο μετά τα γυρίσματα μετατρέπεται σε εικόνα με τη χρήση εφέ. Άρα τι παθαίνουν τα πόδια του ηθοποιού; Γίνεται ο Flash και τρέχει; ο Metallo; ή...
:[ Είδαμε τον Bruce Wayne στα γυρίσματα και τώρα παίρνουμε την πρώτη γερή δόση από... Superman, μέσα ακριβώς από την σκηνή των γυρισμάτων!
:[ Πριν λίγες ημέρες η παραγωγή μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις κουζίνας ενός δημόσιου κτιρίου την οποία μετέτρεψε σε ρινγκ παλαιστών. Εκεί βρίσκουμε μάχες με παράνομο στοιχηματισμό. Σε έναν αγώνα βλέπουμε τον Bruce να πηγαίνει για να στοιχηματίσει προκαλώντας την έκπληξη των θαμώνων που τον ρωτούν πως κάποιος σαν αυτόν, ασχολείται με αυτά και να λάβουν την απάντηση-ατάκα: "Είμαι κάπως... βραδινός τύπος".
:[ Προ ημερών είδαμε και φωτογραφίες από τα γυρίσματα με τα περιπολικά που θα ανήκουν αυτή τη φορά στην αστυνομία του Gotham. Παράλληλα εδώ θα βρείτε φωτογραφία από τα γυρίσματα στο παλιό αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ που έγινε το κτίριο των φυλακών του Gotham για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Στο κτίριο μάλιστα είδαμε τον Clark Kent που προφανώς κάτι ερευνά στο Gotham με την ιδιότητα του δημοσιογράφο..;
:[ Ο σκηνοθέτης Zack Snyder μας έδωσε μια νέα επίσημη φωτογραφία του νέου Batmobile, στο διαδίκτυο διέρρευσε άλλη μία από τα γυρίσματα και πλέον ήρθε η ώρα να ψηφίσετε: ποιο Batmobile σας άρεσε περισσότερο; Την ίδια ώρα δεν άργησε να κυκλοφορήσει και ένα πολυμεσικό με το όχημα την ώρα των γυρισμάτων.
:[ Αυτό είναι είδηση! Όπως έγινε γνωστό από έγκυρο δημοσιογράφο, ο Superman και ο Aquaman θα είναι γνωστοί στην ταινία και μάλιστα η γνωριμία τους ξεκινάει από την ταινία Man Of Steel χωρίς καν να το ξέρουμε. Θυμάστε την σκηνή στην αρχή που ο Clark σώνει ένα ελικόπτερο πριν ένας γερανός υπό φωτιά πέσει πάνω του; Ο ήρωας πέφτει στη θάλασσα και αμέσως φάλαινες σπεύδουν να τον διασώσουν. Όπως θα προκύψει, οι φάλαινες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Aquaman. χμ... ενδιαφέρον!
:[ Αν θυμάστε, έχουμε πει ότι πιθανότατα ο Bruce Wayne θα μένει σε ένα σπίτι κοντά σε ποτάμι που δεν θα είναι η οικεία των Wayne. Η οικεία θα υπάρχει πάντως και προχθές έγιναν γυρίσματα εκεί. Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα παλιό σπίτι στο οποίο γυρίστηκε μια σκηνή δράσης με ένα περιπολικό.

BATMAN: ASSAULT ON ARKHAM
Kυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα τον Σκοτεινό Ιππότη που βασικά διαδραματίζεται στο Arkham και ακολουθεί την διαφυγή επικίνδυνων εγκληματιών. Δείτε ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε την ημέρα που βγήκε η ταινία και η οποία τιμάται πολύ οικονομικά και είναι διαθέσιμη προς αγορά.

THE DARK KNIGHT TRILOGY
:[ Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο σκηνοθέτης της τριλογίας, C. Nolan αναφέρθηκε στην αγαπημένη του σκηνή και από τις τρεις ταινίες που είναι η φοβερή σκηνή μεταξύ Batman και Joker στην αίθουσα ανακρίσεων από το "The Dark Knight". Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε με πολλές λεπτομέρειες στα γυρίσματα, τους ηθοποιούς και πολλά στοιχεία των γυρισμάτων, που αν τα διαβάσετε θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα. Εγώ κρατάω δύο πράγματα και παραθέτω εδώ. Το ένα είναι το γεγονός πως στη σκηνή αντιλαμβάνονται οι εμπλεκόμενοι πως η δύναμη και ο εξοπλισμός του Batman είναι τελικά αχρείαστα σε μια μάχη εναντίον του Joker ο οποίος κερδίζει βάση του σχεδίου του που δεν απαιτεί φυσική δύναμη. Το άλλο που συγκράτησα είναι το ότι στο τέλος της σκηνής που ο Batman φεύγει, αφήνει απότομα το σώμα του Joker και τον κλωτσάει στο κεφάλι. Αυτήν την κλωτσιά η παραγωγή την αφαίρεσε αφού έκρινε πως ήταν υπερβολική για τον χαρακτήρα του ήρωα.
:[ Μόλις σήμερα βρήκα μια απίθανη συλλογή με 120 συλλεκτικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της τριλογίας.

BATMAN 3: BEYOND GOTHAM
Kυκλοφόρησε το νέο trailer της καινούριας ταινίας της Lego με θέμα τον ήρωα. Μάλιστα η DC ανακοίνωσε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 11 Νουμεβρίου ενώ ήδη έγινε διαθέσιμη για προπαραγγελία στο amazon.
BATMAN '60s
Κυκλοφόρησε το νέο trailer της συλλογής και των 120 επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς του Batman. Πρόκειται για υλικό με περισσότερες από 3 ώρες με πρόσθετες παροχές εκτός των επεισοδίων που θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου.

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DC
Ίσως θυμάστε που πριν μερικούς μήνες έγραφα ότι η Warner Bros. ανακοίνωσε ημερομηνίες παραγωγής ταινιών χωρίς να ξέρουμε ποιες ταινίες θα είναι αυτές. Εκτός από τους Aquaman και Shazam που ξέρουμε πως θα μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη, τώρα μαθαίνουμε (ανεπίσημα) πως η DC ετοιμάζεται να φτιάξει ταινία "Suicide Squad" δηλαδή με την συμμετοχή "κακών" από τον θρύλο του Batman, δεύτερης γραμμής, όπως η Harley Quinn για παράδειγμα. Το σενάριο βάση των εικονογραφημένων μιας τέτοιας ταινίας είναι πως ορισμένοι από αυτούς τους κακούς παίρνουν από το κράτος μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στην κοινωνία, όμως πρώτα θα πρέπει να πετύχουν σε μία αποστολή που θα τους ανατεθεί, η οποία βέβαια ισοδυναμεί σχεδόν με βέβαιο θάνατο!

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
ΦΙΓΟΥΡΕΣ
:[ Έγιναν διαθέσιμες -όπως αναμενόταν- οι φιγούρες του ήρωα από την σειρά του Arkham City. Πρόκειται για εντυπωσιακές λεπτομέρειες που θα δείτε από τις φωτογραφίες. Η τιμή τους φτάνει τα 230$ και παρά το κόστος, αξίζει στο απόλυτο το κόστος τους.
:[ Η Sideshow Collectibles "ξαναχτύπησε" με μία υπερ-συλλεκτική έκδοση του Joker από την σκηνή της ληστείας στο "The Dark Knight". Η φιγούρα με τα αξεσουάρ της και ορισμένα πρόσθετα πιστοποιητικά κλπ. Η τιμή της ανέρχεται σε 270$ όμως αν δείτε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε τον λόγο...

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΒΑΤΜΑΝ
Ένα δίδυμο, οι "The Piano Guys" με ένα πιάνο και ένα τσέλο έφτιαξαν ένα κομμάτι με όλα τα μουσικά θέματα του Batman μέσα στις δεκαετίες. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, ενώ το video που έφτιαξαν είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής έμπνευσης!

ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΒΑΤΜΑΝ
Αυτός ο τύπος μας κάνει πλάκα! Δείτε ένα απόσπασμα από έναν ιάπωνα που έχει αγοράσει την κανονική στολή του Batman από την τριλογία του Nolan (έδωσε πάνω από 2000€) και οδηγεί μία "φτιαγμένη" μοτοσυκλέτα που μοιάζει με το Bat-pod. O τύπος έγινε θέμα στο BBC που αποκάλυψε και την φιλανθρωπική του δράση! Σωστός Batman δηλαδή...

ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Ίσως θυμάστε πως η εταιρεία Under Armour ανέλαβε στο The Dark Knight Rises να φτιάξει μια σειρά από ρούχα που μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία. Εδώ και λίγες μέρες έχουμε μία νέα σειρά με ρούχα κυρίως με θέμα το Gotham City.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΒΑΤΜΕΝ
Μία εταιρεία στον Καναδά αποφάσισε να ντύσει όλους τους εργαζομένους της με στολές Batman κι έτσι 542 άτομα φωτογραφήθηκαν σπάζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ! Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια της ενδυνάμωσης του ηθικού των εργαζομένων της εταιρείας και όλων των εργαζομένων παγκοσμίως!  

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Γεια κάθε σώμα, απλά θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον κόσμο σχετικά με το πώς ο Δρ Goko, να με βοηθήσει να έχεις την αγάπη μου πίσω και να σωθεί ο γάμος μου ... Ήμουν παντρεμένος για 3 χρόνια με ένα παιδί και ζούσαν ευτυχισμένοι, μέχρι τα πράγματα άρχισαν να πάρει άσχημο με το μου σύζυγος και εγώ και είχαμε αγώνες και υποστήριξε σχεδόν κάθε φορά ... πήρε χειρότερα σε ένα σημείο που ο ίδιος αρχειοθετείται για το διαζύγιο ... έχω δοκιμάσει το καλύτερό μου για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να μείνει με μένα, γιατί τον αγαπώ τόσο πολύ και δεν θέλουν να τον χάσουν, αλλά ό, τι δεν δούλεψε ... μετακόμισε από το σπίτι, επειδή ήταν ένα νοικιασμένο διαμέρισμα και εξακολουθεί να πήγε μπροστά για να καταθέσει αγωγή διαζυγίου ... παρακάλεσα και δοκιμάσει τα πάντα, αλλά ακόμα τίποτα δεν λειτούργησε. Η σημαντική ανακάλυψη ήρθε όταν κάποιος μου σύστησε αυτό το υπέροχο, μεγάλο ξόρκι άχνη που τελικά με βοήθησε ... Ποτέ δεν έχω κάνει πριν από αυτό, αλλά ήμουν απελπισμένος και άφησε άλλη επιλογή ... Μου βοηθήσει και χρησιμοποίησε την εξουσία του για να φέρει πίσω τον άντρα μου ... Μέσα δύο ημέρες ο σύζυγός μου μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήταν συγγνώμη για όλες τις συναισθηματικές τους πόνους μου είχε κοστίσει, κινηθήκαμε πίσω στο σπίτι και να συνεχίζουμε να ζούμε ευτυχισμένοι και το παιδί μας είναι πολύ ευτυχισμένη και περιμένουμε το δεύτερο παιδί μας ... έχω τον σύστησε σε πολλά ζευγάρια με προβλήματα σε όλο τον κόσμο και είχαν καλές ειδήσεις ... Απλά σκέφτηκα ότι θα μοιραστώ την εμπειρία μου, γιατί πιστεύω ακράδαντα κάποιος εκεί έξω πρέπει είναι αυτό ... Μπορείτε να τον στείλετε email μέσω e-mail του: dr.gokosppiritualcaster@gmail. com ή να τον WhatsApp +2348056398964

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το